Gerektiğinde Erkekler de Bulaşık Yıkamalı ( mı? )

Başlatan duha, 26 Mart 2009, 21:03:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Himmet

Konu tatlı tatlı ilerlemiş iken biraz limon sıkmak iyi olur diye düşündüm ve yorumumu esirgemedim. -))?

Herkesin görüşleri ve aile yapısı farklı olabilir.Bu kişilerin fikirlerine göre değişir.Eğer bey illaki eşine yardım etmek istiyorsa buyurabilir.Ama hanım çalışsın çalışmasın yinede herkesin vazifesi farklı diye düşünüyorum.Tornavida, matkap, çekiç kısacası tamirat vs. gibi işleride hanımlar yapamaz.Bu tür konuların bazı eşler arasında konuşulmasına bile şaşırıyorum.Ne gerek var sen yıka, ben yıkayayım tartışması yapana kadar girer yıkarsınız zaten.Bulaşıkları hanım yıkasın, çöpüde dışarı çıkarken beyin eline tutuştuverirsiniz."hayatım benim işim uzun biliyorsun.Eşarb tak, pardüse giy vs. sen hemen şunu atabilirmısın? Bu kadar basit.Birde eline market listesi verirsiniz.Hazır çıkmışken şunlarıda alırmısın? şeklinde rica edersiniz olur biter. e58))

Hastalık vs. gibi durumlarda zaten her türlü işi kendisi yapar.Naslı ki bazı ağır mesuliyetleri beyler hanımına kıyamaz üstlenir ise bulaşık vs. gibi basit işlerin beylere bırakılması da haksızlık olur diye düşünüyorum.Zaten yardım edeyim derken ortalığı daha çok karıştırırlar.Birde arkalarını toparlamayamı uğraşacaksınız? Bırakın o gazetesini okursun.Birde kahve ikram edersiniz o içene kadar işinizi bitirir gelirsiniz zaten. ;)

Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

tefhim

Alıntı yapılan: Himmet - 23 Mayıs 2009, 18:19:46
Konu tatlı tatlı ilerlemiş iken biraz limon sıkmak iyi olur diye düşündüm ve yorumumu esirgemedim. -))?

Herkesin görüşleri ve aile yapısı farklı olabilir.Bu kişilerin fikirlerine göre değişir.Eğer bey illaki eşine yardım etmek istiyorsa buyurabilir.Ama hanım çalışsın çalışmasın yinede herkesin vazifesi farklı diye düşünüyorum.Tornavida, matkap, çekiç kısacası tamirat vs. gibi işleride hanımlar yapamaz.Bu tür konuların bazı eşler arasında konuşulmasına bile şaşırıyorum.Ne gerek var sen yıka, ben yıkayayım tartışması yapana kadar girer yıkarsınız zaten.Bulaşıkları hanım yıkasın, çöpüde dışarı çıkarken beyin eline tutuştuverirsiniz."hayatım benim işim uzun biliyorsun.Eşarb tak, pardüse giy vs. sen hemen şunu atabilirmısın? Bu kadar basit.Birde eline market listesi verirsiniz.Hazır çıkmışken şunlarıda alırmısın? şeklinde rica edersiniz olur biter. e58))

Hastalık vs. gibi durumlarda zaten her türlü işi kendisi yapar.Naslı ki bazı ağır mesuliyetleri beyler hanımına kıyamaz üstlenir ise bulaşık vs. gibi basit işlerin beylere bırakılması da haksızlık olur diye düşünüyorum.Zaten yardım edeyim derken ortalığı daha çok karıştırırlar.Birde arkalarını toparlamayamı uğraşacaksınız? Bırakın o gazetesini okursun.Birde kahve ikram edersiniz o içene kadar işinizi bitirir gelirsiniz zaten. ;)

noktasından virgülüne katılıyorum.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

ihvan

bu iş ciddileşmiş.lakin hanımlar ne kadar şükür etse azdır.her şey makinalaşmış.belki çoğu süpürgenin ne olduğunuda bilmiyordur.   o kadar tozu hem yutacak,hem süpürecek.  ne çile

osmanli

elimi sürmem evin haniminin  yardimcisi makina var o  yetmiyormu?

