MİDYE dolma satılması bundan kazanılan para helalmidir?lütfen cevap

Başlatan krkkiran, 12 Kasım 2009, 19:15:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krkkiran

midye yada midye dolması satılması helalmidir? bu satıştan kazanılan para helalmidir? lütfen tardım Allah cc razı olsun:))

krkkiran

şafii ve maliki gibi hak olan mezheblere göre helal olan midyeyi hanefi biri satabilirmi bundan gelir yada ticaretini yapabilirmi? acizane fikrim itikatta bir olan hak mezheblerin 1 i dahi cevaz veriyorsa bir sorun teşkil etmiyeceğidir büyük bir problem değildir::))

müteallim

Alıntı yapılan: krkkiran - 12 Kasım 2009, 19:18:38
şafii ve maliki gibi hak olan mezheblere göre helal olan midyeyi hanefi biri satabilirmi bundan gelir yada ticaretini yapabilirmi? acizane fikrim itikatta bir olan hak mezheblerin 1 i dahi cevaz veriyorsa bir sorun teşkil etmiyeceğidir büyük bir problem değildir::))

bu soruya soru ile cevap verelim.safi olan bir imamin arkasinda hanefii olan birisi namaz kilabilirmi.Elcevap kilabilir.fakat safii olan imamda hanefi olan cemaatte bazi husulara dikkat etmesi sarti ile.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

krkkiran

teşekkürler ama net cevap istiyorum midye satışından gelen para helalmi?

eginli

Alıntı yapılan: krkkiran - 13 Kasım 2009, 22:24:49
teşekkürler ama net cevap istiyorum midye satışından gelen para helalmi?

bunu safii mezhebine mensup olan yapiyorsa yemeleri helal oldugu icin kazanclarida helaldir...
hanefiler icin yemesi haram oldugu icin kazancida haramdir...

ancak hanefi olanlar haram sayanlarin !  haricindekilerine  satarlarsa kazanclari helaldir...
düz mantik ve darülharp kurallari cercevesinde !...
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.

krkkiran