Patates ve Yararları

Başlatan muallim, 02 Temmuz 2005, 19:51:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muallim

İngiltere'de Bağımsız Gıda Araştırma Enstitüsü'nün bir araştırması patatesin, kan basıncını düşüren maddeler içerdiğini ortaya koydu. Patatesin içerdiği "kukoamine"in düşük tansiyon hastalığını tedavide olumlu sonuç verdiğini belirten uzmanlar bu sebzenin haşlanmış olarak yenmesini tavsiye etti.

Orta boyutta bir tane patateste insanın günlük olarak ihtiyaç duyduğu C vitamini bulunuyor.

peki biz kızartıyoruz patesi o zaman ne olacak???
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

dialog_

benim de duyduğuma göre patates kızartması yüksek kalori içerdiği için sadece kilo yapıyor:)) yani anlıyacağımız kızartılmış patatesin zarardan başka bir şeyi yok...

muallim

ya herkes oyle diyorda patetesin de en makbul yeme sekli boyle..  :(

Daha dogrusu nefse hep kızartmalar hoş geliyor... :?:
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

GEZGİN

An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

muallim

Alıntı yapılan: "GEZGİN"kesinlikleeeee....

hah işte patatesin yeme sekline destek geldi.. ekmek arası kızarmıs patates. Hem en ucuz hem de suphesiz (et gibi suphe barındırmıyor) bir besin kaynagı.

Ayrıca et yemeyenler içinde uygun. Ya boyle yemeklerden soz acılınca mide kuruldamaya baslıyor.  :D
[Hucurat Suresi 10]

GEZGİN

çocukların ve gençlerin (aslında hızlanan dünyada ) herkesin tercih ettiği bir besin kaynağı
ama biz onu her zamanki gibi en zararlı şekliyle seve seve yiyoruz...
sonuçta bizim kültürümüzün yağ ve salçaya odaklı deriiiin bir geçmişi var
ama böyle giderse obezitedeki bu müthiş artışla ne yaparız bilemem

herşeye rağmen
patates kızartmasına on üzerinden on veriyorum :D  :P

muallim

Alıntı yapılan: "GEZGİN"
herşeye rağmen patates kızartmasına on üzerinden on veriyorum :D  :P

benden de bir o kadar ..Bir de yanında cay tamam işte... :D
[Hucurat Suresi 10]

GEZGİN

muallim

Patatesin besleyiciliği hakkında spekülasyonlar çok. Fazla kilolu olan kişilere ''patates çuvalı gibisin'' denmesi basit bir benzetmeden kaynaklanmıyor. Bu sözlerde patatesin şişmanlattığı iması da yer alıyor. Oysa patates hiç yağ içermez. Orta boy haşlanmış ya da fırında pişirilmiş bir patates sadece 100 kalori verir. Buna karşılık patates lifli bir besindir. Bir C vitamini ve B6 vitamini deposudur. Demir de içerir.

Portakal ve domates kadar olmasa da patates elma, armut ve ayvadan daha fazla C vitamini içerir. Her gün 200-300 gram büyüklüğünde bir patates yenmesi halinde, vücudun günlük C vitamini ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.

Son yapılan çalışmalarda patatesin bir nitrik asit ve çinko deposu olduğu da gösterildi. Dolayısıyla özellikle ishal veya mide-barsak sistemi bozukluklarında değerli bir diyet.

Patates ağırlıklı beslenenlerde beyin kanaması sıklığının %6 oranında azaldığı, akciğer kapasitesinin ise anlamlı artış gösterdiği bildirilmiş. Patatesin bayanlarda göğüs kanseri riskini azalttığına da inanılıyor.

Nadiren allerjik bazı reaksiyonlara yol açtığı da söyleniyor. Ciltte döküntü, kaşıntı gözlenebiliyor.

Patates "sıradan sebze" muamelesi görmeye alışık, ucuzluğu ile şöhret kazanmış bir sebze. Giderek tüm dünya ülkelerinde menünün başköşesine oturma yolunda ilerliyor.

Dr. Serdar GÜNAYDIN
[Hucurat Suresi 10]

Vuslat Yolcusu

Bu bilgiler icin Allah razi olsun karde$im  :x  :x  :x  :x  :x

Evfacan

Yaw bizim $u patatesin ne marifetleri varmi$´ta bizim haberimiz yok  :P

Allah razi ve memnun olsun abi  8)
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur

GEZGİN

muallim

Alıntı YapFazla kilolu olan kişilere ''patates çuvalı gibisin'' denmesi basit bir benzetmeden kaynaklanmıyor

patatesin en guzel marifeti bu işte. Mükemmel bir benzetmenin içinde yer alıyor. :D  :D
[Hucurat Suresi 10]

GEZGİN

yakinda millet patatesten baska birsey yemiycek...
o kadar çok konustuk ki... :P
ayy olsa da yesek :D

muallim

Aslında patates bir yonden de derdimize care oluyor.

Özellikle et yemeyen arkadaslarımız için patates kızartması ve ekmek bir numaralı yiyecek... :wink:

Bir de eti süpheli yerlerden yemeyenler için yine patatesli ekmek derde care oluyor. :wink:

Okulda öglenleri patates ayran yiye yiye bıkmıştık vakti zmanında... :D
[Hucurat Suresi 10]