Saçlarda Topuz Meselesi

Başlatan Vuslat Yolcusu, 22 Eylül 2005, 01:28:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vuslat Yolcusu

Zamanimizda adet haline gelen kas alma problemine dair bilginiz varsa lütfen yazarmisiniz.topuz hakkinda ki bilgilerinizi aktarsaniz cok memnun olurum :D  :)

müteallim

Sac, Sakal, biyik tirasi biliyoruzda kas tirasini yeni duyuyoruz. Allah akil versin.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

İsra

Alıntı yapılan: "müderris_3"Sac, Sakal, biyik tirasi biliyoruzda kas tirasini yeni duyuyoruz. Allah akil versin.
:)  :)  :x  AMİN

hulefai rasidin

peygamberimiz  s.a.v. saçlarınızı deve horgücü gibi yapıp dolaşmayınız buyurmuştur buda topuzun uygun olmadığına..delildir....
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

GEZGİN

ayrıca maalesef bazı örtülü bayanlarda da örtünün altına farklı şeyler koymak vasıtası ilr başının üzerine daha dik bir görünüm kazandırıyorlar...
bu da deve hörgüçü hükmüne girmez mi???
Ayrıca amaç dikkat çekmememkken
bu davranış neden??? :roll:
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

UMMAH

Alıntı yapılan: "hulefai rasidin"peygamberimiz  s.a.v. saçlarınızı deve horgücü gibi yapıp dolaşmayınız buyurmuştur buda topuzun uygun olmadığına..delildir....

evet kardeş...ama maalesef ki bu suriyedede çok mevcut görülen bir
olay....

biz mekkeye gitteğimizde ,kadınların çoğunun aslında adetten dolayı kapandığını anladım.yani onlar için bir gelenek haline gelmiş..kimisi neden kapandığının farkında kimisi ise bilinçli bir şekilde kapanıyor....çarşaf giydikleri halde başlarında koca bir deve hörgücü var...buna topuz diyorlar...ve çok çirkin duruyor,ama şeytan onlara kendilerini güzel göstertiyor...RABBİM AFFETSİN İNŞAllahH....
OWER TO HİZBOLLAH

Henna

Topuzun disinda bir sorun daha var bence ve bu da bizim ulkemizde cok goruluyor saniyorum.

Baslarini kapatan bazi hanimlar, baslarinin ustune sunger koyarak baslarini normalden daha uzun gosteriyorlar  :?

Nicin boyle yaptiklarini, kendilerini nasil boyle guzel bulduklarini bilemiyorum. Ancak yeni nesil turbanlilar arasinda tanidiklariniz varsa uyarmayi ihmal etmeyin. Hayatimda gordugum en cirkin seylerden bir tanesi!!

muallim

insanlar neden boyle bir sey yapma zahmeti duyarlar ki...Hem zor hemde goruntu bakımından cirkin...

topuz yapmak bir kadına ne kazandırır. Acaba benim sacım cok fazla imajı mı verilir dısarıya karsı?
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

Henna

Yalniz soyle bir durum da var..

Saci uzun olan kadinlar ozellikle yaz aylarinda sIkIntI cekiyorlar. Sicak, ter, saclar... O zaman onlari ensede toplayip enseyi biraz rahatlatmak gerekiyor.

Bu da bahsedilen topuza giriyor mu acaba? Bilgisi olan?

muallim

deve horgucu demek sacın en ust kısmında yapılan yukseklik biçimidir.Topuz yapmak bunun aksine bir uygulama...Tabiki kadınlar saclarını toplayacaklar onemli olan adablı bir şekilde toplamaları...

dikkat cekmemesi..Eskiden yahudi toplumlarındaki kadın örtme sekillerine benzememesidir soz konusu olan...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

UMMAH

Alıntı yapılan: "muallim"insanlar neden boyle bir sey yapma zahmeti duyarlar ki...Hem zor hemde goruntu bakımından cirkin...

topuz yapmak bir kadına ne kazandırır. Acaba benim sacım cok fazla imajı mı verilir dısarıya karsı?

evet haklısınn kardeşş,birşey kazandırmıyor tam aksine kaybettiriyorr..şahsen onlar için üzülüyorumm
OWER TO HİZBOLLAH

GEZGİN

Alıntı yapılan: "muallim"deve horgucu demek sacın en ust kısmında yapılan yukseklik biçimidir.Topuz yapmak bunun aksine bir uygulama...Tabiki kadınlar saclarını toplayacaklar onemli olan adablı bir şekilde toplamaları...

dikkat cekmemesi..Eskiden yahudi toplumlarındaki kadın örtme sekillerine benzememesidir soz konusu olan...

katılıyorum
önemli olan niyet ve adab tabiii
herkesi uyarmak da görevimiz :x
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

Vuslat Yolcusu

Allah hepinizden razi olsun verdiyiniz cevaplar icin 8)

müteallim

InsaAllah bir arstirmasini yapayim.size gerekli cevabi yazarim
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Henna

İbn Ömer (r.a.) dan yapılan rivayete göre: "Peygamber (s.a.v.) Efendimiz başkasının saçını takana ve taktırana, döğme yapana ve yaptırana lanet etmiştir." (Buhari/tifsîr: 59, libas: 83- Müslim/libas: 115, 117, 119- Ebü Davud/tereccül: 5. Tirmizî/libas: 25, edeb: 33- Nesaî/zînet: 22, 24- İbn Mace/nikah: 52- Ahmed: 1/251, 230).
İbn Mes'ud (r.a.) den yapılan rivayete göre, adı geçen şu haberi vermiştir:
"Allah (c.c.) güzel görünmek için döğme yaptıran kadınlara, yüzünün kıllarını aldıran kadınlara, dişlerini tıraş ettirerek aralarını açtıran kadınlara, Allah'ın yarattığı (biçim, renk ve görünümü) değiştiren kadınlara lanet etmiştir."
İbn Mes'ud (r.a.) devamla diyor ki: "Allah'ın Resulü'nün lanetlediği kimseyi ben niçin lanetlemeyeyim..." (Buharî/tefsîr: 59, talak: 5), libas: 82, 84, 85, 87- Müslim/libas: 120- Tirmızî/ edeb:33).

http://66.102.9.104/search?q=cache:oZxxHQvZFy0J:www.sadakat.net/cy11.htm+ka%C5%9F+almak+lanet&hl=en&client=firefox-a