Hangi fetva sitelerine güvenmeliyiz?

Başlatan reis, 12 Eylül 2011, 13:09:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

reis

İnternette son zamanlar fetva sitelerinde inanılmaz patlama var.

Her cemaat her gurup her şahıs kendi fetva sitesini kurmaya başladı..

ve hali ile birbirinden çelişkili fetvalar doğmaya başladı..

Bir çok forumlarda dini soru köşeleri var..

Peki bu noktada hangisine güvenmeliyiz?

bu konuda her sitemizden kalkıp fetva sitelerini tanıtmak ancak reklamları olacak.. en sağlıklısı olarak zehirli.org adresi altında bir köşe oluşturup oradan fetva veren siteler üzerine yorumları paylaştık..

http://www.zehirli.org/fetvalar/fetva-siteleri.html

http://www.zehirli.org/fetvalar/fetva-verenler.html

http://www.zehirli.org/fetvalar/sadakat.net-forumundaki-cevaplar-guvenilir-mi.html

http://www.zehirli.org/fetvalar/incemeseleler.com-sitesini-guvenebilir-miyiz.html

gibi..

buradan benzer fetva ve dini sorulara cevap arayan siteler varsa bize iletirseniz ekleyelim.. Ayrıca oradaki mevcut incelemelerde eklemeler yapmak için yorum olarak ya da direk bize bildirirseniz düzenlemeler yapabiliriz

gh4))

Mücteba

Listedeki kişilerin fetvalarına güvenilir mi?

1.   Abdülaziz BAYINDIR
2.   Adnan Oktar
3.   Ahmet Şahin
4.   Ali BULAÇ
5.   Ali Rıza DEMİRCAN
6.   Ömer ÇELAKIL
7.   Bayraktar BAYRAKLI
8.   Bekir KARLIĞA
9.   Edip YÜKSEL
10.   Galip Hasan KUŞÇUOĞLU
11.   Hayreddin KARAMAN
12.   Hüseyin ATAY
13.   Hüseyin HATEMİ
14.   M. Hayri KIRBAŞOĞLU
15.   Muhammet NURDOĞAN
16.   Mustafa İSLAMOĞLU
17.   Nurettin YILDIZ
18.   Süleyman ATEŞ
19.   Zekeriya BEYAZ
20.   Yaşar Nuri ÖZTÜRK
21.   İhsan ELİ AÇIK

Mücteba

www.islamiyazilar.com sitesi güvenilir mi?
www.suffe.net sitesi güvenilir mi?

gülgiller

Alıntı yapılan: Mücteba - 12 Eylül 2011, 13:59:57

1.   Abdülaziz BAYINDIR
2.   Adnan Oktar
3.   Ahmet Şahin
4.   Ali BULAÇ
5.   Ali Rıza DEMİRCAN
6.   Ömer ÇELAKIL
7.   Bayraktar BAYRAKLI
8.   Bekir KARLIĞA
9.   Edip YÜKSEL
10.   Galip Hasan KUŞÇUOĞLU
11.   Hayreddin KARAMAN
12.   Hüseyin ATAY
13.   Hüseyin HATEMİ
14.   M. Hayri KIRBAŞOĞLU
15.   Muhammet NURDOĞAN
16.   Mustafa İSLAMOĞLU
17.   Nurettin YILDIZ
18.   Süleyman ATEŞ
19.   Zekeriya BEYAZ
20.   Yaşar Nuri ÖZTÜRK
21.   İhsan ELİ AÇIK

yuzde 70 ni taniyorum sanirim bunlarin hicbiri guvenlir deil

mazhar

Fatihan

Alıntı yapılan: Mücteba - 12 Eylül 2011, 14:03:32

içeriklerine alıntı yaptıkları yazarlara bakarak buna kendiniz karar verebilirsiniz :)

azizistanbul

Alıntı yapılan: Mücteba - 12 Eylül 2011, 14:03:32

islamiyazilar.com :  Burada seyyit kutup tan alıntı var. Benim için site biter. diğer mevzular temize benziyor ancak  1000 de 999'u temiz olsa bir tane itikadi sıkıntı olsa benim için iş biter

suffe.net:  Burası ise karman çorman yani mide burda kesin bozulur. Aslında sitenin sahipleri temiz niyetliye benziyor ancak sistematik ilmi bilgileri olmadığı için piyasada tutulan insanların takip ettiği isimler hizmet olabilir niyetiyle siteye toplanmış ancak kesinlikle mideyi bozar.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

azizistanbul

Alıntı yapılan: Mücteba - 12 Eylül 2011, 13:59:57

1.   Abdülaziz BAYINDIR
2.   Adnan Oktar
3.   Ahmet Şahin
4.   Ali BULAÇ
5.   Ali Rıza DEMİRCAN
6.   Ömer ÇELAKIL
7.   Bayraktar BAYRAKLI
8.   Bekir KARLIĞA
9.   Edip YÜKSEL
10.   Galip Hasan KUŞÇUOĞLU
11.   Hayreddin KARAMAN
12.   Hüseyin ATAY
13.   Hüseyin HATEMİ
14.   M. Hayri KIRBAŞOĞLU
15.   Muhammet NURDOĞAN
16.   Mustafa İSLAMOĞLU
17.   Nurettin YILDIZ
18.   Süleyman ATEŞ
19.   Zekeriya BEYAZ
20.   Yaşar Nuri ÖZTÜRK
21.   İhsan ELİ AÇIK

