Tövbe Ettikten Sonra Bozmak

Başlatan humerus06, 04 Eylül 2010, 03:49:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

humerus06

Çok çok utanarak söylüyorum ben işlediğim bir günah için tövbe ettim ama ondan sonra tövbemi bozup aynı günahı bir daha işledim yaşım gereği kendimi tutamadım. Bunu nasıl aşacağım her tövbe edişimde aynı şey oluyor yapamıyorum şeytan resmen beni esir alıyor ve o günahı işletmeden içimden çıkmıyor ne yapayım kendimi tutamayıp tekrar tekrar yapıp tövbe ediyorum ne yapmalıyım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Forumda bu konu ile ilgili önceki konuları takip ettim ama sonuca varamadığım için açıyorum bu konuyu...

Günbatımı

Duaların kabul saatlerini, mübarek gün ve geceleri, teheccüd namazı kılıp ardından dua ve istiğfar etmeyi deneyin... Asla umutsuzluğa düşmeyin, Allah c.c mutlaka yardım edecektir. Ama tevbe edip bozmayı da alışkanlık haline getirmeyin, samimiyetle makbul zamanlarda dua ve istiğfara devam...

Allah c.c. yardımcınız olsun inşaAllah kardeşim!.. 
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

humerus06

Çok teşekkür ediyorum ağabeylerim kardeşlerim cevaplarınız için artık ümitsizliğe düşmeye başlamıştım çünkü istemeden ne kadar istemesemde kendime hakim olamıyorum sanki dediğim gibi içime şeytan giriyor ve bana o günahı işletmeden çıkmıyor. Çıktıktan sonra o günahı nasıl işlerim nasıl bunu yaptım diye her seferinde çok üzülüyor ıstırap çekiyorum... Çok teşekkür ediyorum ilginize...

müteallim

Allahdan kork cehennem azabini gözünün önüne getir tevbe et yine tevbe et yine tevbe et.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Bahreyn

bence tafekkürünü çoğaltıp etrafına bi bak etrafta ne güzel veya korkunç şeyler oluyo sen hayatın neresindesin ve AllahIN SENİ NERDE VE NASIL GÖRMEK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜN ama bunları düşünürken arkana çok bakma...
"Yüzünü güneşe çeviren insan gölge görmez."

tulumog

SELAMUN ALEYKUM ben sıtenıze yenı katıldımm ve sıtenızdeyım benım sıze soracagım sorunun cevabını sızler cevaplamıssınız ama aklımda şuphe kalbı kusura bakmassanız ben bır daha soracagımm sorum suu ben tovbe ettım ıckı ıcmeyecegım dıye ve 4 yıl suredır ıcmedım ama 4 yıl sonra ben bozdum tovbemı kıramadıgım bırısınden dolayı ve bır daha tovbe etmedım bır daha bozarım dıye o ınsandan dolayı ıcımde buyuk bosluk varr benım tovbe etmedıgım sure ıcınde gunahlarım ıcın keffaret,sadaka vermem gerekırmıı cevaplarsanız sevınırımmm saygılarr.

mazhar

Tövbe Ettikten Sonra Bozmak  İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI

Tovbe  İSLAM-GENEL

Aynı günahı bir daha işlememek üzere tövbeye devam...Tekrar işlerseniz sorunuzun cevabı yukarıda var...

nefes03

aynı şey benimde başımda var genç kardeş cevabınız için teşekkürler inşAllah birdaha günaha düşmüycem

Günbatımı

Alıntı yapılan: Bahreyn - 20 Ekim 2010, 17:55:01
bence tafekkürünü çoğaltıp etrafına bi bak etrafta ne güzel veya korkunç şeyler oluyo sen hayatın neresindesin ve AllahIN SENİ NERDE VE NASIL GÖRMEK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜN ama bunları düşünürken arkana çok bakma...

Bu da güzel bir yöntem gibi görünüyor. Teşekkürler Bahreyn...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

tk1978

Bu acizin görüsü su konu´da. Tecrübe ile sabit
Kul Allaha Tevbe edip tekrar yapmamak üzere söz verir.
Asla KUL bu Tövbesini, kendi kendine gerceklestiremez.
Nefsin baskisi cok olyuor. Insani degisik degisik hallere sokmak´da.
Tövbe surette oldugu, yani dil ile yapildigi vakit, bir müddet idarei cüziyyesine sahip cika biliyor.
Ama bu devamli olamiyor. baska yerden Nefis/Seytan onu yakaliyor. Keh bir üzüntü
keh bir cikmaza sokuyor ve insani bir bilmezin icine sürüklüyor.
Kul Tövbesini Ruhuna indire bildigi takdirde, Tövbesi tutuyor.
Bu Tövbe InsaAllah ebedi oluyor, Kul itikadini bozmadigi sürece.
Bunun´da tek yolu, bir Mürside tabi olup ibadetlerini aksatmamakla olyuor.
Aksisi düsünülemez bile.
Kul aksatmalara ne zaman baslar diye sorulursa, izlenimim sudur ki
Kul Namazlari VAKTINDE kilmayi aksatmaya basladigi vakit, yavas yavas aksamalar, terslikler oluyor.
Kul bir Tarla gibidir. Vaktin´de sürülmedigi zaman, meyvesi iyi olmaz, hatta Sebze veya Meyve dahi vermez.
Kuru kuru ile Namaz´da olmadigi gibi, Tarlaya devamli bakmak gerektigi gibi, zararli bitkileri bertaraf etmek gerek.
Bunlarda, Kuran, Sünnet ve Zikrullah ile olur.
Bu minval üzere olan TÖVBE biiznillah tutar. Aksisi zor tutuyor. Dahada ileriye götürmek gerekirse, su zaman´da HIC TUTMUYOR
Bu tecrübe ile bir cok yerde sabit...
Allahüteala, bizleri muhafaza eylesin