Sünnî İslam Cemaati teşkilatı Kurulmalıdır

Başlatan Mücteba, 08 Temmuz 2012, 10:14:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mücteba

Sünnî İslam Cemaati teşkilatı Kurulmalıdır

Türkiye halkının yüzde sekseni Sünnîdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da Sünnî bir kurumdur.

Sünnî olmayan vatandaşlarımızın din işleri adaletli bir şekilde tanzim edilmelidir.

Devletin, vatandaşlardan topladığı vergilerle Diyanet işlerini yürümesi tenkit ediliyorsa, İslam Vakıfları Diyanet'e verilmelidir.

Devletten bağımsız ve özerk bir İslam Teşkilatı ve Cemaat kurulmalı, Müslümanların başlarına ehliyetli, liyakatli, ihlaslı, taqvalı, muktedir, müdebbir bir İmam-ı Kebir seçmelerine imkan tanınmalıdır.

Diyanet'te Farmason Afganîcilerin, Farmason Abduhçuların, bozuk Reşid Rızacıların, Reformcuların, Fazlurrahmancıların, Kemalist ilahiyatçıların, dinde yenilik ve değişim isteyenlerin, mezhepsizlerin, telfik-i mezahibçilerin kadrolaşmalarına izin ve imkan vermek bir zulümdür. Böyleleri Diyanet'ten adalete uygun şekilde uzaklaştırılmalı veya pasif hizmetlere kaydırılmalıdır.

Türkiye'nin Sünnî çoğunluğunu, şeytanî metot ve manipülasyonlarla, Ehl-i Sürnnet dairesi dışına çıkartmaya çalışmak zulümdür.

ABD'nin, AB'nin, Siyonistlerin, Haçlıların, onların içimizdeki yardımcılarının, Feministlerin; Avrupa Birliği normlarına uygun yeni bir İslam türetme çabaları bâtıldır. Hiçbir mü'min böyle bir şeye razı olamaz.

Kafirler mü'minlerin tek bir Ümmet olmasını istemiyor, böl parçala ve hükm et siyasetiyle Ehl-i İmanın birbirinden kopuk binlerce hizbe, fırkaya, cemaate ayrılmış olmasını istiyor.

Türkiyede laik devletten bağımsız Rum Ortodoks Patrikliği, Ermeni Gregoryen Patrikliği, Yahudi Hahambaşılığı ve başka dinî otoriteler var da, Müslümanların bağımsız ve özerk bir İmameti niçin olamayacakmış?

Bugünkü şartlar altında Ehl-i Sünnet Müslümanlarının başlarına ehliyetli ve liyakatli bir İmam-ı Kebir seçmelerinin zor olduğunu biliyorum ama bunu yine de istiyorum. Çünkü bütün zorluklara rağmen yapılması gereken budur.

Bağımsız bir İslam Cemaat Teşkilatı kurulmalı, başına ehliyetli bir İmam seçilmelidir ki, din hizmetleri Kur'ana, Sünnete, Şeriata uygun olarak yürütülebilsin.

Müslümanlardan her yıl milyarlarca dolar para toplayan bazı cemaatler bu teklifime sıcak bakmayacaklardır.

Soruyorum:

Müslümanlar hep bugünkü gibi param parça mı kalsınlar?

Müslümanların başında ehliyetli, liyakatli, muktedir, muttaqi, muhlis bir İmam-ı Kebir bulunmasın mı?

Müslümanların başına bir imam-ı Kebir nasıl seçilecektir? İşte en zor iş budur.

Böyle bir şahsın cemaatler, hizipler, fırkalar üzerinde olması gerekir.

Adaletinden, ihlasından, taqvasından, ehliyet ve liyakatinden herkesin emin olması gerekir.

Bu yazdıklarım hayata geçirilebilir mi?

Bunu bilmem... Lakin bu satırları yazmam gerekiyordu ve yazdım.

Mehmet Şevket EYGİ - 8 Temmuz 2012 Pazar

osmanlı

Şahsımca o bahsettiği müessenin başına (imamı kebir) şevki bey veya mısırlıoğlu gibi tüm ehli sünnet cemaatlere yakın ama hiç birine intisabı olmayan biri seçilebilir.
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...