Ben Dinimi O Zattan Öğrenmem

Başlatan Mücteba, 15 Mart 2012, 11:02:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Ben Dinimi O Zattan Öğrenmem

Merhum, icazetli din alimi, fakih değildi.  Batıya dönük sosyolojik bir Müslüman iken Allah ona hidayet vermiş ve candan, yürekten Müslüman olmuştu.

İslam'a hizmet maksadıyla kitaplar, makaleler yazmış, faaliyetlerde bulunmuştur.

Onun kitap, risale ve makalelerindeki akaid ilmine, fıkha, diğer din ilimlerine uygun kısımları kabul ederim; aşırıya gitmiş, yanılmış olduğu kısımları kabul etmeme.

Zaten kendisi hayatının son devrinde "Keşke daha önce yazmış olduğum bazı kitapları, beyan etmiş olduğum bazı fikirleri yazmamış, söylememiş olsaydım" demiştir.

Bu zatın kitaplarındaki doğrularla yanlışları ayırt edebilecek kadar din kültürüne sahip olmayan kardeşlerimin o kitapları okumalarını tavsiye etmem. Ayakları kayabilir.

O zat bir aktivisttir, fazla radikaldir, gulüvve kaçtığı mesele ve konular vardır.

Ben bir Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslüman'ı olarak bütün Ashab-ı Kiram'ı  (Allah onların hepsinden razı olsun) din konusunda âdil kabul ederim. İslam'a hizmet ettiği iddia edilen bir yazar, fikir ve aksiyon adamı Ashabın bazısına dil uzatırsa bundan hiç memnun kalmam.

Kur'an-ı Kerimi tefsir edebilmek için gerekli 14 kisbî ilme, bunların yanında Allah vergisi vehbî ilme ve çağ kültürüne sahip olmayan kimselerin (iyi niyetle de olsa)  tefsir yazmalarını doğru bulmam.

Onların fikir adamı boyutundan yararlanabilirim ama imanı, İslam'ı, fıkhı, akaidi, tek kelime ile dinimi onlardan öğrenmem. Çünkü onların yanıldığı taraflar vardır, beni de yanıltabilirler.

Ehl-i Sünneti yıkmak isteyenler, bu gibi zatları kullanıyor.

Bir zat düşünün ki,  "Keşke daha önce yazmış olduğum bazı kitapları yazmasaydım.." demiştir ve ölümünden bunca yıl sonra, birileri onun, içinde vahim yanlışlar bulunan kitaplarını  hizmet maksadıyla yayınlayıp duruyor. Ne garip, ne kadar teessüfe şayan bir durumdur bu.

Dinimizi, imanımızı, Kur'anımızı, Peygamberimizin Sünnetini ve hadîslerini, İslam ahlakını icazetli Ehl-i Sünnet ulemasının, fukahasının, müfessir ve muhaddislerinin güvenilir ve muteber kitaplarından öğrenelim. Ta ki, ayaklarımız kaymasın.

Ehl-i Sünnet Müslümanlığında kural şudur: İslam, icazetli ulema ve fukahadan öğrenilir.

İslam, (hidayete erdikten sonra ilim okuyup icazet almamışlar ve icazetli din alimi ve fakih olmamışlarsa) mühtedilerden öğrenilmez.

Mehmet Şevket EYGİ - 15 Mart 2012 Perşembe

ıssızada

Mehmet şevket beyin 15 Mart 2012 Perşembe günü yazmış olduğu 'Ben Dinimi O Zattan Öğrenmem' başlıklı yazısındaki 'o zat' kimdir. Yardımcı olursanız memnun olurum..
'' Hudâ yardımcıdır ehl-i hüdaya ,

Sizi ısmarladım hıfz-ı Hudâ'ya ''