Mantık Yürütelim Bakalım :)

Başlatan duha, 24 Mart 2009, 03:55:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

duha

0'dan 14'e sayılar, şu üç gruba ayrılmış:

A: 0, 3, 6, 8 ve 9.
B: 1, 4, 7, 11 ve 14.
C: 2, 5, 10, 12 ve 13.

Buna göre 15, 16 ve 17 sayıları hangi gruplara dahil edilmelidir? Ve nedenleri nelerdir?

İpucu: Bu soruda işleme gerek yok dikkat lazım..

Hadi Kolay Gelsin  y13))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Lika

Çok mu zor oldu bu soru acaba :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

enfa

Küçük bir ipucu alsak  e58))

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

duha

İpucu vermiştik ama yine verelim, harflerin özelliklerinden yola çıkabilirsiniz ;)

[/center]

enfa

Şekil özelliklerine göre ayırıyoruz sanırım, çünkü başka özellik bulamadım :)

A grubu sadece tek basamaklı
17 B, çünkü B grubundaki sayılarda yuvarlak hat yok.
15 ve 16 C, C de ise yuvarlak ve çizgi bir arada kullanılmış.

t20))

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Lika

Doğru yanıtı buldun gibi geliyor enfa :)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

duha

[/center]