Hangisinde pişirilmeli?

Başlatan Tuğra, 24 Ağustos 2009, 12:36:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Budak

Doğruda kardeşim bakırıda dikkatli kullanmak gerekiyor.
Aksi halde zehirlenmeye yol açıyor.Biz bir keresinde bakır tencerede heveslenip yemek pişirdik. Sonra da çoluk çocuk  gözümüzü hastanede açtık. Artık bakırdan kullanmam. İyice kalaylatıp kullanınca bişey olmuyormuş.Ama bir kere gözüm korktu.
yine bildiyinden şaşma demişler. En iyisi çelik ve teflon :)

Gül_Sultan

       Geçmiş olsun budak kardeşim, yalnız dediğiniz gibi herşeyde olduğu gibi Bakır tencereye de bakım gerekiyor. Daha dün bakırcılar çarşısından valideyle beraber güzel dövme bir bakır tencere aldık, bakımsız bir tencere yalnız onu kalaylattığımız zaman çok güzel olacak inşaAllah. Hemde ömürlük torunlara bile kalır.Tabi yılda en az bir defada kalaylatacaksınız. Diğerleri gibi kullan at değil. Belkide eskiye olan hevesimden seviyor olabilirim, bakır kabları. :)
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.