Ha-zan

Alıntı yapılan: salihbaba - 01 Haziran 2009, 11:49:12
Alıntı yapılan: Himmet - 23 Mayıs 2009, 18:19:46

noktasından virgülüne katılıyorum.
aynen ben de katılıyorum. Yeter ki muhabbet olsun ...
"Rabbim! gözümü açıp kapayana kadar dahi beni nefsimle başbaşa bırakma.. amin"

adilcevaz

hepinizde çok degerli ve kıymetli yorumlarda bulunmuşsunuz.
bizim evde eşimden çok elektrik telefon bilgisayar işleriyle ben ilgilenirim.faturaları ödemekti.priz yapmaktı,kablo baglamktı,tamirdi vs.ona çiçek bile ben alırım.o kıyamaz bi çiçegi dalından koparmaya.yada dalından koparılmış bi çiçek görünce dayanamaz.eşim çok ince ve narin birisi.bütün gün boyunca temizlik yaptım akşam eşim bi koltugu bi odadan bi odaya itti hanım çok yoruldum ya dedi.neyse vs vs.

ama bence herkes yerini bilmeli.sınırlar belli zaten.ölçüler kurallar....

aklıma gelmişken bi anıyı paylaşmak istiyorum.
babamla annem bursaya gezme gittiklerinde bi hemşerimizin evinde kalmışlar.annem hep anlatır bu anıyı.kadında çalışıyo beyde.sıra yapmışlar kendi aralrında.2 gün o 2gün o.annemlerin geldigi gün kadın bebegi annesine bırakmış misafir var diye(!).temizlik,yemek bulaşık sırası beydeymiş o gün.annemin artık ne kadar acayibine gitmişse,biz oturduk diyo babnla ev sahibi bey,yemek yapmışlar sofrayı hazırlamışlar.sonra bulaşıgıda yıkamışlar babmla beraber.annem o kadar garipsemişki.neyse diyo meyve falanda almış gelmiştik.kadın sıra adamda diye hiç yerinden kıpırdamıyo bile.kalktım kendm hazırladım getirdim oturduk yedik diyo.hala taaccüp eder anlatır bu anıyı.

şimdi eminim sizde halinize çok şükretmişsinizdir.

herkes yerini bilmeli bence.makinayıda aldıktan sonra bey.dizmesi çıkarması bence evin hanımına düşer.o yappmış yapacagını zaten,almış makinayı demi.ama şu varki sofra hazırlarken ufak tefek işlerde yani sofrayı  serme olabilir,ekmek için markete gitme(gerçi onuda ben yapıyorum da)veya tepsiyi getirme gibi ufak tefek işlerde bence eşlerine yardımcı olmalılar.ama o kadarda abartılı her işe el atmamalı bence diye düşünüyorum.

Ne buyrulmuş H.ş.te''hayrul umuru evsatuha:herşeyin hayırlısı ortasıdır,orta olandır''
Bütün dünyayı verseler gamım bitmez nedendir bu
Taa ezelde gam turabıyla yoğrulmuş bendendir bu
Terk etme insafı makamı imtihandır bu
Gelen gider giden gelmez iki kapılı handır bu!

Elvin34

&)) yazılanları okuyunca baya güldüm,hele bulaşık makinesi varsa kim yerleştircek kısmına  :hihi  ...herkes yerini bilmeli tabiki sana katılıyorum adilcevaz kardeşim!!ama bazende hanımlarda rutin işleri yapmaktan bunalabiliyor azda olsa,velevki hanım çalışsın yada çalışmasın bence bir bey eşine yardımcı olmalı hayat paylaşmakla güzel değilmi zaten,hayatı paylaşıyorsun işleride paylaşıverin değilmi ama ?? hee bulaşık makinesi varda hanım bunu sıraya koyma tartışması yapıyorsa bu onun insiyatifine kalmış doğruda bulmuyorum ama günümüzde her evde bulaşık makinası yok kadın akşama kadar yorgun bitkin düşüyor,çünki evde ne iş var denilsede evin işi hakiki manada yapılıyorsa eğer hiç bitmiyor!!!geçenlerde bir yerde okumuştum amerikada ev hanımlarının maaşını hesaplamışlar asgari ücretin 5 katı civarlarında çıkmış... temizlik,bulaşık,çamaşır,çocuk bakımı,alışveriş,üstüne ssk piriminide eklemişler ve ortaya alınamıcak olan maaş baya bi kabarık çıkmış  a15))
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka
Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez....
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

Tuğra

Biraz da biz limon sıkalım,muhalefet olmak babın dan   e60)),

Konu klasik ve geleneksel düşünce biçimlerine dönmüş,tabi herkesin düşüncesi ve hayat biçimi kendine bizi ilgilendirmez.

