İlahi İle Halay Çekmek de Neyin Nesidir ? (Sapkınlıktır)

Başlatan 33.yıldız, 16 Kasım 2009, 16:33:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

33.yıldız

ayyildiz25, kendinizi ya da bu tür fetvaları veren şey efendileri, insanları ve ilk mesajımda izah ettiğim durumları meşru gören insanları Peygamber efendimizin sözlerinden, İmam-ı Gazali'den üstün görüyorsanız diyecek tek bir sözümüz olur : Allah affeylesin, doğru yola sevketsin

Üye olur olmaz ilk mesajı da bu konuya ALAKASIZ bir şekilde yapmanızı da orucun ilk günkü etkisine bağlıyorum, bazı insanlar da oluyor böyle şeyler.
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

Mücteba

Alıntı yapılan: ayyildiz25 - 11 Ağustos 2010, 17:31:45
Kardesim,
Isiniz gücünüz bitti, takvada tavan yaptiniz ve simdi ilahi ile halay çekilirmi konusunami takildiniz? Mevlana hz'lerine gelirler ve derlerki, efendim sizin hakkinizda yanlis sözler söyleyenler var onlara cevap vermeyecekmisiniz? Mübarek söyle cevap verir: "Evladim, biz birsey söylemeden önce bize söylenen lafa bakariz lafmi diye, sonra söyleyene bakariz adammi diye" Ortada hakikaten lafta yok adamda. Kardesim bu isleri birakin imaninizin durumuna bakin....

Her Müslümanın dinde bilinmesi zarûrî olan şeyleri bilmesi lâzımdır. Küfür olan şeyin çok kimse tarafından kullanılması, bunu küfür alâmeti olmaktan çıkarmaz. Çünkü bu, bilinmesi zarûrî olan bilgilerden olduğu için bilmemek özür değildir.
Dînimizin harâm ettiği bir yasağı veya emrettiği bir farzı hafife alanlar, beğenmiyenler dinden çıkar.

Bir misâl verecek olursak:
İki kimse düşünelim. Birisi, alkol bağımlısı olmuş. Hergün içiyor. Sizi gördüğünde de mahcup olarak diyor ki:
- Bu zıkkımı içmenin harâm olduğunu biliyorum. Fakat bir türlü kurtulamıyorum, ne olur kurtulmam için bana yardımcı olun!
Diğeri ise her zaman içmiyor. Ayda yılda bir içiyor. Kendisine yaptığının uygun olmadığını söylediğinizde diyor ki:
- Ben her zaman içmiyorum. Ayda yılda bir içiyorum. Bu kadarcık şarap içmek harâm olmaz!
Bu durumda, birinci kimse, ikincisinden daha çok şarap, içki içtiği hâlde günâhkâr oluyor, dinden çıkmıyor. Ama ikinci kimse, ara sıra içtiği hâlde, dînin açık bir emrini hafife aldığı için dinden çıkıyor.

Alıntıdır.

aydeniz

Güzel açıklamışsın Mücteba, teşekkürler

Isparta-gülü

Kurban20 bende fransada yasiorum ve gorebiliorum ki çok guzel de yazmissin turkçeyi...
Allahta bilior kulda bilior avrupada ki misyonerleri boyle tarikatçilarin pesinden gidenleri....dinciyiz diye geçinip burda adam gibi konularda sahih kaynaklarla cevap vermis birisine nasilda hakaret etmissiniz....

33. yildiz çok tesekkur ederim gerçekten bu avrupada yasiyan turk gençligine okutulacak bi yazi ve ne guzel anlatmissiniz Allah razi olsun sitenizde forum unuzda çok bilgili ve goruslerinize katiliorum...

Hayrili ramazanlar :)

Günbatımı

Yurtdışında oldukça etkili faaliyetler var. Ama maalesef olumsuz faaliyetler... Birkaç tanıdığımda da tanık oldum bu tarz durumlara:

Bizler "Peygamber Efendimiz (s.a.v.)" diyoruz, "İmam-ı Azam" diyoruz, "falanca mübarek alim" diyoruz ama kime söylüyoruz... Bu zavallı insanlar bahsettiğimiz mübarekleri çoktan kafalarından silmişler bile... Varsa yoksa şeyhleri (mi, şeyleri mi artık bilemem)!

