Trenlerde 'haremlik-selamlık' uygulanacak

Başlatan osmanli, 23 Şubat 2010, 18:13:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

osmanli

Trenlerde 'haremlik-selamlık' uygulanacak 

Rusya'dan sonra, Ukrayna'da da kadın yolcuların yoğun talebi üzerine yolcu trenlerinde "haremlik selamlık" uygulaması başlıyor. Pilot uygulamaya Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 700 kilometre güneydoğusundaki şehirlerden, Kiev istikametine olan trenlerde 30 Mart 2010 tarihinde başlanacak.

Donetsk Demiryolu'ndan Cihan'a özel yapılan açıklamada, haremlik selamlık vagonlara bilet satışlarının başladığı bildirildi. Şirket yetkilisi ilk gelen tepkilerin çok olumlu yönde olduğunu hatta kendilerine bu uygulamaya başlanılmasında geç kalındığı yönünde dahi tepkiler geldiğini söyledi.

Demiryolu şirketi yetkilisi Cihan'a yaptığı açıklamada, tek endişelerinin erkek veya kadın yolcu vagonlarından birisinin dolması halinde diğerlerinin boş kalması olduğunu belirterek, pilot uygulanmanın başarılı olduğu takdire diğer hatlarda da bu uygulamaya geçileceğini ifade etti.

İnternetteki forumlarda kadın yolcuların bu habere sevindikleri yöndeki mesajlar hızla artarken, şirket yetkilisi pilot uygulamanın başlaması ile birlikte yapılacak olan anketlerin uygulamanın kaderini belirleyeceğini kaydetti.

Uygulama ile birlikte ülkenin güneydoğusundan başkente gelen; Lugansk-Kiev, Mariupol-Kiev ve Donetsk-Kiev hatlarından yolcu trenlerinde yataklı vagonlarda kadın ve erkek yolcular ayrı ayrı seyahat edecek.

Haremlik-selamlık biletlerin satış noktaları ve fiyatların değişimi yapılmayacak.

2000 yılında Japonya'da yeni yıl kutlamaları esnasında alkollü erkeklerin bayanları rahatsız etmelerini önlemek amacıyla da buna benzer bir uygulama yapılmış ve Tokyo metrosunda sadece bayanlara özel vagonlar tahsis edilmişti.

Benzer uygulamalar sadece Tokyo ile sınırlı değil. Meksika ve Brezilya'da da kadınlara özel vagon uygulaması yapılıyor.

Brezilya'nın başkenti Rio de Janerio'da 8 Mart 2006 tarihinde toplu araçlarda tacizi önlemek amacıyla bir kanun çıkartılmış ve 24 Nisan tarihinden itibaren metrolarda tıpkı tuvaletlerde olduğu gibi 'bay' ve 'bayan' işaretleri konulmuştu. Başkent metrosunda bayanlara tahsis edilen vagonlar, erkeklerin yanlışlıkla binmelerinin önüne geçilmesi için pembe çizgilerle belirgin hale getirilmişti. Aynı uygulama, İsrail'de de "otobüslerde" sürdürülüyor.

Trenlerdeki bu kadın- erkek ayrı yolculuk yapmasının uygulamasına ise en son Rusya'da geçilmişti.

aydeniz

ne güzel, bu kanun türkiye'yede uğrarmı acaba..

İsra

bir gün uğrar inşaAllah, ama biraz zor gibi

ene dost

Uğramasını geçtim de böyle bi talep olsa, ünlü gazetelerin! haber başlıklarını okur gibi oldum bi an  fg1))
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Günbatımı

Bir tek Arabistan'da bayanlara özel, pembe taksiler olduğunu biliyordum. Bu yazıyı okuyunca çok şaşırdım doğrusu. Neredeyse bütün Müslüman olmayan ülkelerde var bu uygulama.

Evet, bizde böyle bir talep olsa "Türkiye İran Olmayacak!" diye bas bas bağırırlar birileri... :D  Aman bu konuda İran değil de Rusya, Ukrayna falan olabilsek bari...  fg1))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

vuslatım vahdet

darısı başımıza  &)

hepimiz rusya hepimiz ukraynayız dıye sokaklara dokulsek  e52))