Fazla araba kullanmak kanser yapıyor!

Başlatan Lika, 10 Mayıs 2010, 18:07:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lika

Bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çok fazla araba kullanmanın cilt kanseri riskini artırabileceği belirtiliyor

The Journal of the American Academy of Dermatology dergisinde yayınlanan ve Saint Louis Üniversitesi Tıp Okulu'nda yatan yaklaşık bin 50 hasta arasında, yüzde oluşan cilt kanserinin daha çok sol tarafta oluştuğu belirlendi. Araştırmacılar, bunun araç kullanırken yüzün sol yanının güneşe maruz kalmasından kaynaklandığını belirttiler.

Bunun da ötesinde, bulguların erkekler için çok önemli olduğu kaydedildi.

Güneşe maruz kalmanın birikmiş etkisinin yıllar geçtikçe ortaya çıkacağını ifade eden araştırmacılar, sürücülerin güneşe maruz kaldıkları miktarın farkında olmaları gerektiğini söylediler. Profesyonel sürücülerin eldiven, gözlük gibi uygun güvenlik ekipmanları kullandığını söyleyen araştırmacılar, bu listeye güneş kremlerinin de eklenmesi ve koruyucu olarak sürülmesi gerektiğini açıkladılar.

(Zaman)
Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim