Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Bu Sese kulak verin

Başlatan tk1978, 13 Temmuz 2012, 14:48:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tk1978

Baktigimiz vakit hayatimiza, herkezin Nefsinin pesin´de kostugunu bu konuda´da az veya cok durumuna göre Israf´da bulundugunu görmekteyiz. Kimimiz yeni cikan bir iPhon pesin´de, diger yeni cikan bir baska cihaz pesin´de kostugunu sahidiz. Birde su verdigim link´den diger Müslüman Kardeslerimizin hangi gayret icin´de olup neler pesinden kostuklarina bakip, diger muhtac din Kardeslerimizin nelerle mutlu olduklarina gelin  beraber göz atalim...
Bunu izledikten sonra sölye basimizi iki elimizin avuclari arasina alip kendimize soralim. Bu KARDESLERIMIZ icin ne yapa bilirim? Bana hakikaten bir iPhon´mu lazim, yoksa bu Kardesimin ihtaycinin giderilmesimi lazim. Bana evim´de 3 boyutlu TV mi lazim, yoksa din Kardesimin yarasina bir melhemmi lazim. Bu ay israf etmeyip, az yiyip az icip bir lokma´da Din Kardesime göndermenin cabasindamiyim, yoksa aklimin ucundan dahimi gecmiyor....

Mutlaka hepimiz bir seyler yapma gayreti icindeyiz. Ama bu gayret az degerli Kardeslerim. Hemde cok az. kendimizi parcalarcasina gayret edip, sabah aksam bu Kardeslerimizi kendimize dert edinip, gerekirse onlar icin calisip, onlar icin ugras vermemiz lazim. Utanma´dan boynumuzu bükmeden gerekirse Aile mensuplarimiza kapi kapi varip " ey benim sevgili amcam, dedem, ninem, Teyzem. Zaman hizmet zamani. Zaman din Kardesini kollama zamani. Hadi beraberce gayret sarf edelim, bu din Kardeslerimizi kalkindiralim. Ellerin´den tutalim. Allahü Teala bunu bekliyor, Resulullah bunu istiyor bizden. Eshabi Kiram bu durm´da ne yapardi? HZ. Ebubekir ne yapti? Hz. Ömer ne yap´di. Peki biz ne yaptik? Hani Ümmettik. Hani Sahabeleri seviyorduk ve yolun´dan gidecektik. Iste bize Cihad imkani" diyerek kapi kapi dolasip, Aile ferdlerimizi tesvik etmemiz gerek. Durmadan yilmadan. Gece ve Gündüz. Buyrun izleyin linki ve düsünün.

http://www.diversitydernegi.org/tr/default.asp

Islam aski icin yanan Din Kardesime iste firsat. Tart bakalim Dünya menfeatimi agir basiyor, yoksa Imanin´mi.....

mazhar

tk1978