Vitir namazında niçin iki kere tekbir alıyoruz?*

Başlatan asamet, 28 Ağustos 2006, 19:46:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asamet

Arkadaşlar devamlı kafamı karıştıran iki tane soru sormak istiyorum sizlere

1.Vitir Namazında(Yatsı Namazının son 3 rekatı) Niçin İki kere Tekbir Alıyoruz  ?

2.Yatsı namazının son 3 rekatı olan vitirde 2. tekbiri alırken elimizi aşağı indirmeden mi tekbir alacağız yoksa elimize yanlara salıp daha sonra mı tekbir alacağız..?

müteallim

evvela sunu anöamaya calisalim.yatsi namazi on üc rekat degil on rekatdir.sonunda kilinan üc rekat vakti yatsidan sonra olmak üzere vitir yani vacip bir namazdir.

iki kere tekbir alinmasi  Rasülüllah ücüncü rekatda zammi süreyi okudukdan sonra rüküya gidecegi zaman kendisine cehennem gösterilir.ve rüküya gitmeden o heyecanla tekbir alir ve kunut düalarini okur.

ellerin yanlara saliverilmesine gelince vvela eller yanlara salinir sonra tekbir alinir cünkü Rasülüllah efendimiz öyle yapmistir.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

c e z a

Allah razı olsun müderris_3 kardeşim ben de bilmiyodum. :x

müteallim

Alıntı yapılan: "c e z a"Allah razı olsun müderris_3 kardeşim ben de bilmiyodum. :x

burasi ögrenme meydani her kez buyursun.

Soru tekbir alirken Allahü ekber kelimesi kularlardami bitecek yoksa elleri baglayincami bitecek.
  Kuslar gibi ucmasini baliklar gibi yüzmesini ögrendik amma kardesce yasamasini ögrenemedik

armonya

Elleri bağlarken herhalde doğrumu?
Ne azap ne sitem yalnızlıktan...Kime ne; aşılmaz duvar bendedir...Süslenmiş gemiler geçer açıktan, Sanırım, gittiği diyar bendedir. Yaram var...Havanlar dövemez merhem, Yüküm var... Bulamaz pazarlar dirhem, Ne çıkar; Yollar ki, Allaha çıkar, bendedir...

zaman_1453

Tekbir alırken  ...ber lafzı Kulaklarda bitecek
Zaten  "Allah Büyüktür "derken elleri indirmek pek doğru olmuyor....

serhendi

Alıntı yapılan: "zaman_1453"Tekbir alırken  ...ber lafzı Kulaklarda bitecek :!:  :!:  :!:  Zaten  "Allah Büyüktür "derken elleri indirmek pek doğru olmuyor....

evet zaman 1453 kardeşin dediği gibi tekbir eller kulak memesinde iken son bulacak...mekasidut talibiyn de okumuş idim....

açıklamalar için tşk. ederiz müderrris_3 kardeşim (ben de bilmiyordum)
b]
Gör zâhidi kim sâhib-i irşad olayım der
Dün mektebe vardı bugün üstâd olayım der.
(Bağdatlı Ruhi)[/b]

sentez

tekbir konusunda çok büyük eksikliği dile getirmişsiniz.Allah razı ve mennun olsun...ya bu ayrıntıyı bilen o kadar az ki..... :x tekbiri yanlış alan bir imamın arkadasında namaz kılmak doğru olur mu?
YAŞASIN AYNI GÜNEŞİ EMZİRİP İKLİMLERE İKLİMİMİZDEN ALIN TERİ İLE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLER...
(kalbimde ve dualarımda daima SİZ ler olacaksınız.bunda asla şüpheniz olmasın..)

müteallim

Birde tekbir alirken kafasini yukari kaldiranlara ne dersiniz.`???

yesil-TUNA

Alıntı yapılan: "Müderris_3"Birde tekbir alirken kafasini yukari kaldiranlara ne dersiniz.`???

selametle deriz... :oops: (bu işin esprisi)

sanırım bu dalgınlığın, aklın başka yerde olduğunun alameti olsa gerek...
ben dahi tekbir alırken değilde kıyamda beklerken gözler havaya kayıyor (tabiki aklım başka yerlerde) hata ediyoruz...ihlaslı bir namaz kılamıyoruz....DOĞRU NAMAZ KILAMIYORUZ...
...............................

(Doğru kılınan nemâz, insanı fahşâdan ve münkerden herhâlde uzaklaşdırır) buyuruldu. İnsanı kötülüklerden uzaklaşdırmayan bir nemâz, doğru nemâz değildir. Görünüşde nemâzdır. Bununla berâber, doğrusunu yapıncaya kadar, görünüşü yapmayı elden bırakmamalıdır. Büyüklerimiz “rahmetullahi aleyhim ecma’în”, (Bir şeyin hepsi yapılamazsa, hepsini de elden kaçırmamalıdır) buyurdu. Sonsuz ihsân sâhibi olan Rabbimiz, görünüşü hakîkat olarak kabûl edebilir. [Böyle bozuk nemâz kılacağına, hiç kılma dememelidir. Bu sözü din düşmanları çıkarmışdır. Böyle bozuk kılacağına doğru kıl demelidir. Bu inceliği iyi anlamalıdır.]
........
MEKTUBAT-85
b]Bütün dünya benim olsa gamım gitmez nedendir bu?
Ezelden gam türabıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.
[/b]

söz verdik

ölümümüzden  sonra mezarimizi aramayiniz,bizim mezarimiz ariflerin gönüllerindedir...mevlana