"Allah'ın lânetini en çok üzerinde toplayan kimdir?

Başlatan Aktaılı, 10 Temmuz 2012, 23:25:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aktaılı

S.a.
Ciddi bir soru:
Allah'ın lânetini en çok üzerinde toplayan kimdir?

•   Bu şahıs, otuz kişiyi öldürmüş, ... kişinin ırzına geçmiş, .. it uğursuz, vs... birimi? (H a y ı r! Zîrâ böyle bir canavarın yapabileceği tahrîbat sınırlıdır. Öyle bir kötü kişi düşünün ki yaptığı nesillere tesir etsin ..., milyonları cehenneme sürüklesin! "Şeytan'mı?" diyeceksiniz. Hayır! Onu da geçen biri - "Nâs" suresinin sonuna bakın!)
•   Yalnız Allah'ın lânetini değil, aynı zamanda Allah'sız, kitapsız kâfirlerin de lânetini üzerinde toplıyan birimi? (E v e t!)
•   Bu şahıs, bazı kimseler için hürmetle eli öpülebilecek, ..."cenapları" diye hitab edilen, ..."size en içten selamları getirdik", ..."en derin kalbi teşekkürlerimizi sunarız", ..."islam yanlış anlaşılan bir din olmuştur ve bunda en çok suçlanacak olan müslümanlardır"... sözlerine muhatap olarak kendisine "tâzim" edilen biri olabilirmi? (E v e t!)

Cevaba yardımcı olacak Âyet-i Şerîfeler:   
-   Dinlerne tabi olmadıkça, senden ne Yahûdîler, ne de Hıristiyanlar asla râzı olmazlar. Bakara 120
-   Celâlim hakkı için! Sen o ehli kitâba her türlü mûcize ve hücceti getirsen, yine senin kıblene tâbi olmazlar. Bakara 145
-   Âyetlerimizi inkâr etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlar yokmu? İşte Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onların üzerinedir.  Onlar o lânette ebedi olarak kalırlar. Onlardan ne azap hafifletilir nede yüzlerine bakılır. Bakara 161-162
-   Hiç şüphe yokki Allah indinde din, İslâmdır. Âl-i İmrân 19     
-   Her kim İslamdan başka bir din ararsa bilsin ki, o din kendisinden asla kabul edilmiyecektir. Âl-i İmrân 85
-   Ey îman edenler, eğer o kitap verilenlerden her hangi bir gruba uyarsanız, sizi inandıktan sonra döndürür kâfir ederler. Âl-i İmran 100
-   Şu kendilerine Kitap'tan pay verilmiş olanları görmüyor musun? Kendileri sapıklığı satın alıyorlar ve istiyorlar ki siz de yolu sapıtasınız. Nisâ 44     
-   Şüphesiz Allah kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında dilediğini bağışlar. Allah'a ortak koşan, muhakkak ki, derin bir sapıklığa düşmüştür. Nisa 116   
-   Ey kitap verilenler, dininizde aşırılığa gitmeyin ve Allah hakkında yalnızca gerçeği söyleyin! Meryem oğlu Mesih İsa, yalnızca Allah'ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı kelime'si ve ondan bir ruhtur; başka birşey değil. Gelin Allah'a ve O'nun peygamberlerine îman getirin ve "üçtür" demeyin. Bundan vazgeçin; hakkınızda hayırlı olur! Allah, ancak bir tek İlah'tır, hâşâ O'nun bir oğlu olması asla düşünülemez. Nisâ 171
-      Size din olarak İslam’a razı oldum. Mâide 3 
-   And olsun, “Allah, Meryem’in oğlu Mesih’dir” diyenler, muhakkak küfretmiştir. Mâide 17   
-   “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler, elbette küfretmişlerdir. Mâide 73     
-   Onlar, Allah'ı bırakıp hahamlarını ve rahiplerini, bir de Meryem oğlu Mesih'i rabler edindiler. Oysa ki, hepsi ancak bir ilâha ibâdet etmekle emrolunmuşlardı ki, O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur; O, onların ortak koştukları herşeyden münezzehtir. Tevbe 31         
-   Az kalsın, söyledikleri sözden gökler çatlayacak, yer yarılacak ve dağlar parçalanıp dağılacaktı, O Rahmân'a çocuk isnad ettiler diye. Meryem 90-91   
-   Ey îmân edenler! Düşmanlarımı ve düşmanlarınızı dost edinmeyin. Mümtehine 1.

Aranan şahıs: "Papa" 

Şimdi de Allah'sız, kitapsızların Papa cenapları(!?) ve avanesi için yazdıklarına bakalım.
Friedrich Nietzsche (dünya çapında bir düşünür fakat inancı olmıyan bir kimse, "Kriminalgeschichte des Christentums" adlı kitabın1 önsözünde (Einleitung) şöyle diyor: 

»Ich verurteile das Christentum, ich erhebe gegen die christliche Kirche die furchtbarste aller Anklagen, die je ein Ankläger in den Mund genommen hat. Sie ist mir die höchste aller denkbaren Korruptionen ... sie hat aus jedem Wert einen Unwert, aus jeder Wahrheit eine Lüge, aus jeder Rechtschaffenheit eine Seelen-Niedertracht gemacht...
Ich heiße das Christentum den einen großen Fluch, die eine große innerlichste Verdorbenheit, den einen großen Instinkt der Rache, dem kein Mittel giftig, heimlich, unterirdisch, klein genug ist – ich heiße es den einen unsterblichen Schandfleck der Menschheit ..." Friedrich Nietzsche