Allah c.c. yardımcısı olsun gurbetteki sapıtmış kardeşlerimizin, Rabb'im akıl-fikir, hidayet nasib etsin! (Cümlemize de tabii)...

Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

33.yıldız

Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

Fatihan

Alıntı yapılan: ayyildiz25 - 11 Ağustos 2010, 17:34:21
( Simdi sen tuvalete takke ile girilmez dersin, sadece namazda diyosunya)

Girilmemesi uygun olanı, her şeyin yeri var. Tuvalet necis bir yer takkeyle girilecek bir yer değil.

osmanlı

Kurban20 kardeş;

aç ve izle bizahmet. sana bi sürü video
http://www.youtube.com/results?search_query=menzil+d%C3%BC%C4%9F%C3%BCn%C3%BC&aq=0

Ben daha sert bi ifade kullanacağım, (Çünki lakabım Osmanlı Tokadı.) kusura bakma,

1 - Bunlar Mülhidlik alametidir. Mülhid nedir bir araştır lütfen.

2- Kur'anı kerimde 25 yerde fasıklara asla hidayet olunmayacağını beyan etmiştir. Bunu da bir araştır ve düşün  g2)) sana zahmet.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...

mucahide

sa kardesler kafama takilan bir kac sorum vardi bana yardimci olursaniz cok sevinirim bir kac gun once sofilerin toplantisina davet edildim ve toplantilarina gittim peygamber efendimizin (s.a.v) soyundan gelen bir hanimefendi vardi (buna vekil deniliyor anladimgim kadariyla).dersli olanlar bir odaya gidip zikir cektiler ondan sonra vekilleri sohbet etti sohbet bittikten sonra ilahiyle halay cektiler vekilleri dahil yanliz tam bir halay diyemiceyim cunki normal halaydan daha sakindi.aslinda kafam cok karisti bir ara bende sofilere katilmak istiyordum ilahiyle halay cektiklerini gorunce cok sasirdim simdi korkuyorum ne kadar dogru yaptiklari.halay konusunu sofilere sorunca menzilde yapiliyo yanlis olsaydi onlar yapmazdi deniliyo.simdiden Allah razi olsun.beni aydinlatirsaniz

Fatihan

A.S öncelikle forumumuza hoşgeldiniz,

Bu konu hakkında yukarıda bir çok yerde Hadis-i şerifler geçmekte. Kesinlikle ilahi ile halay çekmek caiz değildir.

Bunu bazı insanların nezdinde çok mübarek(!) olan insanların yapması bu işin doğru olduğunu, meşru olduğunu, caiz olduğunu asla göstermez.

Bizim tanıdığımız Peygamber Efendimizin(s.a.v) soyundan gelen insanlar da bırakın ilahi ile halay çekmeyi çalgılı ilahiyi dahi caiz görmüyorlar.

Diğer taraftan, "Peygamberimiz Soyundan gelme" Osmanlı'nın son dönemlerinden beri bu coğrafyada bir çok insanın kullandığı bir maskedir.Aslında Peygamberimiz(s.a.v) soyundan gelmemiş bir çok insan bunu kullanmıştır ve hâlâ da kullanmaktadırlar.Çünkü bu bazı insanlar için bir övünç kaynağıdır ve etrafınızda insanlar toplamanızı sağlar.

Günümüzde güya Peygamberimiz Soyundan geliyor diye 4-5 yaşındaki çocukların karşısında el pençe duran koca koca insanlar var, çok afedersiniz bu çocukların idrarını bile mübarek addeden insanlar var.Gerisini siz düşünün artık.

Sizin gördüğünüz hanımefendi Peygamberimiz soyundan geliyor mudur bilemiyoruz ama her sakallı hacı olmadığı gibi her önümüze  geleni de Peygamberimiz soyundan kabul etmemeliyiz.  

Mahi

Alıntı yapılan: Fatihan - 26 Kasım 2010, 11:13:16
her sakallı hacı olmadığı gibi her önümüze  geleni de Peygamberimiz soyundan kabul etmemeliyiz.  

