Hanifi mi? Şafi mi?

Başlatan Esaret, 10 Nisan 2009, 22:29:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Esaret

s.a kardesler yıllardır merak ettigim ve kimseye soramadıgım bir sorum var sizinle paylaşmak istiyorum,cevaplandırırsanız çok mutlu olacagım.ben evlatlık alınan birisiyim.
sorum şu;safii meshebine ait birinin çocuguyum gercekte,beni büyüten yani dogumdan hemen sonra alınmışım.beni büyüten kişiler hanifi mezhebinden, bu durumda ben hanifi mi?şafi meshebinden mi oluyorum.
bu zamana kadar yaşım 26 hanifi meshebinin şartlarını uyguladım.Benim meshebim nedir? :usgunn:

selametle...

YuSûfî Sevdâ

aleykum selam ...

Benim bildiğim şu ki ;

İnsan anne ve babasının mezhebine tabi olmak zorunda değildir.Etrafında hak olan dört mezhepten hangisine uymak daha külfetsiz ise veya evvelden hangisine itibar ettiyse ona tabi olarak devam etmesi gerekir kardeşim...Yine de belki aklınızda soru işareti olabilir rastgeldiğim bi sitede de şöyle soru cevap yapmışlar;

Ana-babanın mezhebi
Sual: Herkesin mutlaka anne ve babasının mezhebinde mi olması gerekir?

CEVAP
Hayır. Herkese, anasından babasından işittiğini, gördüğünü öğrenmek kolay geleceği için, Müslümanlar, genelde anasının babasının mezhebinde olmaktadır. Yoksa, mutlaka anne veya babasının mezhebinde olacak diye bir şart yoktur. Mezheplerin dördü de haktır. Herkes, yaşadığı yerde hangi mezhebin kitapları yaygın ise, hangi mezhepte sorup öğreneceği kimseler varsa, o mezhebi seçmelidir. Kendi mezhebinde kaynak kitap veya soracak kimse bulamayan, dört mezhepten herhangi birine geçmelidir.

Vesselam...

Esaret

teşekkür ederim kardeşim

müteallim

Alıntı yapılan: ESARET - 10 Nisan 2009, 22:29:55
s.a kardesler yıllardır merak ettigim ve kimseye soramadıgım bir sorum var sizinle paylaşmak istiyorum,cevaplandırırsanız çok mutlu olacagım.ben evlatlık alınan birisiyim.
sorum şu;safii meshebine ait birinin çocuguyum gercekte,beni büyüten yani dogumdan hemen sonra alınmışım.beni büyüten kişiler hanifi mezhebinden, bu durumda ben hanifi mi?şafi meshebinden mi oluyorum.
bu zamana kadar yaşım 26 hanifi meshebinin şartlarını uyguladım.Benim meshebim nedir? :usgunn:

selametle...

hanfi mezhebini uyguladiysan hanefi olmaya devam edersin .
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik