İlahi İle Halay Çekmek de Neyin Nesidir ? (Sapkınlıktır)

Başlatan 33.yıldız, 16 Kasım 2009, 16:33:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abd17

RESULULLAH'IN (sallAllahu aleyhi ve alih) HUZURUNDA MÜZİK VE RAKS

Aişe der ki: "Bayram günü Sudanlılar kalkan ve hançerlerle oynuyorlardı. Ya ben, Resulullah'a (sallAllahu aleyhi ve alih); "Onlara bakabilir miyim?" diye sordum, ya da Resulullah'ın kendisi bana; "Bakmak istiyor musun?" dedi. Ben de; "Evet!" dedim. Bunun üzerine Resulullah beni omuzuna aldı. O anda yanağı yanağıma değiyor -Allah'a sığınırız ve "Ey Erfede'nin evlatları! Biraz yavaş!" diyordu. Benim yorulduğumu hissedince de; "Yeter mi?" dedi. Ben de; "Evet!" dedim. Bunun üzerine "Haydi git!" dedi."(1)

Yine Buhari, Sahih'inin "Nikah Kitabı, Kadının Habeşlilere Bakması Babı"nda Aişe'den şöyle nakleder: "Resulullah beni abasına sarmış, ben de camide oynayan Habeşlilere bakıyordum. Ben yoruluncaya kadar Resulullah beni öylece tutmuştu. Öyleyse yaşı az olup da oynamayı çok seven kızların değerini bilin."(2)

Müslim de, Sahih'inin "Bayram Namazları Kitabı, Oynamaya İzin Babı"nda Aişe'den şöyle nakleder: "Bayram günü bazı Habeşliler camiye gelerek oynamaya başladılar. Resulullah beni çağırdı. Ben başımı onun omuzlarına dayadığım halde onların oyununu seyrettim. Sonra da yorulup kenara çekildim."(3)

Buhari, Sahih'inin "Nikah Kitabı, Kadın ve Çocukların Düğüne Gitmesi Babı"nda Enes bin Malik'ten şöyle nakleder: "Resulullah düğünden dönen kadın ve çocukları görünce, sevinerek hızla onlara doğru ilerledi ve şöyle dedi: "Allah biliyor ki, sizler benim yanımda en sevgili insanlarsınız.(4)
----------------------

1- Sahih-i Buhari, c. 4, s. 47; Sahih-i Müslim, c. 2, s. 609, h. 892.
2- Sahih-i Buhari, c. 7, s. 47 - 48.
3- Sahih-i Müslim, c. 2, s. 609, h. 892.

4- Sahih-i Buhari, c. 7, s. 32.

33.yıldız

Alıntı yapılan: abd17 - 04 Nisan 2012, 19:19:20
Alıntı YapGirilmemesi uygun olanı, her şeyin yeri var. Tuvalet necis bir yer takkeyle girilecek bir yer değil.

takke takmak sünnetin bir kısmıdır takkeyle tuvalete girmek edeptendir
siz şimdi o biddattır dersiniz
hz. osman tuvalete takkeyle girdiğini biliyorum

Hz.Osman'ın tuvalete takkeyle girmesi nerde geçiyor kaynak verir misiniz? Çok rica ederiz burası ciddi bir platform, haşarı çocukların mahalle arasındaki duvarlara sprey boyayla bir şeyler yazıp çizdiği gibi bir şeyler karalayıp gitmeyin.Söylediklerinizin bir delili olsun.
Ortak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

33.yıldız

Alıntı yapılan: abd17 - 04 Nisan 2012, 19:38:43
RESULULLAH'IN (sallAllahu aleyhi ve alih) HUZURUNDA MÜZİK VE RAKS

Aişe der ki: "Bayram günü Sudanlılar kalkan ve hançerlerle oynuyorlardı. Ya ben, Resulullah'a (sallAllahu aleyhi ve alih); "Onlara bakabilir miyim?" diye sordum, ya da Resulullah'ın kendisi bana; "Bakmak istiyor musun?" dedi. Ben de; "Evet!" dedim. Bunun üzerine Resulullah beni omuzuna aldı. O anda yanağı yanağıma değiyor -Allah'a sığınırız ve "Ey Erfede'nin evlatları! Biraz yavaş!" diyordu. Benim yorulduğumu hissedince de; "Yeter mi?" dedi. Ben de; "Evet!" dedim. Bunun üzerine "Haydi git!" dedi."(1)