Alıntı Yap...herkes yerini bilmeli tabiki

Ama bu cümle her manaya çekilebilir,yani bir bayanın sanki yemek pişirmek bulaşık yıkamak yada temizlik yapmaktan başka meziyeti olmazmış gibi.Yada bu işleri yapmaya mecburmuş gibi.Aksini iddaa edene ''Mecmaul Adap'' eserine bakmasını öneririm.  s4))

Aile büyüğümüz bize her zaman şunu söylerdi;

Her şeyi bilin, israilde kadınlar tank kullanıyor siz neden kullanamayacaksınız?
Bir gün gelecek herkes kendi işini kendi yapmak zorunda kalacak.
〰〰〰〰🐠

racül

Evet,

Hanimlarin vazifeleri kitabinda anlatilanlar artik yavas yavas güncellenmeli anlasilan...
Hanimlarin bu güne kadar bilinegelen vazifelerinden camasir bulasik falan gibi vakit alan isler, makinalara havale edildi. Tabaklarin dizilmesi yükü ise, modern cagin "hayat müsterek" telakkisi sayesinde yariya indi..

Hanimlarin vazifeleri hafiflemis, bazi vazifelerin eskiden isgal ettikleri zaman ve mekanin yeri bosalmis oldu..

Tabiat bosluk sevmez...

O halde,

boslugu yeni bir takim ihtiyaclarla doldurmak gerek...

Alıntı Yapisrailde kadınlar tank kullanıyor siz neden kullanamayacaksınız?

Hanimlarin vazifeleri kitabini yazan sn. müellifi görürseniz

tank ehliyeti meselesini de ekleyivermesini söyleyin...

....

Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

Devri Âlem

Alıntı YapHer şeyi bilin, israilde kadınlar tank kullanıyor siz neden kullanamayacaksınız?
Bir gün gelecek herkes kendi işini kendi yapmak zorunda kalacak.

Kitaplık çapta bir söz... Hz.Hatice gibi bir örnekleri olan hanımlar, Allah'ın verdiği yetenekleri hakkıyla değerlendirebilmeli, gerektiğinde aile büyüğünüzün de ifade ettiği gibi tank bile kullanabilecek ehliyete gelebilmeliler. Tanktan kinaye bu sırların içine neler girer, onu artık yetenek ve becerilerin oluşturduğu kıstaslar ölçüsünde değerlendirebiliriz. Evet, gerektiğinde erkekler bulaşık da yıkayabilmeli, kadınlar da tank, tüfek kullanabilecek donanıma sahip olabilmeliler e78))

Tabi kendi paşalar gibi köşeye kurulup, eşlerini dağda taşta, ya da şehirde çalıştıran erkek tiplerini konuya hiç dahil etmiyoruz. Onlar vazifelerin yazılı olduğu kanunname kitabından ya bihaber, ya da kendilerince yazdıkları lakırdıların biriktiği köşelerde dizdikleri nazımlarla meşguller.Vazife olmayanları, vazife imiş gibi dayatanlardan ziyade,  "bir olup,biz olanlar" rolleri değil,hayatı paylaşırlar ;)
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ

duha

Bulaşığa vs. yardım etmeye karşı olan beyler için eve yardımcı hanım alınsa hiçte fena olmaz hani e58)) e45))
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

tefhim

Bir Hanım için tank tüfek kullanmaktan ziyade kocasının rızasını almak yeterde artar.
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.

