Dünyanın en tembel ülkeleri seçildi

Başlatan enfa, 19 Şubat 2010, 01:11:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enfa

2009 yılı istatistiklerine bakılarak, Dünyanın en "tembel" ülkeleri belirlendi. Listede Türkiye kaçıncı dersiniz?
Amerikan haber sitesi Daily Beast, bir araştırma yazısı yayımlayarak dünyanın en tembel ülkelerini seçti.

Değerlendirme 4 ayrı kategori üzerinden üzerinden yapıldı. Buna göre günlük alınan kalori ortalaması, günlük ortalama televiyon izleme süresi, spor yapma süresi ve internet kullanma süresi temel kriterler olarak belirlendi. Bu kriterlerle ilgili temel bilgiler ise Birleşmiş Milletler ve Avrupa Briliğine bağlı kurumlardan edinildi.

Tüm bunlar gözönüne alındığında ABD en fazla yemek yenilen en çok televizyon karşısında vakit geçirilen ülke olarak 1 numaraya oturdu ve dünyanın en tembel ülkesi seçildi. ABD'yi sırasıyla Kanada ve Belçika takip etti.

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜ SIRADA

Sıralamanın dördüncü sırasında ise Türkiye yer aldı. Türkiyedeki futbol sevgisine vurgu yapılarak, ülkemizin spora vakit ayırma konusunda birinci sırada olduğunu belirtildi. Buna rağmen televizyon ve internet başında çok vakit geçirildiği gerekçesiyle Türkiye dünyanın en tembel 4. ülkesi seçildi.

egazetehaber.com

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

tercüman

Kitap okumada sakın değerlendirmesinler ülkemizi, yoksa çok en sonuncu olabiliriz!!!
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-

Tuğra

〰〰〰〰🐠

tercüman

Alıntı yapılan: Tuğra - 19 Şubat 2010, 01:52:00
1. de olabilirdi.


Olabilirdi ama sondan mı baştan mı? Maalesef iyi durumda değiliz...
All I know is that I know nothing.
Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim.
-Sokrates-