Gece yatarken çorap giyilir mi?

Başlatan müjde_ci, 22 Aralık 2010, 09:26:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müjde_ci

ama bana babam  çorapsız namaz kılamayacağını söylemişti
bende o zamandan beri çorapsız kılmam

Yönetici Mesajı

Alıntı YapKanun No: 6
* Forumda doğrudan ya da dolaylı olarak özel bilgileri ihtiva edecek şekilde (sağolasın abla, biz erkekler yada bayanlar olarak, adım medeni durumum,...vb.) mesajlara yer vermek kesinlikle yasaktır......
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

müteallim

Alıntı yapılan: müjde_ci - 26 Aralık 2010, 15:13:50
ama bana babam  çorapsız namaz kılamayacağını söylemişti

bayanlarin bazi hususlarda istisna olabilir cünkü namaz kilarken topuklarindan yukarisi gürünürse setri avret sarti yerine gelmeyeceginden namaz olmaz.
bayanlarin avret yeri sayilmayan yerler fikih kitaplarimizda anlatilmistir elleri yüzleri ve ayaklari.ayaklarina corap giymeyince namazi olmaz deyemeyiz amma edebe uygunlugu elbette corap giymek deyebiliriz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

İsra

Alıntı yapılan: müjde_ci - 26 Aralık 2010, 15:13:50
ama bana babam  çorapsız namaz kılamayacağını söylemişti

şafii mezhebinde çorapsız kılınmaz  :)

Kadınların ayaklarının açık olmasında iki kavil vardır. Birinci kavle göre mekruh, ikinci kavle göre namaz bozulur. Kadınlar, ya çorapla veya ayaklara kadar uzun etek veya entari giyerek namaz kılmalıdır!

(Mezahib-i Erbea)

müjde_ci

pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

nacizane63

arkadaşlar çorapla uyuyunca ayaklar ısınmıyor sizde deneyiz isterseniz :D