Haberler:

X adresimiz

Ana Menü

Hz.Ömeri aglatan cocuk...

Başlatan mulheme, 18 Mart 2004, 14:24:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mulheme

Hazreti Ömer Efemdimiz, mübarek adetlerinden idi ki, her zama camiye giderlerdi.Bir gün yine Mescidi Serife giderken,bir cocugun kosarak,acele acele Camiye gittigini gördü.Hz Ömer Efendimiz,cocuga:

-Yavrum, ne oldu böyle acele acele Camiye kosuyorsun,dedi.
-Cocuk:
Namaza gidiyorum efendim namaz vakti yaklasti,Abdestim yok,Ezan okunmadan Abdest alacagim dedi.
-Hz.Ömer:
Yavrum sen daha kücüksün,sana namaz farz olmamistir buyurdu.
-Cocuk:
Efendim,bu isin büyügü kücügü olurmu?
Dün benden kücük bir cocuk vefat etti,dedi.
-HzÖmer Efendimiz,cocugun bu sözlerinden cok duygulandi,
bu sözleri cocuktan isitnce cok agladi.Ya Rabbi! Bu cocuk ne iyi, ne akilli cocuk,dedi!!

Vuslat Yolcusu

Alıntı Yap
bu sözleri cocuktan isitnce cok agladi.Ya Rabbi! Bu cocuk ne iyi, ne akilli cocuk,dedi!!

:x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x

Mstfx67

Allah razi ve memnun olsun 8)  8)  8)  8)
BA$KASININ AYIBINI SÖYLEMEYi DÜSÜNDÜGÜN ZAMAN NEFSININ AYIBINI hATIRLA!!!

Lika

Ne içindeyim zamanın,Ne de büsbütün dışında;Yekpare geniş bir anın Parçalanmış akışında,
Rüzgarda uçan tüy bile Benim kadar hafif değil.Başım sukutu öğüten Uçsuz, bucaksız değirmen;İçim muradıma ermiş Abasız, postsuz bir derviş;
Kökü bende bir sarmaşık Olmuş dünya sezmekteyim,Mavi, masmavi bir ışık Ortasında yüzmekteyim

osmanlıtorunu

tessekurler.. cok guzel kissaydi Allah razi olsun (a.e.o)
Öyle Birine 'Ata' De ki, 'Peygamber Övgüsü' Almış Olsun!
.

omur

Ey Rabbim! Beni namazi hakkiyla kilan biri yap, zürriyetimden de (böyleleri yarat)! Ey Rabbimiz! Duami kabul et!

Ibrahim Suresi:40

Yesıl Koskum

Zıra Kucuk Odunlar Olmadan Buyukler Yanmaz

cennet_nuru

Alıntı yapılan: YESIL KOSKUM - 09 Ağustos 2010, 00:52:09
Zıra Kucuk Odunlar Olmadan Buyukler Yanmaz

&)) zs2))
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

nura