Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Zamane nefsi..

Başlatan Tesniye, 12 Şubat 2011, 23:16:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tesniye

İnsan, eğer ki 10 lirayı sadaka verecek olsa bu miktarı çok bulur ama 10  lira ile mağazadan birşey almaya gitse alacak birşey bulamaz...

İnsan, 10 dk. zikir edecek olsa bu zamanı çok bulur ama bir film veya maç olsa bir buçuk saatlik zaman onun için hemen geçiverir...

Bir futbol maçının uzaması İnsan,ın hoşuna gider ama Cuma namazında hutbenin birkaç dk. uzaması hiç de hoşuna gitmez...

İnsan, duyduğu dedikoduya hemen inanır ve kabullenir ama kesin doğru olduğunu bildiği birşeyi inat ederek hemen kabullenmez...

İnsan, camide bir saat ibadet ederek vakit geçirecek olsa onun için zaman geçmek bilmez ama televizyona bakarken zaman onun için çabucak geçer...

İnsan, namaz kılarken, ibadet esnasında dünyevi konuları düşünmeyi sever ama normalde İslamiyet'i düşünmekten kaçınır...

İnsana bir sureyi veya surenin anlamını okumak zor gelir ama bir romanı okumak onun için kolaydır...

İnsan, konserde ilk sıralarda olmak için çaba sarfeder ama camide ilk sıralarda olmak için çaba sarfetmez.

Aksine namazın sonunda hemen çıkıp gideyim diye son sıralarda olmak ister.

bir ayet ya da hadis ezberlemek İnsan,ın zoruna gider ama müzik listesi top 10'da olan şarkıların hepsini ezbere bilir...

İnsan, ajandasında bir dini toplantı için zaman bulamaz ama dünyalık işler için çok zaman bulur.

İnsan, İslami konuları dinlemeyi ve anlatmayı zor bulur ama dedikoduları dinlemeyi ve anlatmayı çok sever.

İnsan, hergün birilerinin ölüm haberini alır, ama yine de kendisinin de birgün öleceğini düşünmez...

İnsan, hergün birgün çürüyecek vücudunu daha formda tutmak için yediklerine dikkat eder, cildine bakım yaptırır ama asla çürümeyen ruhu ve kurtuluşu için hiç dikkat etmez...

İnsan, hergün saçma sapan malayani paylaşımları facebook vs. sosyal paylaşım sitelerinde sevdikleriyle paylaşır ama dini her hangi bir yazı vb, dikkatini çekipte paylaşmayı aynı rahatlıkta yapmaz. Çünkü fazla dikkat çekip insanları eğlendirici değildir. (bu da benden.)

KİA

Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben
Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben
Perde ardında sen ben dedikodusu var amma.
Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben..
<< Lüzumsuz Konular Atlası >>

Günbatımı

Kesinlikle!.. :(

Bu noktalara dikkat çektiğiniz için teşekkürler...
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...

Hz. Mevlana 

musannıf