1. numara orucu güneş doğarken başlatıyor. ( en son marifeti olduğu içi sadece bunu yazdım)
2. numara postmodern mehdidir ! kendileri (yanındaki güzel bayanlardan hiç bahsetmeyelim)
3. numara diyolog aşıklarındandır.
6. numara tam bir fiyasko
7. numaraya yaklaşma
18-19-20  bunlara  yorum yapmıyorum
11-12-13 sadakat ehli bunlara da yakın durmaz

benden bu kadar
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

guzellik

azizistanbul

Kafa karışacak bir şey yok. yazdıklarımızın eksiği var fazlası yok . Daha fazlasını yazardık belki ama gidişat kötü oluyor konuları kapatıyoruz.

Ama siz bilin eksiği var fazlası yok.

guzellik

benim kafamida en cok mehmet ali demirbas fetvalari karistiriyor mesalla....okadar namz borcum vardi bi donem hem kazalari kiliyodum hemde nafileleri bu namazdan sogumama neden oldu ... lutfen dua ediniz kazalarla ve nafilelere geri donmem icin

müteallim

internette olan soru cevap bölümlerinde sitelere güven duymuyorum okudukdan sonra birde islami fikih kitaplarina müracaat ediyorum eger fukahanin fetvalarinda varsa muteberdir yoksa muteber degildir.
simdiki ulema cikagelenler kendilerini müctehit makamina koyarak mide bulandirmaya devam ediyorlar.

vesselam
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

Mücteba

Alıntı yapılan: müteallim - 29 Mart 2012, 19:51:49
internette olan soru cevap bölümlerinde sitelere güven duymuyorum okudukdan sonra birde islami fikih kitaplarina müracaat ediyorum eger fukahanin fetvalarinda varsa muteberdir yoksa muteber degildir.
simdiki ulema cikagelenler kendilerini müctehit makamina koyarak mide bulandirmaya devam ediyorlar.

vesselam

Allah razı olsun hocam.
Büyükler devir sû-i zan devri buyurmuşlar.

mazhar

http://sorular.mollacami.com/

Kul hakkı ve helalleşme meselesi...
1. Internetten (Facebook) gibi sitelerden başkasıyla helallesmek oluyor mu? Chatten? 2. Kafir arkadasima nasil Hakkini helal etmesine söylettirecem? Ben 14 yaşındayım ve Almanya'da oturuyorum. Alman kafir arkadaşım, Almancada (AFFEDIYORUM) derse yeter mi? Yoksa hakkımı helal ediyorum demesi mi gerek? 3. Benim unuttuğum kişilere kesin para borcum vardır, şimdi ben onları unttum da, gitsem ve belli bir para miktarını diyelim 50 euro mü´min fakire veriyorum ve sevabını (Bütün para borçlu olduğum kişilere sevabını gönderiyorum) desem olur mu, yoksa heppisine tek tek mi söylemem lazım? Nasıl söylemem ugun olur? Sagol ve hayırlı akşamlar... Çok kötü Türkçem icin özür diliyorum, ben Almanya'da oturuyorum ve maalesef Almancayı daha iyi biliyorum, Türkcem biraz zayıf onun için. >> Oku

mazhar

http://www.halisece.com/muhtelif/1-islamda-biat-nedir-nasil-yapilir-kadinlarin-biati-nasildi.html

Kelime olarak, ahdetme, söz verme, birinin hâkimiyetini kabullenme, ona bağlılığını sunma mânâsına gelen bîat; İslâm hukûkuna göre, hilâfet makamına geçen kişinin eli üzerine el koymak veya musâfaha etmek (el sıkışmak) yoluyla bağlılığını göstererek itâat edeceğine dâir söz vermektir.

Tasavvuf ıstılâhında ise bîat; müridin, mürşidine sâdık ve bağlı kalacağına, ona kayıtsız şartsız teslim olacağına, her dediğini itiraz etmeden yapacağına dair söz vermesidir. Bu maksatla tarîkat mensupları arasında düzenlenen merâsime de, ‘bîat merâsimi’ denir.

Bir başka târifle bîat; şeyhten el alıp söz vererek, onun dostuna dost, düşmanına düşman olmak... Gerek rahat-ferah ve gerekse sıkıntılı zamanlarda ona itâat edip emrinden dışarı çıkmamaktır. (1)