gündelik kıyafetlerle yatılabilirmi

Başlatan yedikıta, 02 Nisan 2010, 09:39:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yedikıta

selamün aleyküm, gündelik evde yada bazen dışarıda cıkılan kıyafetlerle yatılmasında bi sakınca varmıdır?mesela bayanların gün icerisinde evde giydikler etekleri ve yazma(eşarp)larıyla yatabilirlermi,yoksa gece icin hepsi ayrımı olmalıdır? ayrıca taharette üç mendil hususu hakkında bilgi de verebilirseniz sevinirm,MEVLAM razı olsun selametle...
HİZMET NİMETTİR

talibüssünne

Bu konuyla benzer bir soruda ben sormak istiyorum. yatarken giydiğimiz kıyafetlerle namaz kılmakta bir sakınca varmıdır?

omur

Taharetle ilgili bilgiyi yukarıda bulabilirsiniz.
Gündüz giyilen kiyafetler ile yatilmaz diye bir sey duymadim.
Namaz kilacagimiz zaman üzerimizdeki kiyafetin düzgün olmasi gerekir.
Gecelikler genellikle kisa olur. dizimizi en az dört parmak geçmesi gerekir.
Tabi birde pijama olmali. Tesettür tam yerine gelmeli. Ama eger bir daha yatmiyacaksak
elbise giyip namaz kilmak daha güzel olur. Bir büyügün yaninda nasil pijama ile durmayiz. Saygimizdan dolayi
münasip bir kiyafet seçeriz. Utaniriz pijama ile. Hazreti Allahin huzuruna da en güzel kiyafetler ile çikmak bizim imanimizdan
olur. Her namaz kilacaginda gelinligini giyen bir hanimin kissasi vardi. Ben yanlis yazmak istemem. Tam hatirliyan varsa
yazabilirse iyi olur. Saygilar ile.

müteallim

Alıntı yapılan: yedikıta - 02 Nisan 2010, 09:39:09
selamün aleyküm, gündelik evde yada bazen dışarıda cıkılan kıyafetlerle yatılmasında bi sakınca varmıdır?mesela bayanların gün icerisinde evde giydikler etekleri ve yazma(eşarp)larıyla yatabilirlermi,yoksa gece icin hepsi ayrımı olmalıdır? ayrıca taharette üç mendil hususu hakkında bilgi de verebilirseniz sevinirm,MEVLAM razı olsun selametle...

gündüz giyilen elbise ile yatilmaz diye bir kaide yok.temiz olursa elbette yatilabilir.

taharette asil olan kalbin mutnain olmasidir yani istibra,istinca ve istinka denilen hususlarin yerine getirilmesidir.bu hususda yukarıda verilen linke bakarsaniz veya fikih bölümüne bakarsaniz bilgi bilabilirsiniz
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik