Gece yatarken çorap giyilir mi?

Başlatan müjde_ci, 22 Aralık 2010, 09:26:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

müjde_ci

bunu çevremdekilerden sıkça duyuyorum ama benimde bir bilgim olmadığı için
burdaki büyüklerimize sorup öğrenmek istedim
gece yatarken çorap giyilirmi ben üşüdüğüm için çorap giyerken
halam olmaz yatarken çrap giyilmez dedi sebebini sorduğumda kesin bir cevap vermedi
acaba bu konunun islamdaki yeri nedir?
cevabınızı beklıyorum
pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

ruy-ı zemin

Dinen bir hüküm varmıdır? bilmiyorum; ama çorap kan dolaşımını engellediği için giyilmez diye biliyorum.
پاى مار      چشم مور      نان منلا      كس نديد

tarihman

Kız kurslarında bunu çokca yaygın olduğunu zannediyorum. Ancak dini bir hükmünün olduğunu zannetmiyorum.

toprak78

Çorap ayagimizi soğuktan koruyan bir cesit giyisidir. Avret mahallini kapamak icin giyilen giyisiler farzdir fakat sırf soğuktan dolayı giyilenler ise mübahtır. Yani yapılmasında sevap, yapılmamasında ise günah olmayan seydir. Corapta bunlardan birisidir. Gunduz giyidigimiz gibi gecede ihtiyac olması halinde giyilir. Gece giyilmez söylentisi (Allahu A`lem) gündüz kullandigimiz çorapların altına herhangi birseyin takılıp kalması veya bulaşması ihtimalinin büyük olması sebebi ile söylenmiş olabilir. Zaten bu sebepten dolayıdırki gündüz kullandığımız elbise ilede yatağa yatmak sakıncaldır.

selcuklu

Dinimizde bir alakasi olmayan bir $ey gelenekmi diyelim bizim köydede söylentiler vardi ak$am yatarken temiz olsa daha iyi olur

İsra

müteallim

corapda bir giysidir yatarken giyilmez diye bir ibare yoktur.sadece her zaman icin kirli olacagindan giyilmez denmis olabilir
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

müjde_ci

pırlantanın kıymetini hamal yükün kıymetini sarraf takdir edecekse pintiler zengin, arsızlar muteber,ciğersizler kahraman, başlar ayak,ayaklarda baş olmuş demektir

mazlum

müjde_ci ' nin Bu sormuş oldugu soruyla ,alakalı bizimde aklımıza bir soru geldi ,
Hocalarımızdan duymuşuzdur . Çorapsız Namaz kılmak sünnettir diye .
müjde_ci' nin bu sorusundan sonra aklıma takıldı bulmak istedim biraz araştırdım bulamadım ,Zahmet olmassa bilen varsa yazarsa menmun oluruz . Tşk ler.
Bir harf yeter inan, varsa o evde bir insan.

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
Düşman Ararsan Yine Kendine Bak
Düşmanında Ağlasını Bulursun .
vesselam .

selcuklu

benimde duydugum corapla namaz kilmak sünnetdir diye

mazlum

Alıntı yapılan: selcuklu - 26 Aralık 2010, 01:45:33
Bilmiyorum her ikiside olabilir , meste giymekte sünnet biliyoruz . fakat tefaruatlı bakmadım , inşaAllah öğreniriz .

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

Tuğra

Sultan Abdülhamid Han Hz.'lerini hiç kimse çorapsız görmemiş, soruya örnek teşkil edebilir.
〰〰〰〰🐠

mazlum

Alıntı yapılan: Tuğra - 26 Aralık 2010, 02:02:19
Sultan Abdülhamid Han Hz.'lerini hiç kimse çorapsız görmemiş, soruya örnek teşkil edebilir.
Tşk ler . Elbetteki büyük'lerimizin hali bize mumune'dir H.z. Allah Razı olsun .

Dost Ararsan Kendine Bak
Dostun Ağlasını Bulursun
vesselam .

Tuğra

〰〰〰〰🐠

müteallim

Alıntı yapılan: selcuklu - 26 Aralık 2010, 01:45:33

o zaman corap varmiydi ????? rasülüllah efendimiz corapsizda namaz kilmistir niekim hacda corap giyilmez
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik