İnsanın evleneceği kişi tamamen alın yazısımıdır?

Başlatan cilek, 01 Nisan 2006, 11:29:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cilek

Bir sorum olacak

İnsanın evleneceği kişi tamamen alın yazısımıdır?
AllahU EKBER

muallim_abi

Alıntı yapılan: "cilek"BİR SORUM OLACAK

İNSANIN EVLENECEGİ KİŞİ TAMAMEN ALIN YAZISIMIDIR.

Cevap: Evet
Okuduk, okuttuk, unuttuk; üç kaf bir araya geldi, olduk bir kukuk..
nemsavi@hotmail.com / incemeseleler.com

telecafe

Gelin ata binmis yine de,yaa nasib dermis.
Herkes baskasinin degil,kendi rizkini yermis.
Kader kitabinin sahifelerini okuyamiyan insan,
Habire fütursuzca,kitabinda olmiyani istermis.

Buğulu Ay

evlilik külli kadermi yoksa cüzi kadermi ayrıntılı bir şekilde açıklarmısınız.bunu açıklamam gereken kişiler var ben külli kader diye inanıyorum aile ilgili her türlü meseleyi ayrıntılı cevap bekliyorum lütfen
BENİM DOĞRU SÖYLEMEM, BANA DOST BIRAKMADI. (Hz. Ömer r.a.)

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الله هو ا لو لي

hizmetci

evet öyle alin yazisi kardesim
kader iki kisimdir:1)degisen kader, ecelimiz gibi,nitekim duha ve ibadetlerimizle ecelimiz tehir edebilir
2)degismeyen kader, evlilik gibi, yani anlimiza kim yazildiysa onunla evlenecegiz
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

Buğulu Ay

الله هو ا لو لي

hizmetci

hayir efendim degisir dedik ya ibadet ve dua ile nitekim yarabbi sana ibadet edip hayirli kul olmak icin ömrümüzü uzat demiyormuyuz?
hem dünyaninda kackez ömrü bitmis dualar ile ayakta s4))
AllahIM BANA SENIN SEVGINI; SENIN SEVDIKLERININ SEVGISINI VE BENI SANA YAKLASTIRAN HERSEYIN SEVGISINI VER!!!AMIIN.

hafiii09

degismez egerki biz dua ediyorsak oda kaderimizde yazdigi icin  dua ederek su kadar su kadar ömrünü uzatacak diyee zira Peygamber Efendimiz'e(s.a.v.) bir zat gelip Ya RasülAllah bana felanca hanim ile izdivac etmem icin dua edermisin dediginde Peygamber Efendimiz(s.a.v.) nasip konusunda ben bile dua etsem degismez (kaderi mübremdir)

Buğulu Ay

daha ayrıntılı kaynaklara dayanarak anlatabilecek birileri var mı lütfen

الله هو ا لو لي

sade vatandaı

O an geldimi ne bir an ileri alabilirsiniz,nede bir an geri. Ayrıca evlilik konusunda ben hep şey diye düşünürüm.Allah adalet sahibidir,kişi nasılsa Allah ona öyle bir eş yazar.Atalar ne demiş tencere kapağını bulmadan kaynamazmış.

Buğulu Ay

الله هو ا لو لي

hafiii09

evet mektubaati rabbanide kader ve kaza mektubunda böyl ebir cümle vardi evlenecegi kisi kaderi mübremdir asla degismez ......

Buğulu Ay

Alıntı yapılan: hafiii09 - 01 Ağustos 2009, 02:05:54
evet mektubaati rabbanide kader ve kaza mektubunda böyl ebir cümle vardi evlenecegi kisi kaderi mübremdir asla degismez ......

bana sayfa verebilirmisiniz

yada kaçıncı mektubta yazıyor bu

الله هو ا لو لي

Buğulu Ay

bu forumda şu konuyu şöyle kaynaklarla antabilecek tek kişi yok mu yahu :S

الله هو ا لو لي

Devri Âlem

97- Kiminle evlenileceğin ezelde muayyen olup, hiç bir surette değişmeyeceğini hatta, Eshâb-ı Kiram’dan bir zâtın Peygamberimize (sallAllahu aleyhi vesellem) “Falan kadınla evlenmek istiyorum, duâ buyurun” demesi üzerine: “Eğer sana, İsrâfîl, Mîkâîl, Cebrâîl, ve Hamele-i Arş, (A.S.)duâ etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin.” (Râmûz:357/9) diyerek bu hakikate işaret ettiğini biliyor muydunuz ?

kaynak:

http://www.sadakat.net/forum/hakikat-ekseninde/ynt-99-meselei-muhimme-calismasi-t4199.0.html;msg159471#msg159471
اَلْعِلْمُ يَرْفَع بُيوتًا لاَعِمَادًا لَهَا وَالْجِهلُ يَهْدِم بِيُوتَ اْلعِزَّ وَلْكَرَمِ