&))

muallim

acayip kısır döngüye dönmüş bir tartısma olmuş...bastan sona okudum bu tartısmanın kime ne faydası oldu Allah için söyler misiniz? olmuş/olmamış bir olayın ardından bu kadar laf kalabalıgı yapılmış ve birilerinin ekmeğine yag surulmuş.muslumanlar tartısmada galip olmak için değil din kardeşine yardımcı olmak için konusur aksi halde o kişinin helakına gidebilecek kadar tartısmayı buyutur.

düşünün bir kere siz burada calgının müziğin haram oldugunu söylüyor ve bunu iddia ediyorsunuz karsıdaki de böyle düşünmüyor ve size karsı olmasa bile bilgisayar basında "olur mu böyle seyler bu zamanda bunlar da neyin nesi müzik calgı haram mı olur hele de bir de ilahi" kabilinden hasa kelamlar ediyor diyelim ne oldu şimdi. bu facianın sorumlusu kim?

tartısma kırıcı değil yapıcı olmalıdır.bu konuda uslup cok yumusak olmalı.şeytanların eline koz vermek bize yakısmaz.ve unutmayın burada dogruları anlatacagız derken birilerinin gunaha girmesine imanına zarar gelmesine sebeb oluyorsa bu iş fena işte....
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

muallim

Peygamberimizin soyundan gelme meslesine gelince: Bu konuda en güzel sözü insanların en şereflisi iki cihan peygamberi söylesin:

Fahr-i Kâinat (s.a.) Efendimiz damadını ve kızını evliliklerinin ilk altı ayında devamlı sabah namazına çıkarken kapılarının önünde durup: "Ey Muhammed'in ev halkı! Haydi Namaza!" diye çağırmış ve peşinden; "Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden günah kirini gidermek, sizi tertemiz yapmak ister." meâlindeki Ahzâb sûresi 33. âyetini okumuştur. Bir defasında da sabah namazı dönüşünde damadının evine uğramış ve kızını uykuda bulunca, namazını kılmadı zannederek şöyle seslenmişti:

"Kızım Fâtıma! Muhammed Mustafa'nın kızıyım diye sakın namazı terk edeyim deme. Beni hak peygamber olarak gönderen Allah'a andolsun ki, beş vakit namazı vakti içinde kılmadıkça cennete giremezsin" buyurdu.

işte size ölçü...soy sop islamda göklere cıkarılacak derecede önemli kılınmış emareler değildir hele gunumuzde bu mesle bu kadar ayyukaya cıkmış önune gelen ben seyyidim şerifim diye ortalıkta gezerken bu konuda daha dikkatli olmalı ve ölümüzü Kuran-ı Kerim Sünnet gibi islamın sarsılmaz temellerinden almamız müctehid ve ulemanın değerli görüşlerine göre hareket etmemiz icab eder.
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

Fatihan

Uyarınız için teşekkürler muallim ama çok da kısır döngüye dönmüş bir tartışma yok aslında.Sizin de söylediğiniz gibi din kardeşine yardımcı olmak için bir şeyler yazılmış çizilmiş ki bunların içerisinde Hadis-i Şerifler var.

Kime ne faydası oluyor kısmına da katılmıyorum, "ilahi ile halay çekmek uygun mudur" diye aratarak bu konuyu  merak eden insanların ilk durak noktalarından birisi şu başlığımızın olduğu yer.Ve o insanlar  burada yazılan doğru bilgileri, hadisi şerifleri okuduğu zaman işin doğrusunu öğrenmiş oluyor ve bu yanlışı yapmaktan kaçınmış oluyorlar.Misal 5 kişiden 3'ü böyle yapıyor diyelim.Şimdi buna faydasız diyebilir miyiz?

ıahane

Güneydoguda daha çok oluyor.bizde bir dügüne gitmiştik davet edildgmz için gittik babam sohbet anlattıktan sonra bir baktıkki org eşliginde çalınıp söylenip millet halaya durdu.tabi bizde müsade istedik durumu görnce...

Demem oki bazıları uslübü sert bulmş veyahutta söylenilen şeyler işine gelmedigi için yada biz dine, sünnete uymayıp her sefernde kendimize uydurmaya çalıştıgımız için hoşlaşmamış olabilirler.burda ölçü Kuranı Kerimdir,ondan sonra Sünneti seniyyedir,ondan sonrada EHLİ SÜNNET alimlerinin İÇTİHADIDIR.bu kadar kaynak gösterildigi halde bu günün Şeyleri demedigi halde buyazılıp çizilenlere karşı gelmek sadece gözlerine at gözlügü takmış insanların harcıdır.

Bu kadar güzel ve dikkatli bir şekilde bilgilendirme yaptıgınız için emegi geçen arkdşlarımıza tşkkr ederim...