Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Önemli bir soru

Başlatan antepli, 22 Mayıs 2006, 16:55:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

antepli

Tesettürlü bir bayan yakınım açık öğretimden üniversite okuyormuş.Nisan ayındaki sınavlara başını açarak girmiş.Bana bu konudaki görüşümü sordu dün.Dediki haziran ayında sınavlar var,sence napmalıyım?Bende dedimki dünyalık bir menfaat için haram işlemeni günaha girmeni istemem ama geleceğinede etki etmek istemem dedim.Ama dinen caiz olmaz bu yapacağın dedim.Bir defada siz sevgili kardeşlerime sorayım dedim.Bu yakınım ne yapmalı?????
Bu dünyanın cefasından sefasına sıra gelmez.gafil olmayın ilme çalışın geçen günler geri gelmez...

Himmet

Alıntı yapılan: "antepli"Bu yakınım ne yapmalı?????

Kardeşim kişisel görüşüm, taviz vermeyen herkes gibi bu arkadaşınızda beklemeli.
Taviz tavizi getirir.Geleceğini düşündüğüne göre, çalışmayıda düşünüyordur.O zaman ne yapabilecek?Ortam malum!!
Zâtının, Sıfâtının, Esmâının, Efâlinin Hudutsuzluğunca Şükürler Olsun Yâ RABBİİM..

İsra

dünya için değmez siiznde dediğiniz gibi... açmamalı diyorum bende...Allahtan ümit kesilmez inşaAllah ilerde bu sorun çözülür o zaman gönül rahatlığıyla girer sınavlarına

mars

Arkadaşlarıma katılıyorum.. Tesettür farzdır, denî dünyanın üç kuruşu için değmez bu tür haramlara tevessül etmeye...

muhacir

Allahın rızasını umarak dine aykırı dünyevi bir işten vazgeçen bir kişiyi Mevla bu filinden dolayı iki cihanda da ödüllendirir kardeşim.
amâ ve hırsa uyup nefs ile mahkûr olma,
Rahatın zâil olur,nâmı meşhur olma,
Sohbet-i Arif-i Billah'a eriş, dûr olma,
Saltanat-ı Mesned-i Dünya ile mağrur olma.

sermin.cetin

Alıntı yapılan: "mars"Arkadaşlarıma katılıyorum.. Tesettür farzdır, denî dünyanın üç kuruşu için değmez bu tür haramlara tevessül etmeye...
:x  :x  :x  :x  :x  :x
Şimdi seni analar,Arıyor ağlar gibi...,
Ey yetimler yetimi,
Ey garipler garibi!
Düşkünlerin kanadıydın.
Yoksulların sahibi;
Nerde kaldın ey Resûl,
Nerde kaldın ey NEBİ?

müteallim

Alıntı yapılan: "mars"Arkadaşlarıma katılıyorum.. Tesettür farzdır, denî dünyanın üç kuruşu için değmez bu tür haramlara tevessül etmeye...

huda razzaku alemdir riziksiz kul yaratmazya.

rizka degil razzaka tevessül ediniz.

dahada yapamiyorsaniz haram yerleri göstermekdense ehveli ser dedigimiz perük takarsiniz.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

muhacir

müderris 3
peruk takmayla tesettür emri yerine mi geliyor??!!!!

LÜTFEN AYET MEALLERİNİ DİKKATLE OKUYALIM.
Nur süresi:31
- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler............

Ahzab süresi 59:
-  Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir..

mars

Hocam peruğa Peygamber efendimizin laneti yokmu???? Peruk nasıl ehveni şer olcak ??:roll:
Ayrıyeten arkadaşlarında dediği gibi tesettür hasıl olmuyoki tam mansıyla.. Hadi saç görünmedi diyelim boyun vesair diğer uzuvlar nolcak???

müteallim

Alıntı yapılan: "mars"Hocam peruğa Peygamber efendimizin laneti yokmu???? Peruk nasıl ehveni şer olcak ??:roll:
Ayrıyeten arkadaşlarında dediği gibi tesettür hasıl olmuyoki tam mansıyla.. Hadi saç görünmedi diyelim boyun vesair diğer uzuvlar nolcak???

kardesim meseleyi yanlis anladiniz herhalde.benim yazimin icinden sadece perük kelimesini almissiniz.halbuki ondan evvel iki cümle yazmistim oraya hic temas etmemissiniz.

Rizki veren H.Z.Allahdir.kimseyi riziksiz birakmaz.baska yerlerde rizkini arasin manasinda yazdim. eger olmuyor illada sinavlara girecem diyorsa tamamen acilip girmekdense sacini ve tenini göstermiyecek sekilde ehveni ser olarak perük taksin dedim.en azindan birazcikda olsa korunmus olur. Yoksa perük helaldir manasinda söylemedim.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

müteallim

Alıntı yapılan: "muhacir"müderris 3
peruk takmayla tesettür emri yerine mi geliyor??!!!!

LÜTFEN AYET MEALLERİNİ DİKKATLE OKUYALIM.
Nur süresi:31
- Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler............

Ahzab süresi 59:
-  Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir..

Cuma sohbetleri bölümünde o ayeti celileler ile alakali mahremiyyet bölümünde yazilarim var siz oradan daha genisini bulabilirsiniz.

Perük takmakla tesettür olur diye bir sey söylemedim.asagida mars arkadasimiza cevabinida yazdim lütfen oradan okuyunuz.selamlarimla.

muhacir

müderris_3 demiş ki
Alıntı Yap

Cuma sohbetleri bölümünde o ayeti celileler ile alakali mahremiyyet bölümünde yazilarim var siz oradan daha genisini bulabilirsiniz.

ayetin devamını, sizin dikkatinizi konuya çekmek için yazmadım.Başörtüsü ile ilgili kısmı aldım.(Elmalı Hamdi Yazır.meali)Cuma sohbetleri bölümünde mahremiyet konusunda da dikkatinizden kaçan kısmen düzeltilmesi gereken yazılarınız var.

Alıntı Yap
Rizki veren H.Z.Allahdir.kimseyi riziksiz birakmaz.baska yerlerde rizkini arasin manasinda yazdim. eger olmuyor illada sinavlara girecem diyorsa tamamen acilip girmekdense sacini ve tenini göstermiyecek sekilde ehveni ser olarak perük taksin dedim.en azindan birazcikda olsa korunmus olur. Yoksa perük helaldir manasinda söylemedim.

hem burada üç kuruşluk geçiçi dünya menfaati için,;helal olmadığını söylediğiniz bir fiil niye tavsiye edilir ki?
selamlar

mars

Alıntı Yap
kardesim meseleyi yanlis anladiniz herhalde.benim yazimin icinden sadece perük kelimesini almissiniz.halbuki ondan evvel iki cümle yazmistim oraya hic temas etmemissiniz

Hocam o söylemiş olduğunuz iki cümleyide okudum onlar zaten bu sahifede görüşünü belirten arkadaşlarınkinden farklı değil.. Peruk konusundaki görüşünüz çookk dikkatimi çekti açıkcası şaşırttı da ondan o cümlenizi ele aldım. Yine aynı şeyi söylüyorum. Peygamber efendimizin laneti olduğuna göre haramdanda çok bi farkı olmasa gerek.. Acizane görüşüm....

racül

Peruga lanetle ilgili hadisi serifi bulabilir misiniz bir yerden?

...

Bir de bazi sapkaya benzeyen basliklar var, onlarla iceri girmek de mümkün olabilir belki.. Boyuna bir fular mesela..? :lol:
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident

mars

Kaynağını hatırlayamadım ama en kısa zamanda bulmaya çalışcam inş...