Şöyle tercüme edebildim:
Hıristiyanlığı mahkûm ediyorum; bir davacının hiç ağzına almamış olduğu, suçlamaların en korkuncu ile Hıristiyan kilisesini itham ediyorum. Banim için akla hayâle gelebilecek en büyük sahtekar... "Değer" taşıyan her şeyi" bir "hiç" etti; her "gerçeği" bir "yalan", her "dürüst şeyi" bir "alçaklık" hâline getirdi... Hıristiyanlığı - büyük bir lânet, tamâmen tefessüh etmiş, büyük bir intikam içgüdüsüyle hareket eden, hiç bir zehri, sinsiliği, aşağılığı kâfi görmiyen - insanlığın "ebedî yüz karası" îlan ediyorum... Friedrich Nietzsche

Yukardaki ithâma bir nokta daha ilâve etmek isterim: "Tek bir yaratanın varlığına inanan milyonlarca iyi niyetli kimsenin, eğitildikleri sapık ideoloji yüzünden, dejenere ve cehennemlik olmalarının vebali de onların üzerindedir."

Kaynaklar:
1  Kriminalgeschichte des Christentums, Yazarı: Karlheinz Deschner, sekiz cilt, 8.700 sayfa, yazar 1.400 kaynaktan faydalanmış. (İnternette bilgi bulabilirsiniz.)
2  Dört İncil Yazılması Derlenmesi Muhtevası Farklılıkları ve Çelişkileri, Yazarı Prof. Dr. Şaban Kuzgun (Okuduğum en güzel ilmî kitaplardan biri; nûr içinde yatsın!)
~ . ~ . ~

Be adam! Aradan uzun seneler geçti, neden horlatıyorsun bu fitneleri?
Doğru! Uzun seneler evvel birtakım muzır fidanlar ekilmişti ama iş orda bitmedi. (Mesela birileri o zaman yapılanların hatâlı olduğunu itiraf edebilirdi; olmadı.) Aktüel olaylar bu fidanların büyüdüğünü, yeşerdiğini, gün be gün gösteriyor. Nerdeyse gözümüzü çıkaracak!

Vesselâm

tk1978

Arkadasim. Öyle seyler yaziyorsun ki, yani Insan diyeceklerini, daha dogrusu söyliyecek söz bulamiyor.
Nietzsche hayatinin yarisini Psikolojik rahatsizliklarla gecirmis, diger yarisini Aile efradi tarafin´dan yatalak olarak bakilan bir kisi. Sadece " Christentum" dediginiz yani Hristiyanlik degil, Adam Dinlere top yekün karsi. Allahsiz, Kitapsizin teki.
Pesimist bir zihniyeti kendine secip, assaglarin assagi olmus bir Adami getirip, onun dediklerini hatta Kitabini dahi tavsiye etmek biraz Cahilce olmus. Misal veeceginiz sahislara daha dikkat etmek´de fayda var...

Incilin ne oldugu zaten belli. Selefiler bu kiyaslamayi severler. Incili Kuran ile kiyas yapa yapa bir hal olurlar. Biz( Yani Müslümanlar) zaten Incilin ne oldugunu biliyoruz. Kurani Kerim´de mevcut. unu daha fazla irdelemeye, arastirmaya gerek yok ki. Ilim yapacaksaniz, Ilmihal´den baslayip, Ehli Sünnet ulemanin Kitaplarina sarilip Amel etme yönüne gitmeniz, daha akillica olur diye tavsiye edebilirim....

Vesselam

Aktaılı

Arkadaşım,

1.   "Pesimist bir zihniyeti kendine secip, assaglarin assagi olmus bir Adami getirip, onun dediklerini hatta Kitabini dahi tavsiye etmek biraz Cahilce olmus." diyorsunuz.

Yazımda, Nietzsche'nin herhangi bir kitabını tavsiye etmiş olduğum bir yere rastlamadım. Onun "Kriminalgeschichte des Christentums, yazarı: Karlheinz Deschner.." adlı kitaba yazdığı önsözü naklettim. Lütfen tekrar okuyun!

2.   Yazımda Nietzsche'nin "inanç" tarafından da bahsetmiştim ("dünya çapında bir düşünür fakat inancı olmıyan bir kimse, ...") gözünüzden kaçmış olmalı.

3.   "Biz (Yani Müslümanlar) zaten Incilin ne oldugunu biliyoruz. Kurani Kerim´de mevcut. unu daha fazla irdelemeye, arastirmaya gerek yok ki" ifadeniz.

Çok değer verdiğim bağzı âlimler İncil'i daha fazla irdelemeye, arastırmaya gerek olmadığını düşünmüyor olacaklar ki bu mevzuda kitaplar yayınlamışlar. Bunlardan biri de yazımda kaynak olarak verdiğim "Dört İncil.." hakkındaki kitap (Sadakat.net'in da reklamını yaptığı Fazîlet Neşriyâtı yayınlarından.)

"Yeni müslümanlar" tâbirine yabancıyım. Yeni bir yol (école) herhalde? Hemde sizin gibi İncil'in ne olduğunu bilen kültürlü kimselere sâhip! Hayırlı olsun! Eserlerinizi açıklarsanız, faydalanmış oluruz.

Biz ise eski müslümanlardanız; "Kalu Belâ'dan kalma!"

Vesselam