Yine Buhari, Sahih'inin "Nikah Kitabı, Kadının Habeşlilere Bakması Babı"nda Aişe'den şöyle nakleder: "Resulullah beni abasına sarmış, ben de camide oynayan Habeşlilere bakıyordum. Ben yoruluncaya kadar Resulullah beni öylece tutmuştu. Öyleyse yaşı az olup da oynamayı çok seven kızların değerini bilin."(2)

Müslim de, Sahih'inin "Bayram Namazları Kitabı, Oynamaya İzin Babı"nda Aişe'den şöyle nakleder: "Bayram günü bazı Habeşliler camiye gelerek oynamaya başladılar. Resulullah beni çağırdı. Ben başımı onun omuzlarına dayadığım halde onların oyununu seyrettim. Sonra da yorulup kenara çekildim."(3)

Buhari, Sahih'inin "Nikah Kitabı, Kadın ve Çocukların Düğüne Gitmesi Babı"nda Enes bin Malik'ten şöyle nakleder: "Resulullah düğünden dönen kadın ve çocukları görünce, sevinerek hızla onlara doğru ilerledi ve şöyle dedi: "Allah biliyor ki, sizler benim yanımda en sevgili insanlarsınız.(4)
----------------------

Biz sizden bi 5 tanesini yazın dedik aynı mealde olan hadisi aynısını buraya yazıp koydunuz bu mudur yani onlarca kaynak var dediğiniz olay?

33.yıldız

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Resulullah efendimiz, geldiği bir evde, küçük zenci kızları [cariyeler] def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah efendimiz, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek [mevlid, ilahi] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. (Kimyayı Saadet)

Istimaul-melahi ma´siyyetün vel-cülüsüfiha fiskun vettelezzüzü bihe küfrün hadisi şerifi yani Calgi aletlerini kullanmak seyyie yani günahtir.calgi aletlerinin calindigi yerde oturmak fasikliktir. Onlardan zevk almak ise küfürdür.

İlahi ibadettir. İbadete çalgı karıştırılmaz. Tasavvuf müziğinin dinde yeri yoktur. Resulullah efendimizin geldiği bir evde, küçük zenci kızları [cariyeler] def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah efendimiz, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek [ilahi söylemek] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. (Kimyayı Saadet-İmamı gazali Hazretleri)

Her çeşit çalgı dinlemek haramdır. (Fetava-i Bezzaziyye, Hadika, Ahlak-ı alaiyye)

abd17

Düğünde harama girmeksizin meşrû çerçevede eğlenmeye imkân verilir. Resûlullah Aleyhissalâtü Vesselâm: “Gayr-i meşrû birleşme ile meşrû evliliği birbirinden ayıran şey, def çalmak ve ilân etmektir” buyurmuştur6- Tirmizî, Nikâh, 6;İbn-i Mâce, Nikâh, 1896

Rubey binti Muavviz radiyAllahü anhâ anlatmıştır: Ben gelin olduğumun kuşluk vaktinde Resûlullah Aleyhissalâtü Vesselâm evlenme törenime geldi. O sırada küçük kızlarımız deflerini çalmakta ve Bedir günü şehit düşen atalarının kahramanlıklarını nağme ile dile getirmekte idiler. Nihayet içlerinden biri: “Aramızda yarını bilen bir Peygamber vardır” dedi. Bunun üzerine Resûlullah Aleyhissalâtü Vesselâm:
“Bu sözü bırak da, bundan önce söylediklerini söylemeye devam et demiştir.Tirmizî, Nikâh, 1096;

33.yıldız

Bu fiil özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerimizde yaygınlaşmış vaziyette gibi.Mütedeyyin insanlar, düğünümüz islama uygun olsun diye bu şekilde düğünler yapmaya başlamışlar.Ama kaynaklara göre İslam'a uyan bir tarafı yok.Allah affetsin bu kardeşlerimizi.

Soru:Bazı düğünlerde ilahi ile oynanılıyor; halay çekiliyor. İlahi ile oynamamizda bir sakinca var mı?

Cevap:Değerli Kardeşimiz;

Mukaddesata karşı hürmetsizliği hafife almayı netice veren her türlü fiil uygun değildir.
(sorularlaislamiyet.com )

abd17

Alıntı YapOrtak paydamız, İbrahimi dinler değil! EHLİ SÜNNET, EHLİ SÜNNET...

amenna ve sadekna:... BİZ EHLİ SÜNNETİ kabul etmiyoruz mu? diyiyoruz kardeşim

biz ibrahimi dinimi savunuyoruz burda

33.yıldız

O benim imzamdaki ifade size karşı yazılmış bir şey değil.Her mesajımın altında çıkıyor.

Ancaakkkk;

İlahi ile halay çeken bir zihniyetin ehli sünnetle alakası olamaz kesinlikle!

abd17

Alıntı YapBiz sizden bi 5 tanesini yazın dedik aynı mealde olan hadisi aynısını buraya yazıp koydunuz bu mudur yani onlarca kaynak var dediğiniz olay?
biz onlarca kaynak demedik sıyılmayacak kadar dedik 3 tane delil var orda yetmiyormu.. size

33.yıldız

Alıntı YapSahabelerin hayatlarında, yukarıda verdiğimiz örnegin emsalleri sayılamayacak kadar çoktur

Bu ifade size ait.Sayılamayacak kadar çok olan emsallerden bi 5 tanesini istedik.

Verdiğiniz delillerdeki hadisi şerifler hep aynı hadisi şerifler maalesef.

Şunu da atlamayalım

Alıntı yapılan: 33.yıldız - 04 Nisan 2012, 19:40:19
Alıntı yapılan: abd17 - 04 Nisan 2012, 19:19:20
Alıntı YapGirilmemesi uygun olanı, her şeyin yeri var. Tuvalet necis bir yer takkeyle girilecek bir yer değil.

takke takmak sünnetin bir kısmıdır takkeyle tuvalete girmek edeptendir
siz şimdi o biddattır dersiniz
hz. osman tuvalete takkeyle girdiğini biliyorum

Hz.Osman'ın tuvalete takkeyle girmesi nerde geçiyor kaynak verir misiniz? Çok rica ederiz burası ciddi bir platform, haşarı çocukların mahalle arasındaki duvarlara sprey boyayla bir şeyler yazıp çizdiği gibi bir şeyler karalayıp gitmeyin.Söylediklerinizin bir delili olsun.

33.yıldız

Alıntı yapılan: abd17 - 04 Nisan 2012, 19:38:43

----------------------

Şu hadisi şeriflerin hiç birinden ilahi ile halay çekilebilir neticesi ortaya çıkmaz.

Bu sapkınlık bazı zatların  kişisel yorumudur, ümmeti muhammedi bağlamaz.

abd17

kardeşim biz hz. osman takkeyle girdi demedik. öyle duyduk yanlışsa düzelttiğiniz için Allah razı olsun
Alıntı Yaphz. Osman'ın tuvalete takkeyle girmesi nerde geçiyor kaynak verir misiniz? Çok rica ederiz burası ciddi bir platform, haşarı çocukların mahalle arasındaki duvarlara sprey boyayla bir şeyler yazıp çizdiği gibi bir şeyler karalayıp gitmeyin.Söylediklerinizin bir delili olsun
.
eğer sizin amacınız insanları küçük düşürmekse başardınız biz kimseyle ilim yarışına girmiyoruz
biz delil gösterdik siz delil gösterdiniz ilahi eşliğinde halay çekilir siz kabul etmesenizde

Alıntı YapBu sapkınlık bazı zatların  kişisel yorumudur, ümmeti muhammedi bağlamaz
biz dini kaba bir şekilde değil her inceliklerini anlamak zorundayız

abd17

Ehl-i sünnet vel-cemaat itikadındaki bir Müslüman, bu yolun büyüklerini tanıyan, seven, onların yolunda olan bir Müslüman, dünyanın en nasipli, en şerefli, en zengin insanıdır; çünkü bunlar gibi binlerce engel arasında, Peygamber efendimize ulaştıran, Ona kavuşturan yolu bulmuştur. Bu insan, Bilal-i Habeşi gibi oynasa yeridir.