Gül_Sultan

MaşaAllah çok güzel bir başlık olmuş, sıkılmadan bütün yorumları okuduğum başlıklardan birisi oldu. En mantıklı yorum himmet kardeşimin verdiği diyebilirim. Diğer kardeşlerim alımasın onları ki mantıksız değil, yalnız birazcık gırgıra kaçmış. Bulaşık makinası işi ise tam bir felaket, :) anamın yaptığı işleri düşündüğüm zaman, bu diyaloğa gülmemek elde değil. Tembelliğin bu kadarı demek geliyor içimden. :)

Aslında konunun başında söylediği gibi çalışan bayan diyor, çalışan bayanla evelenen erkek bunları yapmayı göze almış demektir. Zaten hanımını çalıştırması da bence başlı başına bir ayıp. Biz okuldayken söylemesi ayıp envayı çeşit yemekte yapıyoruz, bulaşıkta yıkıyoruz, fakat memlekete geldiğimiz zaman bunları yapmıyoruz zaten yaptırılmıyorda. Kadının olmadığı yerde erkek yapıyor fakat herkesin fıtratına uyan bir meslek, bir iş var. Yemek yapmak, bulaşık yıkamak, temizlik işleriyle ugraşmak kadının fıtratına daha uygun olan bir iş. En basit örnek konunun başındaki resime baktığımızda hiç estetik göremiyoruz, göze hoş gelen bir resim değil, bir kere erkeğin elinin yakışmadığı konunun başındaki resimden gayet açık bir şekilde görülüyor ya da tam tersi kadının eline de tornavide, çekiç vs. yakışmıyor.

Hanım kardeşlerimde ellerini vijdanlarına koysunlar. Bir zahmet bulaşık makinasınada  bulaşıkları yerleştirsinler. :)

Ha unutmadan birde tank olayı vardı tamam tank kullansınlarda, yalnız park ederken yine de bir erkek park etsin. :)

Rabbim tüm kardeşlerime iki cihan saadeti ve eşleriyle hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin inşaAllah.
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

öğrenci

Alıntı yapılan: duha - 18 Haziran 2009, 05:02:11
Bulaşığa vs. yardım etmeye karşı olan beyler için eve yardımcı hanım alınsa hiçte fena olmaz hani e58)) e45))
Alıntı yapılan: duha - 18 Haziran 2009, 05:02:11

Güzel fikir...

öğrenci

Alıntı yapılan: Gül_Sultan - 18 Haziran 2009, 13:30:25
            MaşaAllah çok güzel bir başlık olmuş, sıkılmadan bütün yorumları okuduğum başlıklardan birisi oldu. En mantıklı yorum himmet kardeşimin verdiği diyebilirim. Diğer kardeşlerim alımasın onları ki mantıksız değil, yalnız birazcık gırgıra kaçmış. Bulaşık makinası işi ise tam bir felaket, :) anamın yaptığı işleri düşündüğüm zaman, bu diyaloğa gülmemek elde değil. Tembelliğin bu kadarı demek geliyor içimden. :)

Aslında konunun başında söylediği gibi çalışan bayan diyor, çalışan bayanla evelenen erkek bunları yapmayı göze almış demektir. Zaten hanımını çalıştırması da bence başlı başına bir ayıp. Biz okuldayken söylemesi ayıp envayı çeşit yemekte yapıyoruz, bulaşıkta yıkıyoruz, fakat memlekete geldiğimiz zaman bunları yapmıyoruz zaten yaptırılmıyorda. Kadının olmadığı yerde erkek yapıyor fakat herkesin fıtratına uyan bir meslek, bir iş var. Yemek yapmak, bulaşık yıkamak, temizlik işleriyle ugraşmak kadının fıtratına daha uygun olan bir iş. En basit örnek konunun başındaki resime baktığımızda hiç estetik göremiyoruz, göze hoş gelen bir resim değil, bir kere erkeğin elinin yakışmadığı konunun başındaki resimden gayet açık bir şekilde görülüyor ya da tam tersi kadının eline de tornavide, çekiç vs. yakışmıyor.

Hanım kardeşlerimde ellerini vijdanlarına koysunlar. Bir zahmet bulaşık makinasınada  bulaşıkları yerleştirsinler. :)

Ha unutmadan birde tank olayı vardı tamam tank kullansınlarda, yalnız park ederken yine de bir erkek park etsin. :)

Rabbim tüm kardeşlerime iki cihan saadeti ve eşleriyle hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin inşaAllah.

Bence işin özeti şu, insan bir kişiyle aynı hayatı güzel bir şekilde paylaşmak istiyorsa
en iyi şekilde paylaşır..İnsan yeterki uyum istesin.Ne gerkiyorsa yapar...

Bu kadar basit...İsteyin yeter....