Ehli Sünnet Vel Cemaat Ne demektir..?

Başlatan Aiıe, 21 Eylül 2006, 18:48:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aiıe

Sayın hocalarım bu konu hakkında biraz bilgim var ama ayrıntılı bilgi verirseniz çok çok memnun kalacağım ...
ula Bela Gelmez kul Azmadıkça
Hak Bela Vermez Kul Azmadıkça

ruchanim

Fırka-ı Naciye, kurtuluşa eren, ahiretteki her türlü azabtan beraet ederek, necatını, kurtuluşunu eline alan topluluk, zümre demektir ki, bunun bir adı da Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaattir. Diğer bir ifade ile Fırka-ı Naciye, Kur'an-ı Kerîm'in hükümlerini kabul ve tasdik etmekle onlara uyan, Hz. Peygamberin ve O'nun büyük Ashâbının yolunu aynen takip eden büyük topluluk, Cemaat demektir.

Hz. Peygamber (s.a.s) Ebû Hureyre'den rivayet edilen bir hadislerinde: ".... Ümmetim yetmişüç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka Cehenneme gidecektir", buyurmuşlardır. Ayrıca bu türden olan hadislerin devamında sahabîlerin, Fırkaı Naciye'den sormaları üzerine Hz. Peygamber, Fırka-ı Naciye'yi: "Benim yürüdüğüm yola ve bu yolda beni takip eden ashabımın yoluna uyanlardır." diye tarif etmiştir.

İşte Yüce Allah'ın Resulü Sevgili Peygamberimizin ashabının yoluna uyanlara "Sünnet ve topluluk mensubları" anlamında Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat" denilmiştir

Oruc_Reis

Alıntı yapılan: "Aişe"Sayın hocalarım bu konu hakkında biraz bilgim var ama ayrıntılı bilgi verirseniz çok çok memnun kalacağım ...

Muallım hoca mızın fıkhve akaıt bolumunde  Ehlı sunnet ve-l cemaat  nedır detaylı bırsekılde yazmıstır oraya bakarsanız daha ıyı olur .

ve bosyere fazla mesgul etmeyız buraları ıns :oops:  

http://www.sadakat.net/forum/viewtopic.php?t=3482
cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.

osmanlı

kısaca İmamı Eş'ari ve İmamı Maturi di hazretlerinin mezhepleri günümüzde ehli sünnettir. mutezile cebriye selefiye gibileri kıvır zıvırdır.fazla uzatmaya gerek yok şahsen. :x
Devrimci akıla sahip olanlar, luciferin yeni dünya düzenini yemezler...