Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Cebrail (a.s.)'ın Hocası

Başlatan sıddık-birgüvi, 30 Ocak 2006, 03:09:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sıddık-birgüvi

Cebrail (a.s.)'ın Hocası
Birgün Server-i Enbiyâ 's.a.v.' mescidde oturmuş idi. Cebrâîl aleyhisselâm geldi. Sultân-ı Enbiyâ, hazret-i Cebrâîl ile söyleşirdi. Eshâb-ı kirâm mescide gelip, Seyyid-i kâinâtı meşgûl görüp, bildiler ki, hazret-i Cebrâîl ile söyleşir. Sükût edip, oturdular. O sırada hazret-i Alî 'r.a.' içeri girip, selâm verip, yerine oturdu. Hazret-i Osmân 'r.a.' gelip, selâm verip, yerine oturdu. Sonra Ebû Bekr 'r.a.' gelip selâm verdikde, hazret-i Cebrâîl aleyhisselâm ayak üzerine kalkdı. Sultân-ı Enbiyâ hazretleri de ayak üzerine kalkdı. Eshâb-ı kirâm, Server-i kâinâtı ayak üzere kalkdığını görüp, hepsi ayağa kalkıp, hayret etdiler. Zîrâ Fahr-i âlem, Eshâb-ı güzînden kimseye ayak üzerine kalkmamışdır. Sonra bu husûsu, hazret-i Resûl-i ekremden sordular.
Buyurdular ki:
- Ebû Bekr-i Sıddîk mescide girip, selâm verdiği zemân, Cebrâîl aleyhisselâm Ebû Bekr-i Sıddîka ta'zîm için ayak üzerine kalkdı. Ben de ayak üzerine kalkdım. Sonra, yâ kardeşim Cebrâîl, Ebû Bekre ne için ta'zîm etdiniz, diye sordum.
Dedi ki:
- Yâ ResûlAllah! Ebû Bekre ta'zîm bana vâcibdir. Zîrâ Ebû Bekr benim hocamdır. Ben sordum,
- Neden dolayı hocandır.
Cebrâîl aleyhisselâm dedi ki:
- Yâ Muhammed 'sallAllahü aleyhi ve sellem'! Hak Sübhânehü ve teâlâ, Âdem aleyhisselâtü vesselâmı yaratdığı zemân, meleklere, hazret-i Âdeme secde ediniz, diye emr etdi. Benim hâtırıma geldi ki, secde etmiyeyim. Ben ondan efdalim. Zîrâ ki, o balçıkdan yaratılmışdır, dedim. Bunun üzerine olmağa niyyet eyledim. O zemân ki, Ebû Bekrin rûhu arş altında nûrdan bir köşk içinde idi. Köşkün kapısı açıldı, Ebû Bekrin rûhu çıkdı.
Bana dedi ki,
- Yâ Cebrâîl secde eyle. Sakın muhâlefet etme. Bunu üç kerre tekrârladı. Ben hemen secdeye kapandim,Seytan ise Âdeme secde etmedi. Ebedî tard edilip, mel'ûn oldu ve ben de ebedî se'âdete kavuşdum. Yâ Muhammed 'sallAllahü aleyhi ve sellem'! Ebû Bekr bu şeklde bana hoca olmuşdur, dedi.

Kaynak:
Menakıb-i Çihar Yar-i Güzin

mars

Allah razı olsun. Gerçekten çok muazzam bir hadise....

racül

Ve fiihi nazarun..

Melektlerde nefs yoktur ki kibr enaniyet vs.. olsun.. Onlarda anasiri erbaa da yok bilidigim kadariyla.. Seytan unsuru nardan yaratildigi icin bu marazlar kendinde basgösterdi diye biliyorum...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

müteallim

EVET RABBIM SEFAATINA NAIL EYLESIN:
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

ankebut-57

Allah râzı olsun bilmediğimiz güzel bir kıssa idi.
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org

Ahi

Mevlam cülemizden razı olsun.
[glow=yellow,2,300]Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. – Schopenhaver[/glow]

Vuslat Yolcusu

kardesim Allah razi olsun ellerinize saglik

keyhan

kardesim Allah razi olsun ellerinize saglik
Hiç bi edeb vasılı hûda olamaz

kenz

Alıntı Yap
Eline sağlık
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN

Himmet

Alıntı yapılan: "kenz"
Alıntı Yap
Eline sağlık
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

Ferzin

Rasülüllah Efendimiz s.a.v. buyuruyorlar ki;

"Ya Ali! Kıyamet gününde Cebrail A.S. şöyle temenni etti:

-Keşke bende  Ademoğlu olsaydım ve 7 şeyi işleseydim:

1-Beş vakit namazı cemaatle kılaydım.

2-Alimlerle oturaydım.

3-Hastaya hal hatır soraydım.

4-Cenaze namazı kılaydım.

5-Su dağıtaydım.

6-İki kimsenin arasına sulh edeydim.

7-Yetimlere şefkat edeydim, dedi.

Ya Ali! Sende bunun üzerine haris ol!"

Ruhul Beyan

Evfacan

cok güzel bilgiler bunlar...tesekkürler :)
Yiğit yaralı olur - Yine dağ gibi durur