Vefat eden yakınımın bende olan emanetini evlatlarına ne şekilde vermeliyim?

Başlatan elemin, 04 Haziran 2009, 13:15:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

elemin

Selamün Aleyküm...

Benim kafamı kurcalayan bir sorunum var kendi bir yakınımı son 1 yıldır bakımı ile ben ilgileniyordum, geçtiğimiz günlerde kendisi yolda yürürken başı dönüyor ve düşüyor kalcası kırılıyor bu olay olmadan önce de sağık problemleri vardı kalp şeker vs, hastaneye kaldırdık ve ameliyata aldılar ameliyattan sonra yoğun bakıma girdi ve çıkamadı rahmetli oldu.

Bu arada yurt dışında yaşayan oğluna haber verdim geldi ama yoğun bakımda olduğu için kendisiyle konuşamadı ama sağlığında dünya gözüyle görmüş oldu. Bu yakınım ailesinden ayrı yaşıyordu bir eşi ve 5 evladı vardı cenazesine benim çağırdığım oğlu ve diğer oğluda Türkiyeye sünnet için gelmiş babasının cenazesinde öyle olduğu için bulundu.

Benim sorunum amcam daha yoğun bakımdayken amcamın bir emaneti vardı bende yurt dışından çağırdığım oğlu bunu benden istemeye başladı, dedim bu adam daha ölmedi sen bu emaneti istiyorsun ya iyi olurda bana neden verdin derse yada öldü diyelim diğer kardeşlerin bu emaneti bana neden abimize verdin derse!

Şu anda emanet bende yakınım öldü aradan 3 gün geçti büyük oğlu benden emaneti kendine istiyor bu isteyen kişi diğerleri ile görüşmüyor! Lütfen bana yardımcı olurmusunuz!

müteallim

Islami ölcülere göre malinin ücde birini vasiyetide varsa devrine onun icin hayrina verilir geri kalan kismini bütün varislerine taksim edilir.tek birine vermeniz dogru olmaz.
o zaman varislerini cagirir kendilerine izah eder onlar kendi aralarinda taksim ederler aksi halde resmi makamlarca gereken yapilir.

Allah rahmet eylesin
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik