Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Gurbet

Başlatan hulefai rasidin, 11 Ekim 2005, 07:57:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hulefai rasidin

Dağda dolaşırken yakma kandili
Fersiz gözlerimi dağlama gurbet
Ne söylemez akan suların dili
Sensizlik içimde çağlama gurbet

Titrek parmağınla tutup tığını
Alnıma işleme kırışığını
Duvarda emerken mum ışığını
Bir veremli rengi bağlama gurbet

Gül büyütenlere mahsus hevesle
Renk renk dertlerimi gözümde besle
Yanlız annem gibi o ılık sesle
İçimde dövünüp ağlama gurbet

N.F.Kısakürek
dünyanın taşı yağsa başıma illa  dostun gülü öldürür  beni:(

dihancioglu

Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur.
(N. F. Kısakürek)

Ellerine sağlık kardeşim...
Of eşrafından 80 yıllık bir M E K T U P

akasya

sagol kardesim bu güzel paylasimin icin...

adi gurbet ama icinde sakladagi cok sey var....disa vurulmayan...
ünya üc günlüktür,Dün gecmistir.Bir daha ele gecmez.
Yarin gelecektir.Ona kavusabilecek miyiz?Süphelidir.
O halde yasadigin bugünü ganimet bil ve degerlendir.

yusufum

Son Günlerde Necip Fazılın ruhu dolaşıyor forumda .
Gerçektende anılması ,konuşulması,fikirleri algılanması gereken bir zat.Allah Rahmet eylesin.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

dihancioglu

Alıntı yapılan: "yusufum"Son Günlerde Necip Fazılın ruhu dolaşıyor forumda .
Gerçektende anılması ,konuşulması,fikirleri algılanması gereken bir zat.Allah Rahmet eylesin.

BU güzel düşüncenize katılıyorum. Necip Fazılın ilk tanımlama şerefinide size bırakıyoruz.siz başlattınız devamıda sizden olsun :x

yusufum

''30 küsur yıldır, devrimbazlık kodamanların viski çektiği kamış borularla kalemime ciğerîmden kan çekerek yırtındığım, paralandığım ve zindanlarda süründüğüm bu gençlik karşısında, uykusuz, susuz, ekmeksiz, başımı secdeye mıhlayıp bir ömür Allaha hamd etme makamındayım. Genç adam! Bundan böyle senden beklediğim şudur: Tabutumu öz ellerinle musalla taşına koyarken, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını da gediğine koymayı unutma ve bunu tek vasiyetim bil!
Allahın selâmı üzerine oIsun...
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es!..''         Necip Fazıl

Değerli kardeşlerim;Beni öyle duygulandırdınızki
Üstad'ı anlatmak öyle kolaymı?Nereden ve nasıl başlayacağımı bilemiyorum.,bir deryanın ortasındaymışım gibi kendimi hissediyorum.Onun fikrini ,çilesini,felsefesini,anlayabilmek; Davasını ancak beş duyu organınızla idrak edebilmekle olur.
Üstad denince aklıma;
Müslüman Türk milletine tatbik edilen insafsızca zülümler gelir.
Hem öyle bir zülümki:

Müslüman Türk milletinin ruhunda ve beyninde hayal ve hafızasında ebedi
yyen unutamayacağı ALTI OK ALTI KAZIK.
Tek parti ,tek şef.Diktatörlük,zulüm ,işkence.
Karaborsaya düşen kefen bezi.Yol vergisi ,Jandarma dipçiği.
Yıkılan minareler .Ahır yapılan camiler.
Asılan onbinlerce dindar müslüman ve yüzlerce alim.
Yakılan Kuran -ı Kerimler.
Meclis koridorlarında öldürülen, vurulan babayiğit paşalar.
Kömünizmle zifaf.
Köy enstitüleri. Bu enstitülerde kız erkek karma yatakhaneler.
Lağımlardaki düşük çocuklar.
Marksist sloganlar ,devrimci hezeyanlar.
Müslüman aydın ve seçkinlerle bütün Türk Milletine tatbik edilen baskı,
Dinsizlik,inkar,sapıklık cereyanları.

Ruh ve maddede gerçek anarşi

Adam kayırma.
Millet ve tarih düşmanlığı.Sahte aydın ukalalığı.
Orduyu politikaya sürükleme ihaneti.
Cuntacılık,hücrecilik,isyan denemeleri.
Yalancılık,riyakarlık,tahrik ,komitacılık,ihtilal.

Said'i Nursi ye,Necip Fazıl'a,Osman Yüksel Serdengeçti ye,Süleyman Efendiye
Eşref Edip ve daha nice önderlerin tamamına insafsızca uygulanan Zülümler
İşte böyle dağdağalı bir dönemde bir İman abidesi,Büyük Doğunun Fikir babası,Çile adamı,
Müslüman Türk Milletinin Fikri Önderi,gençliğim ve genç adam aklıma geliyor.
Dininin, dilinin beyninin, ilminin, ırzının,evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik...
Halka değil, Hakka inanan, meclisinin duvarında "Hakimiyet Hakkındır" düsturuna hasret çeken, gerçek adâleti bu inanışta bulan ve halis hürriyeti Hakka kölelikte bilen bir gençlik,
Aklıma geliyor.
Tek cümleyle, Allahın, kâinatı yüzü suyu ,hürmetine yarattığı Sevgilisinin fezâyı bütün yıldızlariyle manto gibi saran mukaddes eteğine tutunacak, ve O'ndan başka hiçbir tutamak,dayanak, sığınak tanımayacak ve O'nun düşman larını ancak kubur farelerine lâyık bir muameleye tâbi tutacak bir gençlik...
Aklıma geliyor.
Bin yıldır İslama bayraktarlık yapmış ve bu uğurda milyar şühedayı hakikat uğruna vermiş bir ceddin torunlarına reva görülen işkence ve zülmün karşısında dimdik ayakta duran bir fikir adami,bir önder,bir lider,kısacası benim için BİR Allah DOSTU alkıma geliyor.
Allah Yerini Yurdunu Cennet Eylesin Necib Milletin Necib Torunu Necip Fazıl
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

dihancioglu

NECİP FAZIL KISAKÜREK 26 Mayıs 1905’te Istanbul’da doğdu. Maraş'lı bir soydan gelir.25 Mayıs 1983 tarihinde Erenköy'deki evinde öldü.Naşı, Eyüp sırtlarındaki kabristana defnedilmiştir

Necip Fazıl Kısakürek şiirle küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamştır.

şiirlerinde Allah, ölüm, ve zaman konularına yer verdi. Dönemin sorunlarına ve insanılığa bir çözüm olarak gördüğü fikirlerini ifade edebilmek için şiiri büyük ölçüde kullandı.

şiirlerini özellikle benimsediklerini Çile isimli şiir kitabında topladı. Necip Fazıl’ın şiirinde değişimin temel nedeni olarak onun ideolojisini değiştirmesi ve mükemmeliğe ulaşma çabası gösterilebilir. Nitekim bu değişim ve reddetmeler sonunucunda onun 200’den fazla şiirinden sadece 48 tanesi değişmeden kalabilmiştir.

Sürekli olarak ritimde ve içerikte mükemmeli yakalama çabası ve şiirin amacı olarak hakikati bulmayı dile getirmesi onun şiire bakışını kısaca ifade eder.

Allahın Sevgisi / Necip Fazıl Kısakürek

Düşünüyorum: O'ndan evvel zaman varmıydı?
Hakikatler, boşluğa bakan aynalarmıydı?

Oldukça duygulanmışınız gerçekten siz çok farklı pencereden bende daha dar bir pencereden otobiyografisini sunduk sanırım. Duygularınıza katılıyorum Allah razı olsun.

yusufum

Alıntı Yap
Oldukça duygulanmışınız gerçekten siz çok farklı pencereden bende daha dar bir pencereden otobiyografisini sunduk sanırım. Duygularınıza katılıyorum Allah razı olsun.

Blim kardeşim ,İnsan aynaya bakınca kendini görür.

Ben gerek Mehmet Akif'e ,gerekse Necip Fazıl'a hiç şair gözüyle bakmadım.Dikkat ettiyseniz hiç şiir kelimesini kullanmadım.
Bu gibi insanlar (Dava adamları),Davalarını bu şekilde anlatırlar.
Necip Fazıl'ın Sakarya'sında Türk Milleti saklıdır.
Akif ,İstiklal Marşında '' Çatma Kurban Olayım Çehreni Ey Nazlı Hilal'' derken,
''HİLAL'' de Allah saklıdır.
Bu gibi insanları anlamak için ruhlarıyla bütünleşmek gerekir.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

hulefai rasidin

Allahu teala ikinizdende ziyade razı olsun .............
doğrusu çok  makbule geçti araştırmaya gerek kalmaksızın herşeyi aradığım şey sadakatte okumak tafzılatıyla çok iyi idi sağolun

yusufum

Biz üstad Necip Fazl'a bir yönünden baktık.Siz nasıl görüyorsunuz.Hangi yönü dikkatinizi çekiyor.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT

hulefai rasidin

yusufum kardeş ben daha çok şiirlerini yazdığı o ruha hayranım,
Sanırım  bizde olmayan kuvvetli bir imanla taaaaaa kalpten yazılmış gibi.. beni çok etkiliyor şiirleri Allah rahmet etsin inşlh

yusufum

Alıntı Yap
Sanırım bizde olmayan kuvvetli bir imanla taaaaaa kalpten yazılmış gibi.. beni çok etkiliyor şiirleri Allah rahmet etsin inşlh

Necip Fazıl'ı anlamak için,ruhunun odaklandığı ufka bakmak gerekir.
Üstad Necip Fazıl'ın ifadelerinde,bu zamanda herkeste bulunamayan üstün ahlakı da görürsünüz.Öyle bir  üstün ahlak ki;Peygamber'i (asm) ahlakla ,ahlaklandığının izlerini hemen hemen bütün ifadelerinde bulursunuz.
Şahsi kanaatim odur ki,bu üstün ahlakı Abdülhakim Arvasi hz.ne tabi oluşuna bağlıyorum.Mağlumunuzdur ki,Abdülhakim Arvasi hz.(Allah rahmet eylesin),Ehl -i Beyt tendir.Büyük Doğu nun Fikr'i ve manevi önderidir.Kalplerindeki iman elbetteki dağlar büyüklüğünde olacaktır.Elbette beyitleri okundukça,yürekler çarpacak,gönüller Allah diyecektir.

Alıntı yapılan: "Necip Fazıl"Çocukken gün battığında , bir köşede ağlardım
Nihayet döne döne aynı noktaya vardım.
ANA HAKİKAT'İ ANLAT