Yemeyen Çok Şey Kaybeder

Başlatan Tuğra, 16 Ocak 2010, 03:22:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuğra




Yemeğini, böreğini, kavurmasını, nasıl severseniz onu yapın ama asla vazgeçmeyin. O tam bir şifa kaynağı..

Soğanın kardeşidir pırasa. Onun kadar faydalıdır ama onun kadar ünlü değildir.

Doymuş yağ ve kolesterol acısından oldukça düşük değerlere sahiptir. Diyet lifleri yönünden de çok zengin bir sebzedir. Pırasa, aynı zamanda B6 vitamini, folik asit, demir, magnezyum. A. C ve K vitaminlerini de bol miktarda içeriyor.

Araştırmalar, uzun süre kullanıldığında yüksek kolesterolü ve sekeri düşürebildiğini, kanserden korunmaya ela yardımcı olduğunu gösteriyor. Kış, pırasanın en sevdiği mevsim. Hazır mevsimdeyken bol bol tüketmenizi öneririz. Böreğini, kavurmasını yapabileceğiniz gibi, makarna soslarınızda da kullanabilirsiniz.

Besin tablosu
(1 adet pişmiş pırasa -yaklaşık 125 gram)
Enerji 38 kcal
Toplam karbonhidrat 9 gr. % 3
Diyet lifi 1 gr. % 5
Şeker 3 gr.
Protein 1 gr.
Vitaminler
A vitamini 1007 IU % 20
C vitamini 5.2 mg. % 9
E vitamini 0.6 mg. % 3
K vitamini 31.5 mcg. % 39
Niasin 0.2 mg. % 1
B6 vitamini 0.1 mg. % 1
Folik asit 29.8 mcg. % 7
Mineraller
Kalsiyum 37.2 mg. % 4
Demir 1.4 mg. % 8
Magnezyum 17.4 mg. % 4
Fosfor 21.1 mg. %2
Potasyum 108 mg. % 3
Manganez 0.3 mg. %15

* Satır sonlarındaki yüzdeler günlük ihtiyacın ne kadarını karşıladığını gösterir

aktif haber
〰〰〰〰🐠

ene dost

Vay be bizim pırasaya bak sen :)
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

mardin

tuğra senden çok şeyler ögrendik çokkk sagol
oyumda sana olacak büyük bir ihtimalle
ibadetin eftali devamlı olanıdır.

Gül_Sultan

Zaten pırasa, pürhassa'dan gelir. Faydası, mahiyeti çoktur. Ama lütfen pırasa, yapmakta yetenekli olmayanlar başına geçmesin. Bu sefer, nimete karşı insanlarda bir soğukluk oluyor. :)

Teşekkürler Tuğra kardeşim.
Dünya geçer, İnsan göçer ancak kurtuluş Müttakîlerindir.

aydeniz


ozturk

emeğine sağlık sık sık tüketmek lazım
Verdiğin Kadar Değeri Vardır