"İntihar" mı? "istişhad"mı?

Başlatan armonya, 17 Mart 2010, 09:50:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

armonya

Dün arkadaşımdan bir mail aldım mail aynen şöyle..

yeğenim afganistanda şehit oldu o bir mücahit seve seve Allah rızası için bakın bu nasıl Allah sevgisi şahadet şerbetini nasıl içti

http://www.archive.org/details/abou_moaid ..

görüntüleri bir kaç defa izledim çok fazla etkilendim çok üzüldüm nette yaptığım araştırma tatmin etmedi..

sorum şu

islamda böyle bir şey varmı?

ama arkadaşlar lütfen fikirlerinizi değil  kesin bildiklerinizi açıklamalarıyla yazın..

cevaplar için şimdiden Rabbim razı olsun..
fg3))
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...

omur

Allah rahmet etsin.
Bende bu konuda çok hassasim. Sizi anliyorum. Rabbim yakinlarina sabir versin.
Kendi vatanimizda katl edilirsek sehit oluruz. Bunu hepimiz kabul ediyoruz. Ama mecbur olmayip kendi istegi
ile baska bir müslüman vatanda cihadin hükmünü hocalarimiza sormak gerekir. Acizane söyle düsünüyorum: Sehit sevabini çok isteyip,
Allah rizasi için yola çikmistir. Samimi ve ihlasindan dolayi sehit kabul edilir. Tabi bir kaynaga dayanarak bunu söylemiyorum. Sahsi fikrim.
Eyyub-el Ensari hazretleri de Istanbula kadar gelmistir savasip, Peygamberimizin duasina nail olmak için. O kumandan ne güzel kumandan, o asker
ne güzel asker hadisine binaen. Rabbim hepimize sehitlik makamina nail olmak nasib etsin.
Saygi ve selamlar.

müteallim

sehit olmak icin illada kendi vataninda ölmesi sart degildir.öyle olsaydi sahabe ,tabiin,ve ecdat disari cikmazlardi her nerede olursa olsun islam mukaddesat namus icin carpisan ve vefat eden sehittir.yeterki ihlasi yerinde olsun.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

armonya

müteallim hocam ama benim sorduğum sorunun cevabı değilki bu siz arkadaşa cevap yazmışssınız.
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...