Bir gün mescitte Bilal-i Habeşi hazretleri oynuyordu. Hazret-i Ömer, (Ya Bilal, burası mescid, ne yapıyorsun, burada oynanır mı?) dedi. Bilal-i Habeşi hazretleri, Resulullahı göstererek, (Buranın sahibi var, sen çık aradan) dedi. Hazret-i Ömer, taaccüp edip, (Ya ResulAllah, Bilal mescidin içinde oynuyor) dedi. Peygamber efendimiz onu çağırarak, (Ya Bilal, bu ne hâl, niye oynuyorsun?) diye sordular. (Anam babam sana feda olsun ya ResulAllah) dedi, (Bu benim Allahü teâlâya özel teşekkürüm. Allahü teâlâ, her şeyi senin için yarattı, sana her şeyi verdi, sadece bir şeyi vermedi. İşte bu sebepten sevincimden oynuyorum) dedi. Peygamber efendimiz tebessüm buyurup, (O sebep nedir ki ya Bilal, seni sevinçten oynatıyor?) diye sordular. (Anam babam sana feda olsun ya ResulAllah, Cenâb-ı Hak sana, hidayet verme yetkisi vermedi. Kalbe iman bahşetmeyi sana bıraksaydı, sen önce yakınlarını, bildiklerini, tanıdıklarını hidayete erdirirdin, bu garip Bilal, tâ Habeşistan’da nasıl Müslüman olurdu, onun için oynuyorum) dedi. Peygamber efendimiz yine tebessüm edip, (Oyna ya Bilal!) buyurdular
siz şimdi bunada yorum yaparsınız

33.yıldız

Alıntı Yapbiz delil gösterdik siz delil gösterdiniz ilahi eşliğinde halay çekilir siz kabul etmesenizde

Verdiğiniz delillerin hiçbiri ilahi ile halay çekmeyi meşrulaştırmaz.Bu daha önce de dediğim gibi bazı zatların kişisel yorumudur, kendilerini bağlar, ahirette bu sapkınlığın hesabını vereceklerdir.

Kimseyi küçük düşürmek ya da bir şeyler yarıştırmaK derdinde değilim.Gayemiz bu sapıklıktan milleti haberdar etmektir.

33.yıldız

Alıntı yapılan: abd17 - 04 Nisan 2012, 20:34:25
Ehl-i sünnet vel-cemaat itikadındaki bir Müslüman, bu yolun büyüklerini tanıyan, seven, onların yolunda olan bir Müslüman, dünyanın en nasipli, en şerefli, en zengin insanıdır; çünkü bunlar gibi binlerce engel arasında, Peygamber efendimize ulaştıran, Ona kavuşturan yolu bulmuştur. Bu insan, Bilal-i Habeşi gibi oynasa yeridir.

Bir gün mescitte Bilal-i Habeşi hazretleri oynuyordu. Hazret-i Ömer, (Ya Bilal, burası mescid, ne yapıyorsun, burada oynanır mı?) dedi. Bilal-i Habeşi hazretleri, Resulullahı göstererek, (Buranın sahibi var, sen çık aradan) dedi. Hazret-i Ömer, taaccüp edip, (Ya ResulAllah, Bilal mescidin içinde oynuyor) dedi. Peygamber efendimiz onu çağırarak, (Ya Bilal, bu ne hâl, niye oynuyorsun?) diye sordular. (Anam babam sana feda olsun ya ResulAllah) dedi, (Bu benim Allahü teâlâya özel teşekkürüm. Allahü teâlâ, her şeyi senin için yarattı, sana her şeyi verdi, sadece bir şeyi vermedi. İşte bu sebepten sevincimden oynuyorum) dedi. Peygamber efendimiz tebessüm buyurup, (O sebep nedir ki ya Bilal, seni sevinçten oynatıyor?) diye sordular. (Anam babam sana feda olsun ya ResulAllah, Cenâb-ı Hak sana, hidayet verme yetkisi vermedi. Kalbe iman bahşetmeyi sana bıraksaydı, sen önce yakınlarını, bildiklerini, tanıdıklarını hidayete erdirirdin, bu garip Bilal, tâ Habeşistan'da nasıl Müslüman olurdu, onun için oynuyorum) dedi. Peygamber efendimiz yine tebessüm edip, (Oyna ya Bilal!) buyurdular
siz şimdi bunada yorum yaparsınız

Burada bilali habeşi hz. haşa ilahi eşliğinde dönüp durmuş mu?  İnsaf yahu!

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Resulullah efendimiz, geldiği bir evde, küçük zenci kızları [cariyeler] def çalıp şarkı söylüyorlardı. Şarkıyı bırakıp, Resulullahı övmeye başladılar. Resulullah efendimiz, (Onu bırakın, oyun arasında beni övmeyin. Beni övmek [mevlid, ilahi] ibadettir. Eğlence, oyun arasında ibadet caiz değildir) buyurdu. (Kimyayı Saadet)