Çocuğunuzun Yatma Zamanı

Başlatan Lika, 27 Aralık 2009, 22:26:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

* Gerekli Olanlar

* Oyuncak hayvan
    * Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu
    * Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk

Çocuğunuz uykuya gitmekte isteksiz mi davranıyor? İşte onun uykuya kolay gitmesini sağlayacak bir aktivite.

Önce çocuğunuza en gözde oyuncak hayvanını almasını söyleyin. Sonra da karton kutuyu rahat bir karyolaya dönüştürün. Eski bir havluyu yatak olarak kullanabilirsiniz.

Makas yardımıyla eski bir kumaş parçasından yorgan yapabilirsiniz. Yastık için biraz emek harcamanız gerekecek. Eski kumaştan küçük bir yastık kılıfı dikin ve içini pamukla doldurun.

Oyuncak karyolayı çocuğunuzun yatağının hemen yanıbaşındaki etejerin üzerine koyun. Çocuğunuza uyku saatinin geldiğini ve sevdiği oyuncak hayvanı yatağına yatırmasını söyleyin. Oyuncağını sallayarak ninni söyleyerek ya da masal anlatarak uyutmasını sağlayın. Söylediği ninni ve anlattığı masal telkin görevi yapacak ve çocuğunuz kolayca uykuya gidecektir.

Ali Çankırılı
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

hizmetci

AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.