Hz Yusufun hayati dizisi

Başlatan flyaway, 11 Şubat 2011, 01:52:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

flyaway

Bu Diziyle ilgilenen varmi?
Bakan var mi?
Ehli Sünnete uygun mu hazirlanmis acaba?

Gecen bir sahne gördüm ve onu sormak istedim.
Yakup (A.S.) cocuklari ile haniminin mezarina gidiyor ve mezardaki hanimina.
Bak iste cocuklarini getirdim felan diye konusuyir ve cocuklarda konusuyor.

O sahnede Peygamberin mucizesi anlatilmaya calisiliyor da ben mi anlamadim yoksa bu yanlis bir hareket mi?

Birde bu diziye bakip cocuklarada baktirmakda bir mahzur varmidir acaba?
Yakup (A.S.) her an aglayan biriymis gibi gösteriyorlar.
Halbuki Yakup (a.s.) oglu icin aglamasinin sebebi Yusuf (A.S.) in kayip olmasi degil acaba hangi din üzeredir diye
korktugu icindir diye dinlemisdim bir vaazu nasihatde.

Fazla mi abartiyorum acaba? fg1))

Tuğra

Dua ederken de başlarını yukarı kaldırıyorlar benimde bu dikkatimi çekmişti, yanılmıyorsan İran çekmiş bu diziyi hatalar olması normal.
〰〰〰〰🐠

azizistanbul

biz de dua ederken ellerimizi yukarı doğru açıyoruz.

yağmur duası olduğu zaman da aşağı doğru çeviriyoruz. Demekki rahmeti yukardan bekliyoruz.

Alıntı yapılan: flyaway - 11 Şubat 2011, 01:52:09
Bu Diziyle ilgilenen varmi?
Bakan var mi?
Ehli Sünnete uygun mu hazirlanmis acaba?

Gecen bir sahne gördüm ve onu sormak istedim.
Yakup (A.S.) cocuklari ile haniminin mezarina gidiyor ve mezardaki hanimina.
Bak iste cocuklarini getirdim felan diye konusuyir ve cocuklarda konusuyor.

bizde medinei münevverede hazreti peygambere salatu selam okumuyormuyuz . yani selam vermiyormuyuz. huzurda iken.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

müteallim

bu ve bunun gibi dizilerin bir cogunda itikadi bozacak bölümler vardir bakilmamasi bakilmasindan gaha güzeldir
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

aziz83

Ben o dizinin tamamını izledim ve ehli sünnete aykırı bir sahneye rastlamadım açıkçası...

Tuğra

Hz Allah'a mekan tayin ediyorlar, bunu fark etmediniz mi?
〰〰〰〰🐠

aziz83

Alıntı yapılan: Tuğra - 18 Şubat 2011, 18:14:24
Hz Allah'a mekan tayin ediyorlar, bunu fark etmediniz mi?

Öyle birşey varsa inanın hiç farketmemişim, bölümünü ve dakikalarını söyleyebilirseniz tekrar inceleriz inşaAllah...

Tuğra

Bölüm olarak söyleyemeyeceğim, bütün bölümleri izlemedim izlediklerim de ''Allahım'' diye başladıkları cümlelerde başlarını gözlerini yukarı kaldırıyorlar. Aynı şekilde dua ederken de ellerle birlikte baş ve gözlerde yukarı bakıyor.
〰〰〰〰🐠

cennet_nuru

Alıntı yapılan: Tuğra - 18 Şubat 2011, 18:26:59
Bölüm olarak söyleyemeyeceğim, bütün bölümleri izlemedim izlediklerim de ''Allahım'' diye başladıkları cümlelerde başlarını gözlerini yukarı kaldırıyorlar. Aynı şekilde dua ederken de ellerle birlikte baş ve gözlerde yukarı bakıyor.

Kardeşim açıkcası bende buna çok dikkat ettim çok ilgimi çekmişti dua ederken gözler sürekli yukarı bakıyor fakat aklıma hiç Allah'a mekan tayin ettikleri gelmedi
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

azizistanbul

kıymetli kardeşlerim benim kafama takılan sadece hz. yusufun canlandırılması doğru mudur ? yanlış mıdır ?
bence bugünün fetvasıyla bu caiz midir onu sorgulamak lazım.

yoksa dua ederken başı yukarı kaldırmak illa ki Allaha mekan tayin etmek manasına gelmez. Aynı zamanda unutmayın ki onlar Ümmeti Muhammet şeriatını anlatmıyor. Yanı yusuf aleyhisselamın şeriatı sözkonusu. Belki o zaman dua şekli öyleydi. Daha önce de yazdığım gibi biz nasıl ellerimizi semaya açıyorsak onlarda bakışlarını semaya kaldırıyor olabilirler.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Tuğra

Elbette doğru değil!

Oyuncular kendi itikadlarına göre hareket etmiş bana göre de, hiç bir peygamber zamanında ''Belki o zaman öyleydi'' şeklinde olacağını düşünmüyorum.

Bizlerin dua şekline gelince;

İmam-ı Gazali Hz.lerinin İhya Eserinde Dua'nın Adabı Babındaki Hadis:

İbni Abbas(r.a) buyurdu ki:

"Resulullah(s.a.v) dua ettiği zaman ellerini birleştirir ve ellerinin içini yüzüne doğru tutardı."

Bu hadisi kaydettikten sonra İmamı Gazali Hz.leri Duada ellerin duruş şekli bu şekildedir buyurur....

〰〰〰〰🐠

müteallim

Bu konuda noktayi koymak isterim.peygamberlerin filmlerini yaparak en büyük hata yapilmaktadir.sebebine gelince itikadi olarak peygamber olmayan bir artiste izleyenler peygamber gözü ile baktiklarinda imanlari bile zedelenebilir.

normal insanlarin filmlerini yapabilirler amma bir artist peygamber suretine giremez.kendisini peygamber olarak lanse edemez.bu küfürdür
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik