Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bunu Biliyormuydunuz?

Başlatan tepeltepe, 04 Aralık 2009, 13:05:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tepeltepe

Fatih Sultan Mehmet İstanbul fethinden sonra, vakit namazlardan birisini kıldıracağı zaman,abdesti bozulmuş.Hemen arkasındaki yeşil cüppeli bir zaat,bunu farketmiş ve Fatih Sultan Mehmet' e cüppesinin önünü açarak oracıkta abdest almasını sağlamış.Fatih Sultan Mehmet bu olay karşısında çok şaşırmış.
    Aradan birkaç gün geçmiş ve birgün Fatih Sultan Mehmet dua almak maksadıyla hocası Akşemsettin'in yanına gitmiş ve 'hocam benim için bir hayır duası edermisiniz demiş'.Akşemsettin hocası   ''rabbim sana iman selameti versin demiş' Fatih Sultan Mehmet daha farklı bir dualar beklediği için şaşırmış ve haocasına 'ben sizden çok farklı bir dualar beklerken sizin bana böyle bir dua etmenizdeki hikmet nedir' diye hocasına sormuş.Hocası 'geçen gün sana cübbesini açarak abdest aldıran o zaat vefet etti.O oladan sonra kibirlendiği için imansız gitti'.İşte benim sana duamda bu olay üzerine korktuğum içindi ettiğim duanın hikmeti demiş.

RABBİM HEPİMİZİ KİBİRDEN VE KİBİRLENEN KULLARINDAN UZAK EYLESİN...
Teslimiyet; bela ve musibet şerbetini sakınmadan ve nazlanmadan içmektir.