Büyük günah işleyenin tevbesi nasıl kabul olur?

Başlatan nuremin, 26 Eylül 2005, 18:02:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nuremin

Bir insan zina yapsa,hırsızlık yapsa, yalan söylese, ana babasına asi olsa ve sonra tövbe etse tövbesi kabul olur mu? :cry:

Miftahulkuluub

Kuranı Kerimde de buyrulduğu vezhi üzere Allah Celle Celalühü amme nevanühü velailahe ğayruhu Hazretleri;
İstihlal kaydı olmamak şartı ile (helala haram, harama helal demek) şirk haricindeki günahlardan dilediğini afv eder.Yeterki Kul ihlas ve samimiyet içerisinde pişman olarak göz yaşı akıtsın ve bir daha asla aynı hataya dönmesin...
innellahe la yağfiru en yüşrake bihi ve yağfiru madüne zelike limen yeşe'
İncemeseleler    Sadakat.Net    İns SadakatForum  Sevadı Azam

" Derviş isen kardeş takvaya çalış.."

muallim

Nasuh bir tevbe....

tavuk tevbesi değil...
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

müteallim

Itikadimiza göre son nefese kadar tevbe makbuldür.Allah afv olunanlardan eylesin.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

zemheri

De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

Zümer-53

wanted61

LÜTFEN BANA YARDIM EDİN.ben 3 yıl öncesine kadar çok günahkardım.hertürlü günahı işliyordum.(zina alkol vs).ama 3yıl önce birinin vesilesi ile hidayete erdim.rabbime günahlarım için tevbe ettim.işlememek için söz verdim.ibadetlerimi eksiksiz yapmaya başladım.hatta umreye de gittim.ama bundan 6-7 ay önce eski şeytanlardan biri musallat oldu aklımı çeldi zina yapmadım kendimi tuttum ama oraya kadar gitti iş.ve tekrar tevbe ettim ağladım yalvardım yakardım.gece teheccütlere kalkıp rabbimden af diledim.biraz olsun rahatladım.tekrar ibadetlerime devam ettim.ama bugün yine aynı şekilde aynı şeyleri yaşadım zina yapmadım ama aynı şeyleri yaşadım.şimdi ben ne yapayım ben rabbime verdiğim sözde duramadım ben rabbime mahçup oldum ben bittim.O mübarek topraklara bile gidip gelmiştim herşey çok güzeldi.ben yine herşeyi mahvettim.NE OLUR BANA YARDIM EDİN NE OLUR..

hizmetci

kardesim sende biraz nefsine sahip cikmaya bak bak üstelik mübarek üc aylara girdik mevlamiza yalvar yakar bu ay avantaclisin cünkü mevlam kullarinin ayiplarini örtüyor ama sende daha dikkatli ol mesela gününe yasini serif ve tesbih namazi ile basla Allaha sigin,,,,biliosunki bir günahin günah oldugunu bile bile islersen onun günahi dahada fazla mevlam cümlemizin yardimcisi olsun
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

ozkan.akyurek

kardeşim çok doğru sende biraz nefsine hakim ol zaten bi kere yapmıcam dedin mi yapmazsın merak etme Allah Yardımcın Olsun bak dediğin gibi Umreye de gitmişsin Allah Herkese Nasip Eyler İnşAllah...Kardeşimizin dediği gibi 3 aylarada girdik ve ramazan ın yani oruca çok az bi zaman kaldı sende yalvarmaya ve ibadetini yapmaya devam et Allah (C.C)' den ümidini kesme ve nefsine hakim ol...Allah Yardımcın Olsun...

thesufi

wanted61 kardeşim bu tek sende olan bir hal değildir.Bildiğimiz üzere insan günah işlemeye yatkındır,boyle yaratılmıstır.Sana tavsiyem öncelik eğer bekar isen gönlünün ve nefsinin hosuna giden biri ile evlenmelesin.Zira bekar bi insanın imanını koruması cok zordur,yasadığımız su zaman içerisinde daha da zordur.Baktığımız zaman etrafımızdaki genc kardeşlerimizin bir coğu hataları tekrarlar,Allah'ın merhametine samimi bir sekilde sığınıp ondan afdilemekten baska da sana hiç bir yardımcı yoktur.Elinden geldiği kadar sana(imanına)zarar verecek kişi ve mahallerden uzak dur.Taki nefs-i mutmainne erisene kadar.İnsAllah o mertebeye eristikten sonra günaha hatalara düsmen bi o kadar uzak olur.Süphesiz Allah insanların yar ve yardımcısıdır.O'na sığın ve bolca zikr et.Ve gun içerisinde tevbe istiğfar etmeyi sürdür.
Hava peşinde koşmaaaa sofi