Yalnız Bugün İçin

Başlatan ayzerresi, 20 Şubat 2009, 16:35:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayzerresi

SAADETİMİZ İÇİN MÜCADELE EDELİM....
NEŞELİ VE YAPICI DÜŞÜNCELERDEN İBARET GÜNDELİK BİR PROGRAM TAKİP EDEREK SAADETİMİZ İÇİN MÜCADELE EDELİM.İŞTE SİZE BÖYLE BİR PROGRAM.BAŞLIĞI "YALNIZ BUGÜN İÇİN"
1.YALNIZ BUGÜN İÇİN:mes'ut olacağım.şu sözü kabul ediyorum."İnsanların çoğu,aşağı yukarı kendi karar verdikleri kadar mes'utturlar."saadet içten gelir.dış bir mesele değildir.

2.YALNIZ BUGÜN İÇİN:kendimi olana alıştıracağım.herşeyi kendi arzularıma uydurmaya çalışmayacağım.ailemi,görevimi,şansımı olduğu gibi kabul edeceğim ve kendimi onlara alıştıracağım.

3.YALNIZ BUGÜN İÇİN:vücudumla meşgul olacağım.idman yaptıracağım,besleyeceğim,ne fena kullanacağım,ne de ihmal edeceğim ki,emrimi yerine getirecek mükemmel bir makine olsun.

4.YALNIZ BUGÜN İÇİN:zihnimi kuvvetlendirmeye çalışacağım.faydalı birşey öğreneceğim.zihnen tembel olmayacağım.çalışma,düşünce ve dikkat isteyen birşey okuyacağım.

5.YALNIZ BUGÜN İÇİN:ruhuma üç türlü idman yaptıracağım:kendimi belli etmeden bir kimseye iyilik yapacağım.istediğim şeylerden en az ikisini yapacağım.

6.YALNIZ BUGÜN İÇİN:güleryüzlü olacağım.mümkün olduğu kadar iyi giyinecek,iyi görünecek,yavaş konuşacak,nezaketle hareket edecek,çok medhedip hiç tenkit etmeyecek,hiç bir şeyde kusur bulmayacağım.

7.YALNIZ BUGÜN İÇİN:bütün hayatımın meselesiyle biren uğraşmamak için ancak bugünü yaşamayı düşüneceğim.

8.YALNIZ BUGÜN İÇİN:bir programım olacak.her saat ne yapacağımı yazacağım.tamamiyle uygulayamasamda iki türlü afetten beni kurtarır.Acele ve kararsızlık.

9.YALNIZ BUGÜN İÇİN:kendi kendime yarım saat dinleneceğim.bu sırada Allah'ı düşüneceğim ki hayatıma biraz daha iyi göz atayım.

10.YALNIZ BUGÜN İÇİN:korkmayacağım.özellikle mes'ut olmaktan,güzel şeylerden zevk almaktan,sevmekten ve sevdiklerim tarafından sevildiğime inanmaktan korkmayacağım.

Eğer,bize saadet getirecek ruh hali oluşturmak istiyorsak işte birinci kural:

NEŞELİ DÜŞÜNÜN,NEŞELİ DAVRANIN,KENDİNİZİ NEŞELİ HİSSEDERSİNİZ...
(alıntı:üzüntüyü bırak yaşamaya bak ;dale carnegıe )

şunu eklemeden geçemiyeceğim.mağnen kendimizi yetiştirmek başta geliyor tabi.... :D
"Ben BeN" DiYeReK sÖzE bAşLaMa nE oLuRsUn...
" bEn BeN "DeDiKçE sEn YoK oLuRsUn....

muhabbet

tesekkürler.uygulamaya calisacagim insaAllah

ayzerresi

rica ederim.inşaAllah başarırsınız.
"Ben BeN" DiYeReK sÖzE bAşLaMa nE oLuRsUn...
" bEn BeN "DeDiKçE sEn YoK oLuRsUn....