İnancımızı yaşamaya çalışırken aldığımız tepkilere karşı ne yapmalıyız?

Başlatan ene dost, 14 Ağustos 2009, 19:14:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ene dost

Selamun aleyküm,
inancımızı yaşamaya çalışırken bazen sokakta, bazen ilk defa bulunduğunuz bir ortamda ya da hiç beklemediğiniz bir anda bazı telkinlere maruz kalırız.
Misal;
Sokakta yürüyorsunuz, vatandaşın biri size dönerek; o giydiğiniz kıyafeti rahibeler giyiyor! Gibi bir ifade kullanıyor.
Ani bir öfkeye kapılıyorsunuz, ya da donup kalıyorsunuz.
Ya da bunun gibi olaylar eminim bi çok insan yaşamıştır.
Bu durumlarda mümin kişinin inancını yaşamaya çalışan bir insanın cevabı tavrı ne olmalıdır. Usulü adabı nedir?
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

müteallim

böyle bir durumda islam ahalki ve edebi devreye girer.su ayeti celilenin manasinca amel edilirse basinizi dertden kurtarirsiniz.

ayet(Ve iza hataba hümül cahilune kalu selama) manasi cahillerden birisi sze bir sey söyledigi zaman cevap vermeden selametle deyip yolunuza devam ediniz.

mümin böyle tavir koyar.burada iki husus hatirima geldi.

iki imami azam hazretlerinin iki büyük talebelerinden imami yusuf hatimda kalmis imami muhammed de olabilir yolda giderken cesme basinda bulunanlar hakaret etmisler cok üüzülmüs  hocasina anlatinca  imami azam hazretleri sen ne yaptin diye sorar.ben bir sey demedim deyince keske bir sey söyleseydin der (Kalu inna lillahi ve inna ileyhi fraciun ) ayeti kerimesini okur yani gayretullaha dokundugu icin o anda cenabu hak oracikda onu helak etlistir.

eger karsilik verseydi kendini kendi müdafaa etmis olacakti bir sey ssöylemedigi icin hazreti Allaha biraktigi icin cezasini o vermistir.

islam ahlaki bunu icap eder.
maasselam.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ene dost

Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

fuducuk

"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)

Gülbahçesi111

Sevgili Din Kardeşim;Zaman zaman benimde buna benzer durumları yaşadığım olmuştur. Toplumumuzda öyle insanlar var ki; müslümanım der ama müslümanlığın  neleri gerektirdiğini bilmezler. Başörtüsünü cahilliğin, okumamışlığın sembolü sanırlar...              Ben karşılaştığım bu durumlarda o kişilere sadece ''Dinimin gerektirdiklerini yapıyorum'' derim  Allaha emanet olun