Ashabı Kiram'dan Metanete Büyük Bir Misal!

Başlatan Elvin34, 07 Nisan 2009, 23:16:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Elvin34

Eshab kiramdandan carbir ibni Abdullah hz. İhyasıda şöyle olmuştur hz.cabirin hanımı çok metanetli bir hanımmış bir gün Cabir (ra)  P.E.(sav)’i evine davet ediyor.. Bahçedeki kuzusunu kesiyor, hanımına sen bunu pişir yahni yap akşama ikram ederiz diyor,ve gidiyor…. Bahçede kuzuyu keserken küçük oğlu görüyor ve  kardeşine babam kuzuyu nasıl kesti diğeri nasıl kesiti deyince oda yatta göstereyim diyor ve kardeşini kesiyor kadın buna muttali olunca diğer oğlu annem kızar diye saklanmaya  çalışırken damdan düşüp ölüyor…

Cabirin hanımı onları onları bize veren Allah’tı şimdide emanetini aldı diyerek üzerlerini çarşafla örtüp işine devam ediyor,hz.Cabir eve geliyor hanımın ane yaptın diye soruyor oda hazırladım diyor  ama çocuklarının öldüğünü söylemiyor o anda P.E.(sav) teşrif ediyor Cebrail (as) P.E.(sav)’e yarasülAllah  çocuklarıda çağır diye buyuruyor..

Hz.Cabir hanım  rasülü Ekrem çağırıyor çocuklar gelsin Cebrail (as) ısrar ediyor P.E.(sav) ısrarla çocukları çağırıyor, bunun üzerine hanımı hz.Cabire  olanı anlatıyor P.E.(sav) el açıp dua ediyorlar çocuklar o esnada dirilip cıvıl cıvıl koşarak P.E.(sav)’in yanına geliyorlar…. İşte onların bu davranışları bize örnektir!!!!
Mevlam bizlerede bela,sıkıntı,ölüm,hastalık geldiğinde metanetli olmayı nasibi müyesser eylesin..... aeo!!!
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka
Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez....
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

enfa

Alıntı Yap

Forum kuralları

Kanun No: 3
* Konu başlıkları mutlaka küçük harfle yazılmalıdır.Aynı durum içerik için de geçerlidir.Yazılar büyütülerek forumun genel görüntüsü bozulmamalıdır. Bu tür durumlarda yönetim, mesajlarınıza haber vermeden müdahele edebilir.

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Elvin34

hocam tamamen bilmediğimden kaynaklandı  :dgnk
(Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz )
                          Şah Nakşibend hz.

ihvan

emeğine sağlık yazıyı okumada zorlandım desem.o renkler olmayabilirdi

Elvin34

&)) yaaa cahillikmi desem acemilikmi desem ne desem bilemiyorum,ne çıkacagını bilemeden tıkladım,ne çıktıgını gördükten sonra çok pişman oldum değiştirme yapılabiliyormu onuda bilmiyordum  a25)) sonucundan ne çıktıgını ögrendim bi daha asla diyebilirim...aeo!!!
                          Şah Nakşibend hz.

Elvin34

hocam bi sürü kitabım var hangisinden okuduğumu hatrlamıyorum ama sahih kitablar...ama bundan sonra daha dikkat ederim mesnedi ile yazmaya...
                          Şah Nakşibend hz.

Tuğra

Alıntı yapılan: bahar24 - 10 Nisan 2009, 14:24:04
hocam bi sürü kitabım var hangisinden okuduğumu hatrlamıyorum ama sahih kitablar...ama bundan sonra daha dikkat ederim mesnedi ile yazmaya...

Lütfen,Sahih olduğundan şüphem yok ama bu şekilde olursa mesela cahil insanların itiraz etmesine engel olunmuş olur.
〰〰〰〰🐠

Elvin34

sizede hak veriyorum hocam bundan şüpheniz olmasın,daaa ben nette çok dolaşmadıgımdan pek bilmiyorum ilk defa sadakate üye oldugum alışmam zaman alıyo mazur görün...  :dgnk
                          Şah Nakşibend hz.