İlahi İle Halay Çekmek de Neyin Nesidir ? (Sapkınlıktır)

Başlatan 33.yıldız, 16 Kasım 2009, 16:33:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abd17

-Allahım! Bunlara düşman olana sen de düşman ol; bunları seveni sen de sev!
ben osaydım en azından bu hadisten korkarak bir şey demezdim ama siz

abd17

Alıntı YapBu sapkınlık bazı zatların  kişisel yorumudur, ümmeti muhammedi bağlamaz.
siz bazı zatların yorumunu verince bir şey yok biz verince sapıkmı oluyoruz bu nasıl bir düşünce Allah aşkına
nefsimize göremi alim arıyoruz....

tk1978

Alıntı yapılan: abd17 - 07 Nisan 2012, 10:57:34
-Allahım! Bunlara düşman olana sen de düşman ol; bunları seveni sen de sev!
ben osaydım en azından bu hadisten korkarak bir şey demezdim ama siz

Hadislerle bir sorunumuz yok, Hadisleri gelisi güzel kullanip, kendilerine cevirenlerle sorun var.
Ama sorun yok arkadasim.

Kisa zaman icin´de hepimiz toplandigimiz vakit, herkez isledigi, taptigi daha dogrusu sevdigi kisi ile hasr olunacak. Ickici, icki sisesi ile, ataci atasi ile, Halayci halayi ile, Sapik sapikligi ile hasr olundugu vakit, kafalar cok vurulacak, ama fayda vermez.

Simdi yazacaklarim size degil, akli selim olup Allah´dan korkulmasi gerektigi gibi korkanlara olacak.

Psikoloji´de kendinizle muhasebe vardir. Siz kendinize yardim etmeye müsade etmez iseniz, size fayda saglamak üzere olan Psikolog asla bir netice vermez.

Ama siz kendinizi acarsaniz, mutlaka size isigi acacak salteri, veya nasil acilacagini gösterecek dir.

Ama asla o yardim aldiginiz kisi size o isigia acamaz, ancak gösterir. Sonuc itibari ile siz kendinizle, kendi nefsiniz´de bunun muhasebesini yapip, o Isiga sizin dkounmaniz gerekmek´de.

Karanlik´dan aydinliga cikis ancak böyle olur.

Dönelim mevzumuza. Bu abd17 denilen arkadas, illem Halay cekecem, ben Allahi oynayarak ziplayarak galgiyarak tepinerek azarak(artik hangisini kullanirsaniz kullanin) böyle sevecem böyle zikir edecem demek´de.

Biz ancak ona bunun ne kadar yanlis, ne kadar tehlikeli oldugunu göstermeye calisiriz, ama asla onun kolun´dan tutup dogruya yönelmesini saglayamayacagiz. Bu gibi durum´da kisi kendi muhasebesini yapar. Yukar´da verdigimiz misal gibi. Bu nasil olur?

Önce bakilir, bu arkadaslar ne demisler diye. Sonra kendi firkirlerini alir tartar. Daha sonra muhasebeye gecer ve demeli ki;

Soru 1: Eger ben bu fiili iclersem veya islemeye devam edersem ne gibi tehlikeler doga bilir?

Soru 2: Sayet birakirsam bu fiili islemeyi, ne gibi tehlikeler veya ne kaybim olabilir?

Soru 1´e cevap: Eger dogru ise bu arkadaslarin yazilari, Imanim´dan dahi olma tehlikesi var.

Soru 2´e cevap: Eger birakacak olursam, arkadaslarin dedikleri´de yanlis cikacak olursa, fazla kaybim olmaz en azin´dan zararim olmaz.

Sayet bu durum´da celiski icin´de iseniz, yani Süpheli icinde olup karar veremesseniz dahi, Süpeli seyler´den dahi uzak durmak takvadir, hakiki bir mümnin icin önemli´dir ve yapmasi gereken bir davranis´dir.

Umariz bu olayi takip eden Sadakat okurlari, hayatlarina isik tutacak dersler cikartirlar ve en ufak bir tehlike veya süphe dahi gördükleri durumu birakip, saglam kapiya dogru giderler.

Fatihan

Dönüp dolaşıp hep aynı şeyleri yazıp duruyoruz.

Çalgılı ilahinin caiz olmadığı ile ilgili yazılanların tamamı net ve anlaşılabilir iken "ilahi ile halay çekmeye" meşruiyet kazandırmak için yazılan kaynakların tamamı zorlama yorumlara dayalı.Bunu rahatlıkla görebiliyorsanız olay bitmiştir.

Biz Sadakat olarak ne çalgılı ilahiyi ne de ilahi ile halay çekmeyi tasvip etmiyoruz. Neden tasvip edilmediği 3 sayfa boyunca yazılan kaynaklarda mevcut.

Zorlama tevillerle ilahi ile halay çekme konusunun caizliği anlatılmaya çalışacaksa üzgünüz bunun yeri sadakat değil, Allah çarşınıza göre pazar versin.

çalgılı ilahinin ve ilahi ile halayın olmazlığıyla ilgili kaynaklı yazılabilecek bir şey varsa buyursun yazılsın ama iş şeyh yarıştırmaya,şeyh övmeye doğru kayacaksa bu lüzumsuzluktan dolayı konu kilitlenecektir.

tk1978

Alıntı yapılan: Fatihan - 07 Nisan 2012, 12:25:38
ama iş şeyh yarıştırmaya doğru kayacaksa bu lüzumsuzluktan dolayı konu kilitlenecektir.

Zaten dananin kuyrugunun koptugu yer´de tam orasi ya. Saf temiz duygularla bir taraflara cekilen Insanlar, bunlara inanarak, dediklerine kanarak onlarin agzin´dan konusmaya basliyorlar. ister istemez, is seyh ve ya kimse ona gidiyor. Cünki kisi ondan duydugunu satiyor. Dün bir yerde bir kac arkadas otururken, biri yanimiz´da Sigara icmeye kalkin´ca, arkadasin biri ister istemez uyar´di.

Arkadasim, burda kullanmayanlar var. Az saygili ol, iceceksen az öteye git ic. Zaten isledigin sey Haram, bizi´de buna aglet etme...
Sigara icecek olan arkadas ne dese iyi... ; Yahu birak bu isleri, Haram mi olurmus sigara. Benim seyhim dedi ki, yüksek daglarda´da duman tütüyor, bir sey olmaz...

Simdi bu adama ne anlatsan bos, ne versen söylesen, ayet´de okusan bos. Cünki bos kovayi dolduran zehiri ile doldurmus. Sonuc olarak Fatihan kardesim, is daima ve hep bu gibi durumlar´da seyhler´de bitiyor....