Yeni müslüman olan birine Hz.Peygamber (s.a.v)'i nasıl anlatmalıyız?

Başlatan güllerin efendisi, 09 Ağustos 2009, 14:18:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

güllerin efendisi

arkadaşlar kardeşimin işyerindeki arkadaşı yeni müslüman oldu.müslüman olan bu arkadaş özellikle peygamber efendimiz konusunda çok takıldı.efendimiz hakkında bilgisi henüz yok .takıldığı noktada neden tek bir insan ?neden özellikle o?neden o her şeyden önemli?o arkadaşa sonsuz nur kitabınının ingilizcesinide temin ettik.inşAllah yakında okur.şimdi biz efendimizi çok sevdiğimiz için ,belkide çocukluktan beri onun sevgisiyle büyütüldüğümüz için bu gibi soruları hiç düşünmediğimiz için biz bir yerde tıkandık ...sizlerden ricam bu konuda bana yardımcı olun bende kardaşime aktarayım sizlerden aldığım bilgileri.(daha önce bana sorulan bir soruda vardı bu arada onuda cevaplıyayım.bir arkadaşımız kullanıcı adımın neden güllerin efendisi olduğunu sormuştu.sizce neden olabilir?onu o kadar çok seviyorumki ...kelimelerle bile zor ifade ederim.kullanıcı adımı kendim okuyunca bile o sanki yanımdaymış gibi hissediyorum)arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Yönetici Notu:
Soru sormadan önce okuyunuz:
http://www.sadakat.net/forum/islami-sorulariniz-ve-cevaplari/soru-sormadan-once-oku-t37246.0.html

müteallim

iman sübhe getirmez.eger iman edip Allaha inandiysa ondan gelen kitaplara ve o kitapda yazanlara ilahi kitap oldugu icin inanmali.hikmetinden süal olunmiyacak seylerden süal ederse ona uygun bir yol ile anlatmali.ve yeni müslüman olduysa fazlaca üzerinde durmadan sikistirmadan temel pirensipleri ögretmeli.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

bishnev

Merhaba, ben isim Gabriel. Ben bir arkadaş tavsiyet etti bu site geldim. İslam araştıryorum. Biraz arabic bilyorum. biraz Turkce bilyorum. qouran okyorum. bu yukari yazi dikkat verdi bana. Aynı soru ben anlamadım. Başka bir sayfa var orada yazdım. Arkadaş bana dedi, Mohammed Allah yarattı herşey onun için. Bütün bu alem evren herşey yarattı Allah Mohammed için, bunu ben anlamadım. ;O zaman jesus yarattı ne için? Mohammed için yarattı deriz? Mousa yarattı ne için? sen yarattı ne için ben yarattı ne için? Anlatabilirim acaba? Neden herşey Mohammed için? ben bunu anlamadım. Bana cevap gönderebilirsin? Tesekkur ederim.

müteallim

ya gabriel insanlarin evveli adem peygamberdir .son peygamber hazreti muhammed mustafa s.a. dir.bütün gelen peygamberler son peygamberi yami muhammed a.s. anlatmislar müjdelemisler ve kitaplarda onun ismi gecmektedir.

islam inancina göre hazreti Allah kendi nurundan hazreti muhammedi yaratmis, sonra hazreti muhammedin nurundan ve ruhundan diger insanlarin ruhunu yaratmis ve bütün varlkilarida onun nurundan ve ruhundan yaratmiistir bu meshur bir hadisi serifin manasidir.

bunu anlayabilmek o kadar kolay sey degildir.iyi bir müslüman bile anlamakda zorlanir hele hele yazi ile anlamak daha zorlu bu meseleyi bilen iyi bir ilim sahibi ile sohbet etmek, konusmak lazim.

Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

bishnev

Cevap verdin icin tesekkur ederim. Fakat ben aklim karisik oldu. Qouranda yazdı Allah Adem yaratti önce ve ona ruhundan ufuledi. Ama sen yazdin Allah Mohammed yaratti kendi nurundan ufuledi. Bu hangisi once? Sen dedi her insan Allah yaratti Mohammed ruhundan. O vakit Adem gelir Mohammed ruhundan değil Allah ruhundan. Bu yanlis degil? Allah herkes yaratti once Adem, sonra butun insanlar geldi Adem ile Hawa cocuklarindan. Ben boyle okudum.