Onların 15 Özelliği

Başlatan Mücteba, 14 Mart 2012, 12:01:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Onların 15 Özelliği

1. Onlar hiç affetmez.

2. Onlar, kafalarına bir şey koydular veya koyuldu ise onu büyük bir azimle mutlaka yapmak, gerçekleştirmek ister.

3. Onlar kindardır.

4. Onlar hiç hatâ yapmadıklarına inanırlar,  onlar için hatâ ve yanlış başkalarında olan şeydir.

5. Onlar parçayı bütün ile özdeşleştirir.

6.
Onlar kendi sübjektif gerçeklerini tartışmaz.

7.
Onlar dediklerinin hep doğru, yaptıkları hep isabetli olduğuna inanırlar.

8. Onlar makyavelisttir.

9. Onların esrarları vardır, bunların açığa çıkmasını istemezler.

10.
Onlar büyük satranç oynarlar, büyük hatâlar yaparlar.

11. Onlar teşkilatçıdır.

12.
Onlarda parça ve meşreb asabiyeti, fanatizmi, bağlılığı çok kuvvetlidir.

13.
Onlar "başkalarıyla, ötekilerle" istişare yapmaz.

14. Onlar, "başka kardeşleriyle" işbirliği yapmaz.

15.
Onlar para toplama, para bulma konusunda çok başarılıdır.

Mehmet Şevket EYGİ - 14 Mart 2012 Çarşamba

azizistanbul

şevket bey iyi güzel yazıyor da yazıları bazen sadece ahkam kesmekten ibaret oluyor. Ve çelişiyor.

mesela :

" 2. Onlar, kafalarına bir şey koydular veya koyuldu ise onu büyük bir azimle mutlaka yapmak, gerçekleştirmek ister."

bu madde bir müslüman için güzel bir kazanımdır. Eleştirilecek hiç bir tarafı yoktur. Eğer kafasına koyduğu şey yanlışsa o yanlışı eleştirmek lazımdır. Mesela eğer bu madde de kafaya koyulan şey " Dinlerarası Diyolog " ise bunu eleştirmek lazımdır. Azim ve sebatı eleştirmek yanlıştır.

"11. Onlar teşkilatçıdır."

eğer teşkilatlar olmaz ise herkes oturduğu yerden Mehmet Şevket EYGİ gibi ahkam kesmekten başka hiç bir şey yapamaz. Herkes Şevket bey gibi güzel yazılar  yazamayacağına göre sade , eğitimsiz fakat samimi müslümanlar islam davası uğrunda Mahalle Camiisinin imamını çekiştirmekten başka bir şey yapamazlar. Amma teşkilatlar varsa bu sade ama samiimi müslümanlar eline süpürge alır temizlik yapar , kapıda nöbet tutar , mutfakta bulaşık yıkar bir şekilde hizmetin bir yerinden tutar. Mehmet Bey teşkilata sahip olmadığı için teşkilata karşı galiba ?

"15. Onlar para toplama, para bulma konusunda çok başarılıdır."

Kendisinin birçok başka yazılarında ; aşevleri kurulmalı, iyi müslüman yetiştiren mektepler açılmalı , dini uygulamalı olarak öğretecek ahlakı öğretecek yurtlar çoğalmalı , dini neşriyat kalitelileşmeli, tarzında bir çok fikri var bu faaliyetler para olmadan Lambadan çıkacak cin tarafından mı yapılacak. Kendisiyle çelişiyor.

جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ

Mücteba

Piyasada günlük yazı yazan elle tutulur birkaç yazardan olması hasebiyle kendisinin yazılarını paylaşıyoruz. Zaman zaman biz de "İstanbul'da oturduğu yerden ahkam kesiyor" diye düşünmüyor değiliz. Üzerinde güneşin batmadığı manevi imparatorluk kurulmuş dünyanın dört bir tarafında hizmet ediyor, bazıları sadece yazı yazıyor.

Söz konusu yazısına gelince isim vermeden bir topluluğun 15 özelliğini saymış. Özellikleri ayrı ayrı ele alınca; iyi niyetli olsun, kötü niyetli olsun bir amaç için yola çıkan tüm topluluklarda bazılarının olmazsa olmaz olduğu açıktır. Bu 15 özelliği ayrı ayrı değerlendirmek yerine her bir özelliği puzzle'ın parçaları gibi görerek resmin tamamına bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Yanlış mı düşünüyorum?

azizistanbul

Yazının bütününün nereye gittiğini ben anladım . Anladığım için de  azim ve gayreti eleştireceğine , oradaki azimden kastı olan diyolog ısrarını eleştirseymiş daha iyi olurmuş diyerek yazının kime hitab ettiğini ifade ettim zaten.

Ama yine de azim ve gayret bütün içinde bir parça da olsa eleştirilemez. Teşkilat ve hiyerarşiye muhtaç memleketimizde teşkilat eleştirilemez. Bugün üzerine  güneşin batmadığı  coğrafyaya hizmet eden resulullahımızın Ümmeti icabet olan evladına kuran ve itikat ve fıkıh öğreten. Ümmeti davet'e de Allahın varlığını ve birliğini öğretmeye gayret sarfeden .
  ÜÜÜssssküdaraaa giiiiideeer ikeeen aldı da bir yağmur şarkısını güney afrikalı bir müslümana öğretmekle gurur duyan değil güney afrikalı karnı aç sırtı çıplak müslüman evladına kuran ve itikat öğreten hizmet gurubu da bir teşkilattır ve sağlam diri dinç dinamik bir yapısı vardır.

Mehmet Şevket beyin yazılarına gelince evet piyasada okunacak pek fazla yazar olmadığı için en iyilerinden birisidir. Benim kanaatimde sizin gibidir ama bu tüm görüşlerini kabul edeceğimiz anlamına gelmez.
جُلُوسُكَ سَاعَةً عِنْدَ حَلَقَةٍ يَذْكُرُونَ اللهَ خَيْرٌ مِنْ عِبَادَةِ اَلْفِ سَنَةٍ