Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Takvim Okuma Usûlü

Başlatan zaman_1453, 29 Mayıs 2012, 12:33:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaman_1453

Takvim Okuma Usûlü

1-           Besmeleyle başlayacağız,
2-           Evvela Günün Tarihini okuyacağız,
3-           Sonra Hicrî ve Rûmî Tarihi okuyacağız,
4-           Sonra dipnotunu okuyacağız,
5-           Sonra en baştaki Âyet-i Kerime veya Hadis-i Şerif mealini okuyacağız. Hadis-i Şerif ise "Peygamber Efendimiz buyuruyor ki" diyerek; Âyet-i Kerime ise "Allahü Teâlâ buyuruyor ki" diyerek başlayacağız.  Ehemmiyetine binaen metni üç kere tekrarlayabiliriz.
6-           Sonra kaynağını okuyacağız,
7-           Daha sonra döndürüp arka tarafını okuyacağız.
8-           Bu vazifeyi kurslarımızda ve evimizde yaparak; her gün sohbet yapmış oluyoruz.
Sohbet-i Şerif ne kadar çok ve sık yapılırsa o kadar iyidir. Arabanın deposunu dolduruyorsun bir miktar gidiyor. Sonra benzin azalıyor, çekiyorsun istasyona bir daha dolduruyorsun; biraz daha gidiyor. Gene benzin azalıyor; bir daha dolduruyorsun. İstanbul'a kadar birçok ikmal yaparak gidiyorsun. Sohbetlerde böyle sık sık manevi ikmal yapılır; zevki ve şevki azalmadan artar devam eder, gider. Cenab-ı Allah buna muvaffak etsin kardeşlerim.
[Hasan ARIKAN ]

gariban.

Tesekkürler bende duymustum

efsanef

Allah razı olsun şahsen ben en baştan besmele ile hadisi şerif okur oradan aşağıya doğru okur giderdim sizin tarif ettiğiniz daha mantıklı hadisi şerifden sonra hemen arkasındaki onunla alakalı bir mevzu olduğu için birbirinden kopmamış oluyor.

lalegül

Güzel bir bilgi, sağolun.
Şu rahmete bakın ki,
insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,
sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.

Aziz Mahmud Hüdai (k.s)