İbnil Hac Tilmisanil Mağribi Maliki Mezhebi Hadis ve Fıkıh Alimi midir?

Başlatan bozkır, 29 Ağustos 2009, 15:48:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bozkır

selamün aleyküm

1.soru ibnil hac tilmisanil mağribi maliki mezhebi hadis ve fıkıh alimi olup ismi muhammed bin muhammed bin muhammed bin el hac  bu alim maliki mezhebi hadis ve fıkıh alimimidir

bu alimin nurların esrarı adlı eseri var çeviri idris çelebi

benim ögrenmek istedigim bu gerçektende hakiki ehli sünnet alimimidir?

imam ı rabbani gibi bir alimmidir?

bendeki bu eserinde islamiyete uygun bilgilerde var eserinde islamiyete uygun olmayan bilgilerde var beni aydınlatabilirmisin?

Uludag

İsmini duymadım fakat maliki alimi olunca hanefiyye fıkhına uymayan meseleler olabilir. Bu ise onun İslamiyete uygun olmadığı anlamına gelmez. Malikiler itikaden Eşari mezhebine göre inanırlar.

İmamı Rabbani gibi alimmidir? Onun gibi olması mümkün değildir. İmamı Rabbani KS kıyamete kadar tüm Ümmeti Muhammedin müceddididir ve feyiz kaynağıdır. Diğer ulema için böylesi iddia edilemez.

Maliki mezhebine mensub değilseniz malikiyye eserlerini okumamanız (zihin karışıklışına mahal vermemek için) daha hayırlıdır.
Ya rabbi, şu acizi ümmeti Muhammede hizmet etmeğe muktedir kıl.

azizistanbul

islamiyete uygun görmediğiniz bilgileri burada paylaşırsanız bizde bir fikir sahibi oluruz.
her alimin her eserini okumuş olma imkanımız mümkün değil. aklınıza takılanları yazın bizlerde yorum o zaman yorum yaparız.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Fatihan

Bahsi geçen kitap "Havas İlmi" ile alakalı imiş.Bu tür kitapları herkes okumalı mıdır? Çeviriye ne kadar güvenilir? gibi soruları sormak lazım.