Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Kül ve bal

Başlatan İsra, 12 Temmuz 2005, 04:39:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsra

Birgün İsa Aleyhisselam şeytanla karşılaşır.Şeytannın bir elinde bal,bir elinde kül vardır.İsa Aleyisselam şeytana sorar:"Ey aduvellah(Allah'ın şeytanı),bu bal ve külle ne yapıyorsun?" şeytan cevap verir:"Külü fakirlerin ve yetimlerin üzerine serpiyorum ta ki zenginlerin gözlerine çirkin gözüksün de yardım etmek fikrinden vazgeçsinler.Balı da gıybet edenlerin,din kardeşlerini çekiştirenlerin ağızlarına çalıyorum;ta ki gıybetin acısını hissetmeyecek kadar,dedikoduyla geçen vakitlerine acımayacak kadar tat duysunlar."

muallim

Güzel kıssa..İbret alınması gerek..
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

müteallim

Alıntı yapılan: "isra"Balı da gıybet edenlerin,din kardeşlerini çekiştirenlerin ağızlarına çalıyorum;ta ki gıybetin acısını hissetmeyecek kadar,dedikoduyla geçen vakitlerine acımayacak kadar tat duysunlar."

Günahi kebair olan giybet sanki mübahmis gibi görünüyor insanlara.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Biblioman

Allah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin...
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..

İsra

Allah cümlemizden razı olsun.

duha

Allah razı olsun  :x
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Fatihan

Alıntı Yap
Günahi kebair olan giybet sanki mübahmis gibi görünüyor insanlara.

Allah razı olsun.

enfa

Alıntı yapılan: "Biblioman"Allah razı olsun kardeş.Rabbim affetsin..

:x

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Ahi

Alıntı yapılan: "Biblioman"Allah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin...

Amin.
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

gurbetci

Alıntı yapılan: "duha"Allah razı olsun  :x
llahi seven bir Kalp  bu yolda yorulmayida sever

muhacir

Alıntı Yap
Güzel kıssa..İbret alınması gerek..
amâ ve hırsa uyup nefs ile mahkûr olma,
Rahatın zâil olur,nâmı meşhur olma,
Sohbet-i Arif-i Billah'a eriş, dûr olma,
Saltanat-ı Mesned-i Dünya ile mağrur olma.

söz verdik

Alıntı yapılan: Ahi - 09 Haziran 2007, 14:47:26
Alıntı yapılan: BibliomanAllah razı olsun kardeş.Farkında bile olmadan işlediğimiz büyük günah gıybet.Rabbim affetsin...

Amin.
ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana

Hanöz

gıybetki o gıybet ölü eti bile gıybete harika gelirmiş ders alınması gereken bi konu Allah razı olsun devamını bekleriz