Cariyenin Aşkı ve Sultan Selim Han

Başlatan ihvan, 07 Mart 2010, 15:39:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

melmir

Yüzüne gülenler yüzde yüz yalandir
Menfaat kaygisi falan filandir
Cebin delik ise vermezler bir yudum su
Bos ver kardesim gecer dünya malidir bu...

leyya

Bir konunun içine 4-5 konu sıgdırılmış nerdeyse!
Hikayeden alınması gereken ders çok aslında ve bir sürü inceliklerle donatılmış.Paylaşanın yüregine, gönlüne saglık fg20)) fg20)) fg20))
Başaramassan bir daha dene, bir daha dene..Bir daha..Bir daha..Bir daha dene...
Unutma ''pes etmek intihar etmek'' gibidir...

hsgul

ihvan

cümleten teşekkür ederim...l...tabi fasulye silinsede,okuyordur.tavsiyem şu.hayatta her şey şaka kaldırmaz.daha dikkatli ol.?

Emir-ül Bahr

Kardeşlerim yazılan yorumlara göre konunun gidişatı farklı bir mübahase ortamı oluşturdu. Yorumlar farklı görüş ve fikir damarları açalabilir. Forum zaten adı üzerinde tartışma ortamıdır. Burada her yazılana sallabaş olunmasını bekleyen olduğunu da sanmıyorum.  Ancak sağlıklı bir fikir alış verişi için mübahase ahlakından haberdar olunmalı. Kibrin, riyanın olduğu yerde böyle bir ortam oluşmaz. "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." Her şeyi bildiğini zannetmek fikir alışverişini engeller. Eğer yazılan bir yorum hakkında katılmadığımız yerler var ise bunu edebi çerçevede bildirmemiz gerekir. "Doğruyu bilip de söylemeyen dilsiz şeytandır." Burada kimsenin kimseyi özel olarak tanıması gibi bir şart aranmıyor bizi biz yapan kullanıcı adımız altında yazdıklarımızdır ve hepimiz hak yolunda olduğumuz için paylaşımlarda bulunuyoruz öyle değil mi ? Tabi ki hepimizin yanlışları olabilir. Bir gün ben burada bilmeden şaibeli bir söz yazdığımda bazı arkadaşlarımız beni özel olarak incitmeden uyardı evet mahcup oldum ama daha çok bunu üslubuna uygun olarak dile getirdikleri için mutlu oldum. Şunu unutmamaya çalışıyorum doğruyu bulabilmek için iki kişi ister doğru dinleyen ve doğru söyleyen. Bilgilenmek için fikir alışverişinde bulunmak doğruyu bulmak için en güzel yoldur.

Son olarak cevap verme hakkı olmayan birisi için atıfta bulunmayalım artık giden gitmiştir kalan kalmıştır sukût edelim. Ayrıca ayrılık sebebine vâkıf değilim ancak umarım kardeşimiz bir gün en güzel nitelikler ile tekrar aramıza döner potansiyeli yüksek bir kardeşimiz olduğu için böyle umuyorum. Eğer ayrılık çözüm olsaydı ben de bu dünyada bir dakika bile durmazdım. Böyle düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.
Gönlünün idrakını duyacaksın
Gönlünü şiirlere, sazlara söyleteceksin
Bütün bunlara söyletemeyecek sırların varsa
Susacaksın...

Hz. Mevlana

Günbatımı

Alıntı yapılan: Emir-ül Bahr - 11 Mart 2010, 16:23:39
... umarım kardeşimiz bir gün en güzel nitelikler ile tekrar aramıza döner

Çok güzel bir temenni, katılmamak mümkün değil!.. Teşekkürler Emir-ül Bahr...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

ihvan

Alıntı yapılan: Günbatımı - 11 Mart 2010, 16:27:36
Alıntı yapılan: Emir-ül Bahr - 11 Mart 2010, 16:23:39
... umarım kardeşimiz bir gün en güzel nitelikler ile tekrar aramıza döner

Çok güzel bir temenni, katılmamak mümkün değil!.. Teşekkürler Emir-ül Bahr...
.imza ihvan

İsra

Alıntı yapılan: Hâsıl-ı Kelam - 10 Mart 2010, 18:49:13
kolay kolay üyeliği iptal etmiyoruz ama tüm iyi niyetlerimize ve idare etmelerimize rağmen(yaklaşık 2-3 ay gibi bir süre) kendisinde bir değişiklik olmadığı için kendisinin de isteği üzerine üyeliği iptal edildi.Akıllarda herhangi bir şaibe oluşmaması için burada da açıklamış olalım.

Arkadaşlar Hâsıl-ı Kelamın da belirttiği gibi fasulye yaptığı şakadan dolayı değil, kendi istediği için üyeliği iptal edildi. hatırlarsanız geçmişte yine böyle bir istekte bulunmuştu. Biliyorsunuz ki forumun ortamının düzeni sağlamak için bazı kurallarımız var uyulmadığı takdirde uyarı yapıyoruz sanıyorum fasulye kurallara uyum sağlamakta biraz zorlanıyor ve bu yüzden de üyeliğinin silinmesini istiyor.

suden

hayırlısı ne ise o olur inşaAllah.
said,cennetlik kişidir.başkasından ibret alandır.
şaki,cehennemlik kişidir.BAŞKASINA İBRET OLANDIR.

Günbatımı

Alıntı yapılan: İsra - 11 Mart 2010, 17:25:44
Arkadaşlar Hâsıl-ı Kelamın da belirttiği gibi fasulye yaptığı şakadan dolayı değil, kendi istediği için üyeliği iptal edildi.

e52))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana