Özel Emeklilik Haram mı?

Başlatan Gülfabrikasısahibi, 09 Temmuz 2009, 16:41:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gülfabrikasısahibi

Özel Emeklilik Sigortası yaptırtmak haram mı? Bazıları özel olana haram diyor ama devlet de çalışanlarını sigortalıyor sonuçta ve herkeste bundan faydalanıyor. Bu konuda malumat alabilir miyim?
Bu zamanda Husrev'in aleyhinde olmak benim aleyhimde ,risale-i nur aleyhinde ve bizi perişan edenlerin lehinde bir azim hıyanettir.Said Nursi

Gülfabrikasısahibi

Cevap gelmemiş hala hımmmm :dgnk
Bu zamanda Husrev'in aleyhinde olmak benim aleyhimde ,risale-i nur aleyhinde ve bizi perişan edenlerin lehinde bir azim hıyanettir.Said Nursi

sebin

cevabını bilmiyorum ama şimdi ben de merak ettim cevabı ben de merakla bekliyorum
EĞER BİR GÜN ÇOK BÜYÜK BİR DERDİN OLURSA RABBİNE DÖNÜP """RABBİM BENİM ÇOK BÜYÜK BİR DERDİM VAR""" DEME DERDİNE DÖNÜP BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR DE

Fatihan

Alıntı yapılan: Gülfabrikasısahibi - 09 Temmuz 2009, 16:41:42
Özel Emeklilik Sigortası yaptırtmak haram mı? Bazıları özel olana haram diyor ama devlet de çalışanlarını sigortalıyor sonuçta ve herkeste bundan faydalanıyor. Bu konuda malumat alabilir miyim?

"Devlet  de çalışanlarını sigortalatıyor" ifadesindeki kasıt eğer memurların brüt maaşlarından kesilip Emekli Sandığına aktarılan ve emekli olunca da buradan alınan emekli ikramiyesi ve devamındaki maaş ise bu sakıncalı değildir.Bu devletin çalışanına sağlamış olduğu bir haktır.Devlet sosyal sorumluluğu gereği bunu milletine ödüyor.Yani memur cebinden para çıkarıp bunu bir yere yatırmıyor.Devlet kendi bünyesinde kurumlar arası bu parayı o memur adına ödüyor.Memur bunu çalışmasının karşılığında almakta.

Özel Emeklilik Sigortasından kastınız Banka ve bazı özel şirketlerin "Bireysel Emeklilik Sigortası" sistemi ise  o da şöyle çalışmakta:
Söz konusu kurumlar müşterilerinden belirli dönemlerde aldığı(aylık) paraları çeşitli fon ve yatırım araçlarında değerlendirmekte, belli bir birikim olduktan sonra ise mesela 10 yıl gibi bir süre sonra yine devletin memur sisteminde olduğu gibi belirli bir ikramiye ve maaşa bağlamaktadır.Yani emekli etmekte.Burada kafaları karıştıran insanların bu banka ve özel şirketlere az para vererek ileride daha fazlasını almaları bunun faiz olması, şirket açısından da topladığı paraları yine faiz sistemi içerisindeki yatırım araçları ile değerlendirmesi durumudur.İşte bu aşamadan sonra bizim bakacağımız olay "Darul Harp ve Darul İslam'da Faizli İşlemlerin Nasıl olduğu?" konusudur."Nereleri Darul İslamdır nereleri değildir ve bu yerlerde faiz muameleleri nasıl olur?" konusu forumumuzda daha evvel ele alınmıştı.Tekrardan yazmaya gerek yok.Aşağıda verdiğimiz başlıklardan okunabilir.

Faizin Hükmü ile alakalı

İslami Finans Kuruluşlarından kar payı ile para yatırmak faize girer mi?

Faiz Haram ama bu ne olacak

Darül Harbin Hükmü

Darul-harbde alisverişin hükmü ?

Gülfabrikasısahibi