Küvezdeki hasta bebeğe nasıl isim konur?

Başlatan Mücteba, 31 Mayıs 2010, 10:36:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Bir yakınımın on gün önce bebeği dünyaya gelmiş, bebeğin durumu çok kötü olması sebebiyle küvezde tutuluyorlar ve yanına kimseyi yaklaştırmıyorlar.
Bebeğe isim koymak istiyoruz. Kulağına ezan, kamet ve isimini söylemeyemeden isim konabilir mi?

ruy-ı zemin

küvezden çıktıktan sonra konulsa bir mahzuru olmaz herhalde.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

Mücteba

Sağ salim çıksa elbette olur ama vefat etme olasılığı yüksekmiş.

ruy-ı zemin

müteallim

s.a.
kardesim isim koymak icin cocugun kulagina ezan ve kamet farz vacip degilki ezzarurat tübihul-mahzurat kaidleri var zaruret varsa illada ezan okuyacagiz diye niye ugrasirsiniz bebege hangi ismi vermek istyorsaniz o ismi koyar o isim cocucgun ismi olur sonra oradan cikdikdan sonra bol bol ezan okursunuz
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ruy-ı zemin

Çocuğa isim konulurken sağ kulağına ezan sol kulağına kamet getirdikten sonra tekrar sağ kulağına aşağıdaki duanın okunması tavsiye edilmiştir.

كُنْ عَلِيمًا حَلِيمًا تَقِيًّا نَقِيًّا فَانْتَبِيهِ ( فَانْتَبِهَا ) يَا رَبِّ نَبَاتًا حَسَنًا

Mücteba

Teşekkür ederim, Allah c.c. razı olsun.

azizistanbul

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

tarihman

Müteallim hocamın açıklaması gayet güzel. Farz ve vacip değil. Çok güzel bir adet. Adet terkedilebilir diye düşünüyorum. Bir defasında doğum esnasında vefat etmiş bir  çocuğa ismini vermemi istemişlerdi. Annesi çocuğun cesedini kucağında tutuyordu. Ben de uzaktan kaamet ve ezanı okuyup, çocuğun ismini üç defa tekrarladım.

Himmet

Alıntı yapılan: Mücteba - 31 Mayıs 2010, 11:25:17
Sağ salim çıksa elbette olur ama vefat etme olasılığı yüksekmiş.

Bebek kaç aylık iken dünyaya geldi lütfen öğrenebilirmiyim?Şimdiki durumu nasıl?Lütfen kardeşim çok merak ettim.İnşaAllah şimdi ki durumu iyidir.Allah'ımız anne- babasına güç kuvvet versin.Allahım nasıl dua edeceğimi bilemedim.Allahım evlatlarımızla bizleri terbiye eylemesin.Allahım lütfen sen muhafaza buyur.

Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..