Cuma Namazimi Ikindi Namazimi?

Başlatan wi11m001, 02 Kasım 2012, 11:42:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wi11m001

S.A. Hayirli Cumalar,

is yerimin yakininda bir cami var. Teneffüsde oraya gidib namaz kiliyorum. Bugünlerde, Aksam namazi cok erken oluyor, yani isden cikinci aksam vakti grimis oluyor.

Onun icin  Ögle Namazini kildiktan sonra ~5 dakika sonra ikindiyi kilip, ikisini yakin zamanda kilmis oluyorum.
Simdi Cuma gününe gelinci 2 secenegim var:

1) Cumaya gitmek ve ikindi namazini terk etmek
2) Cumaya gitmeyip cumayi terk etmek, ve onun yerine ögle namazini kilip arkasindan ikindiyi kilmak

Maalisef baska secenegim yok, cünkü hem Cumaaya hem de  ikindiye gitsem, ~1 Saati geciyor, okadar da Mola alamiyorum.

Hangisini tercih etmem gerek, hangisi daha hayirlidir?
Hadisi Serif: "Kim Allah'tan baska ilah olmadigina Allah'in bir ve seriksiz olduguna ve Muhammed'in onun kulu ve Resulu (elcisi) olduguna, keza Hz. Isa'nin da Allah'in kulu ve elcisi olup, Hz. Meryem'e attigi bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduguna, keza cennet ve cehennemin hak olduguna sehadet ederse, her ne amel uzere olursa olsun Allah onu cennetine koyacaktir." Buhari, Enbiya 47; Muslim, Iman 46, (28); Tirmizi, Iman 17, (2640)

sugibi

öğle ve ikindiyi kılman lazım. Hanefi mezhebinde cuma namazı halifenin izni ile farzdır. halife olmadığında farz olmadan kılınabilme selahiyeti vardır. Siz öğle ve ikindiyi kılmanız farzdır.