Saçlarda Topuz Meselesi

Başlatan Vuslat Yolcusu, 22 Eylül 2005, 01:28:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

c e z a

Ya kişinin kaşları çok büyük olan bi bayansa ve erkeğe benziyosa almasında bi sakınca var mı?hanginizinki doğru acaba kaynak yazın ve açıklama yazarsanız sevinirim ..... :oops:

hilal72

kadın kocasına güzel görünmek için kaşını da aldıramazmı artık sürme çekemezmi sürme çekme var galiba islamda bir kadının eşi için kendisinede bakamazmı islamiyetin bu kadar katı oldunu dşnümüyorum ben bir an çok yasakalr var gibi geliyor bana göre Allahın farzlarına uymak yeterli islamın farzı imanın farzı ve 54 farz uygulayan zaten mianını ve ahiretini kurtarmış olur.

afrah

Alıntı yapılan: "hilal72"kadın kocasına güzel görünmek için kaşını da aldıramazmı artık sürme çekemezmi sürme çekme var galiba islamda bir kadının eşi için kendisinede bakamazmı islamiyetin bu kadar katı oldunu dşnümüyorum ben bir an çok yasakalr var gibi geliyor bana göre Allahın farzlarına uymak yeterli islamın farzı imanın farzı ve 54 farz uygulayan zaten mianını ve ahiretini kurtarmış olur.

cok emin konusuyorsunuz.sizce sadece farzlara 54 farza uymakla hersey bitiyormu zannediyorsunuz?
ahireti kazanmak icin daha cok seyler lazim degilmidir??
tabiki hanim esi icin süslenebilir, ama bu illaki kas alma veya boyanma olmasi sart degil.neticede bunlari yaptigin zaman sadece esin degil baskalarida görüyor.isde islam dini bundan men etmisdir.biraz daha arasdiralim islam dinini.
selamlar
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise,
o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....

ankebut-57

Alıntı yapılan: "müteallim"
güzelde canim kardesim.bu hüküm nerede geciyor kaynaginida yazsaniz  arastirma imkani olur diimi.

Özür dilerim yazıyı geç gördüm. Şu şekil bir yazı okuduğumu hatırlıyorum ama nerde okuduğumu hatırlayamıyorum.

“İbn-i Âbidin, sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını, bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir!

Elinde İbn-i Âbidin'in kitapları bulunanlar varsa bir bakıversinler. Ben tam olarak nerde okuduğumu hatırlayamıyorum.
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

nisa-57

Değerli Ankebut-57 Kardeşim,   :)

O bahsettiğiniz ibare tam olarak şu şekilde olmalı;

Peygamberimiz (s.a.s.) kaşını incelttiren kadına ve bu işi yapana da lânet etmiştir (Örnek olarak bk. Buhârî, teFsir sûre 59/4; Müslim, libas 120.).

Fakat bazı Islâm âlimleri kadının yüzünde anormal olarak (çeşitli hormon bozukluklarından ötürü) biten kılları kadın koparabilir. Çünkü bu fıtratı değiştirmek değil, çeşitli hastalıklardan ötürü bozulan kadınlık fıtratını düzeltmek anlamını taşır. Kadın böylece kocasını süslenme arzusunu da karşılamış olur. Ibn Âbidîn, bu maksatla yapılırsa müstehaptır der.

Ayaklardaki, anormal kılları yolmak için de aynı şey söylenir(Ibn Âbidin VI/373.).
Fakat Imam Taberi yüz kıllarını yolmanın da, yasaklanan ve lânet edilen kaş yolma çeşidine girdiğini söylemiştir. (bk. Nevevi, Serhu Müslim XIV/354; Ibn Hacer, Fethu'l-BârîX/378.) Ama doğru olan önceki görüştür.

Müteallim kardeşim kaynak olarak bu parantez içleri yeterlidir umarım. :oops:

SELAM VE DUA İLE...
"Ruh süvari, nefs ise merkep mesabesindedir..

Ruh terakki eder yükselirse, nefsi de çeker götürür..

Nefs, ruhu çekecek olursa, hem kendini hem de süvarisini helake götürür."

Mahi

"Başlarının üzerine deve hörgüçleri gibi çıkıntı (topuz) yapan kadınalrı gördüğünüzde 'onlar için hiçbir namazın kabul olunmayacağını' kendilerine bildiriniz." (Feyzü'l-Kadir c.1 s. 361)

maslak

Alıntı yapılan: müteallim - 01 Ekim 2005, 01:40:42
Bu topuz meselesi baya uzadi anlasiliyorki caiz degil öyleyse mekruh bile olsa islamin sevmedigi seydir yapilmamali .Insan tabii hali üzere güzeldir.sünni güzellikler gecicidir.

Rabbim ayeti celilede.Allahin boyasi ondan daha güzel boyami olur diye fermen okurken onun yarattigi sekli degistirerek baska surete girmeye gerek varmi bilmem.

Lika

Alıntı yapılan: Mahi - 01 Mayıs 2008, 00:00:44
"Başlarının üzerine deve hörgüçleri gibi çıkıntı (topuz) yapan kadınalrı gördüğünüzde 'onlar için hiçbir namazın kabul olunmayacağını' kendilerine bildiriniz." (Feyzü'l-Kadir c.1 s. 361)

İsra'nın paylaşımındaki şu önemli cümleyi okurken, Örtünme emrindeki asıl amaç, “dişi” olarak görülen varlığı “kişi” konumuna yükseltmektir. bu konuyu güncellemek güzel olur diye düşündük.

Hanım kardeşlerimizin bu konuda çok dikkatli davranmalarını, tesettürün manâ ve hakikatine yaraşır bir şekilde örtünmeleri dileği ile...
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

kosker

Alıntı yapılan: ya sabır - 16 Ekim 2005, 05:10:45
ya arkadaslar hadıste dıyor yuzdeki kıllarını aldırana lanet olsun dıgerelrını katmıyorum ama şimdi gercekcı olalım kadın bakımlı olmazsa yüzündekı kılları ve kalın kaslarını almazsa erkekten ne farkı kalır ki .kadın bakımlı olucakki bazı seylerın onune gecsın.hem kuusra bakmayın ama kıllı bı kadını kım ıster ki bıraz ayıp oldu ama                  :oops:

Arkadaşım hadiste var diye geçiştirmemek lazım. Kimin hadisinde sayfa kaçta belirtelim ona göre inanırlığı olsun konuşmanın....

beyaz zambak

Alıntı yapılan: hilal72 - 06 Nisan 2007, 11:53:36
kadın kocasına güzel görünmek için kaşını da aldıramazmı artık sürme çekemezmi sürme çekme var galiba islamda bir kadının eşi için kendisinede bakamazmı islamiyetin bu kadar katı oldunu dşnümüyorum ben bir an çok yasakalr var gibi geliyor bana göre Allahın farzlarına uymak yeterli islamın farzı imanın farzı ve 54 farz uygulayan zaten mianını ve ahiretini kurtarmış olur.
sadece farzlara uymak yeterlimi kardeşim,peygamber efendimizin bize bildirdiklerini uygulamak gerekmez'mi?kaş aldırmak caiz değil diye hadisi şerifte geçiyor,bunun üzerine böyle demek doğru olmaz.yani ben sadece farzlara dikkat ederim demek caiz olmaz.